Majka gledaj se da e vo red da mozes da si go dojs bebeto i ne zali za nisto,i mojte gradi bea super ama poslem prvo dete i staz doenje dve i pol god mi stanaja kako torbi ama vo nieden moment ne se zamaram.
Не е дека немам искуство со првото дете, го доев и не ми останаа ко торби. Проблемот е што ме болат и ми сметаат, не знам до кога ќе продолжи растењето и дали е нормално - тоа ме интересираше. А не дека се замарам - далеку од тоа. Обично прашање за големина на гради.
Kako sto imam citano do 4 mesec e normalno da rastat so zgolemen intenzitet ,eve jas sum na kraj na vtoro tromesecie sega mislam mi stagnirat so rastenje
Првиот бев кај Николовска името не и го запамтив, а вториот кај Ана Данева Маркова. Од Ана сум презадоволна
Pravev krvna slika rezz ke nosam vo ponedelnik.Koj znae dali e vo rred kaj sendiment na urina pisuva nesto 5-6 le i 3-4 e i mi se pokaceni leukocititre vo krvta WDC 16.1 (3.5-10) vo 21 nedela sum
Од други членки на форумов прочитав дека побрзо се лечи со чај од брусница и семки од лубеница отколку со антибиотици. Пред се побарајте и мислење од матичниот гинеколог.
Немам доволно познавање околу тоа, за седиментот мислам дека е ок а за леукоцитите јади повеќе аронија(наместо обичен има и леб со аронија), цвекло, калинка.
Koleska moja e vo 7 mesec ja ima vekje 2 god esh koli i sega prv pag i pokaza sterina urina i deka ja nema. ona piese D-manoza. probaj konsultiraj se so gin vidi sto kje ti kaze na nea samo od ova i se unisti so sto sve ne probuvase ovie 2 godini. srekjno
E da vi kazam sto mi se sluci nema da veruvate... Dadov urina uste dva pati, vo dve razl labaratorii i rez se negativni odnosno nikakva bakterija nema. Prviot pat imase, posle nedela dena urina cista. Ispaniciv i se ispotresov za djabe. Kako toa uste ne mi e jasno ama srekja so ne pocnav da pijam antibiotici. Vi blagodaram na site za sovetite! Kako ste vie? Jas uste nekolku dena pa vleguvam veke vo 6 ti mes Ubav den na site!
mene bez proverka na urina poradi nastinka vospaleni jajnici bubrezi osetlivi mi prepisa Pancef sto e prejak antibiotik jas budala ispiv pa i 3 tabl od niv i gi frliv od dened si pijam poeke uvin caj i se toplam kakvi antibiotici cuda ke se truam sto mislam ne ni trrba da davat a za nekoa den jas flevam vo 5ti
Според вашите рачунки, кога да се преселам во оваа тема јас? Во четврток (8 декември) кога ќе бидам 13+1 или следниот четврток (15 декември) кога ќе бидам 14+1? На многу калкулатори и сајтови најдов различни информации: едни викаат дека со почнување на 14та недела влегуваш во 4 месец, други викаат дека со полна 14та недела влегуваш во 4ти месец. Збунка.
Ама и ова е нејасно. Значи ова од 14-17 значи од 13+1 до 16+1? Пошто нели во 13+1 влегуваме во 14та, а 16+1 влегуваме во 17та недела?
da i taka ide nekako ne si greska i jas se bunam cesto i najtocno si racunam po datata od menstr i pak e isto ili po denovite a i neli koristese i ti nekoa app i na niv pisuva do kade si ..
koja ja koristis simni si ja ovaa Baby bump pro ja sum mn zadovolna i sve ubavo pisuva ovde naj celosna e pisuva i den nedela i koj trimestar statii se i ima i grupi ko forum nesto taka bas e dobra