До крај месециве нема да ги научам. И многу долг ми се гледа овој 6-ти. Да го поминам, да дојде 7-ми и малце да се опуштам
И ја така си викав ама дуривлезам у деветти изглеа нема раат да бидам. Башка како влегов у седми потешко се осекам,а претходно ко да не бев трудна. Ама ќе се издржи, мора
Денес ми е ваљда последен ден од 6-ти? 26 недела сум.....Тоа значи дека утре со 26+1 влагам во седми односно во трето тромесечие? Некако едвј чекам да се роди бебо, а од друга страна и овие месеци ќе ми недостасуваат, сите да ти удоволуваат Ајде само со убаво и за убавини да е, овие девет месеци да завршат како што треба, па после опет ќе си се најдиме во темава
Мислам дека ниеден месец не ми се чинел волку долг колку 6ти. А знам кога ќе помине ќе се префрлам во трето кое едвај го чекам...
Исто и мене Лејди. Баш сакав да пишам пред некој ден. Колку месеци ќе бидеме во 6-ти месец аман веќе?
Чекајте во 9 ко ќе влезите... и со првата бременост, а богами и сега, мислам дека најдолг ми се виде баш 9 месец... џабе ќе ви давам надеж дека брзо ќе помине... 7 и 8 ко од шега летаат, ама 9...
Јас сум 13 недела а стомакот уште од пред две три недели ми е како за 6 месец. Дали сум единствена? Пред да одам на гинеколог си мислев дека носам близнаци а можеби и тројка или уште повеќе бидејќи стомакот ми е многу голем, но сепак испадна дека е едно. Прва бременост ми е и уште од првиот месец ниедни фармерки не ми се закопчуваа. Мислев дека во 13 недела влегувам во 4 месец...
Еве да се пријавам во второ тромесечие , само јас и gjoker4e ли сме или има уште некоја плус А и јас мислам со 13 полни влегиваме во 4 месец чим го поминавме првиот триместар Јас сум 13+2
Јас сум 25 недела и ми почнаа проблемите со киселини Имам ужасни болки. Ми дадоа рупурут и улкодин Ке видиме како ке биде Многу сум разочарана од болкиве
@rajna-vojvoda тебе бар ти дале терапија... се надевам дека ќе ти помине! туку јас не знам што да правам... прво едната, па сега и другата... двете раце ми трнат, болат и отекуваат, навечер немам сон, ништо не помога иначе сме 23 недела
Mene pa ranitadin mi dadoa za kiselinite ... itoa gi imam od poodamna :'( . Au ova kiselinive se neizdrzlivi bez nikakvi apcinja . Mene pa prvicno maticnata mi gi predlozi ALGORAL - na prirodna baza se , gi zedov I zadovolna sum. Koga mi zavrsi tablata, ajde rekov da smenam, ke zemam rupurut, vo apteka pa mi napnaa za rupurut... razocarana totalno,nikakov efekt vo sporedba so algoralot . Ama sega , ranitidinov se nesporedlivi iako izbegnuvam mnogu cesto da gi koristam . Pozdrav
Улкодин и ранитидин е исто Пробав и јас алгорал некако полошо ми стана од него Рупурут не помага многу точно е . Мене од сите такви за џвакање највеке ми одговара гастрогард По колку пати земаш Ранитидин дневно и колку долго ти кажаа ли? Да се само киселините ке издржам ама јас и болки имам од нив
Zdravo.Prv pat bremena 16 nedela.Me interesira imal li nekoj slicno iskustvo.Denovive me boli mnogu sramnata koska dali e normalno ke odam na kontrola za nekoj den mi e.
Знам само дека секоја болка која е издржлива е нормална во бременоста. Мене ме болеше но многу кратко. Најдобро ќе го прашаш гинекологот но мислам дека е нормално. Јас сум 14 гестациска недела.
Девојки сакам да прашам за колку дена закажуваат за втор скрининг кај Димчев во систина? Јас сум 21 недела и планирам да се јавам од понеделник па дали би ми закажале за таа недела или за наредната?
Нормално е бидејки ти се дува желудникот и цревата додека се сместуваат/бараат погодна позиција.. читав за ова статии низ порталиве околку дувањето на цревата. А и се зависи од храната преку ден е издуван насабајле после ноќта е многу поспласнат. Ништо небормално..се ова е нормално. Нормални се болките доколку се издржливи и краткотрајни. Треба да имаме во предвид дека сепак телото ни се променува и се се поместува. Магнезиум и малку одмор е најдоброто решение. Киселините во овие недели се и повеќе од нормални. За жал вообичаено е нема храна што ти ги створа и лечи се е индивидуално. Јас кисела вода, чат пат сода пијам но не секогаш поминуваат. Некогаш повеќе некогаш помалку.
И јас имам повремени болки долу кај срамната коска, исто и желудникот ми е подуван а и имам гасови, некогаш и ќе ме пресече стомакот Некогаш на станување ќе ме заболи и кичмата Во пон сум на контрола па се надевам се е во ред со бебушот Имам и како прозирна течнот и ја осеќам еднаш на ден како ќе ми протече , нема мирис ниту пак ме чеша, да не ми е од депилација сама се депилирав со вит ленти