@Bici05 зависи од слободни термини, најверојатно ке ти закажат за наредна недела. Ја имам неубаво искуство со Димчев за кое веке пишував и не ти го препорачувам. Се разбира одлуката е твоја
Јас и првиот и вториот скрининг го правев на ГАК и сум задоволна. Еве во четвртокот бев на вториот скрининг и прегледот траеше пола час, докторката детално ги гледаше сите органи, протокот на крв и објаснуваше. Сепак одлуката си е ваша
Јас пак со сите што зборував сите се презадоволни од Димчев.. Баш за прв скрининг бев во државна Ѓорески мислам дека беше што ме гледаше и не бев баш задоволна од него, па затоа се одлучив за кај Димчев
И моето искуство кај Димчев не е позитивно. Не од аспект на неговата компетентност туку од сите околности и фактори кои се составен дел на еден скрининг.
Јас бев кај Димчев. Не очекувај да те држи пола саат и да ти објаснува. Он не дај боже збори само ако има нешто што не е ок па да објасни. Инаку 15 мин гледа, може пол да ти каже ако не знаеш, нема утка кај него и тоа е тоа. Профи е човекот али не се објаснува ако е се во ред.
Како јас да го пишував постов. Кај мене плус беше обесен на телефон пола преглед а другата половина му висеше друг доктор над глава и си зборуваа за друга трудница.
Баш ради истово што не чув ништо јас отидов и кај мојот матичен што ме гледаше 45мин со детално објаснување. Џабе дадени 4000 денари кај Димчев искрено.
Само се да е во ред друго и не е толку битно.. Јас се одлучив за него демек најдобар доктор за втор скрининг па ќе видиме што ќе биде
@Bici05 ние само ги споделивме искуствата. Сите ние мислевме дека е најдобар и очекувавме едно-а добивме друго. Отидовме мислејки дека е најдобар избор, а излеговме разочарани од изборот. Одлуката секако е твоја. Срекно.
Zenski zdravo, ete me i mene vo vtoro tromesecie, 17 ta nedela si ja terame. Tuku, da me upatite sto pretstavuva vtoriot skrining? Malku se razlicni poimite kaj nas i ovde, pa neznam dali e toa morfologijata sto se pravi posle 20 ta nedela tuka, odnosno pregled na site organi na bebushot. Inaku kako ste so kilaza? Jas do sega samo 5 kg kaciv, a bebus e fala Bogu golem kolku za 18ta nedela okolu 300 gr e. Kakva e situacija kaj vas? Ubav den na site!
Јас втор скрининг правев во 19 и некој ден,кај др ина,приватно работи ама е искусна тоа и е специјалност,значи втор скрининг значи гледање на сите органи на бебето и не дај боже малформации ако има може да се види, а инаку сега сум 22 и неко ден и имам качено 11 кила
Едно прашање до сите вас, не знам дали има тема која повеќе би одговарала на моево прашање, како и да е: ова ми е втора бременост, веќе сум 18 недела. Градите ми пораснаа многу. Јас скоро и да немам кога не сум бремена. Но сега ми сметаат, ме болат и ми се 4 пати поголеми... Дали некој друг има вакво искуство? Се плашам дека нема да ми се вратат во нормала (иако со првото дете ми пораснаа доста и ми се вратија скроз во нормала). Се мачкам со се и сешто... Голем шок е за кожата...