jas taa a izbrisav oti neli do nekoa nedela posle zakluceno e i toa mislam posle 13/14 se plaka probaj so ovaa ke ti se svidja kako si ti inace kako se custvuvas
јас супер само ми се врти понекогаш инаку се друго топ поправена сум пола кило-кило... гледам така поздраво да се хранам... ти?
аа и јас си се нишам како звонче добра сум малце боли желудник плодова вода ми се нормализира , бебушка си напредува убаво и мешко почнува да се познава јас цела радости сега ја чекам да клоцни и јас се поправив кило сега наеднаш неделава а за исхрана не припазувам а треба да не се опуштам мн ..
Оо па добра си тек сега ако си се поправила 1 кило... ти си две-три недели пред мене така? Уживкај си...
зависи како ги рачунаме др 2-3 кг првиот месец ослабнав 2-3 кг и си ги вратив и тие фактички дебела poppins цел месец си ставам ама по малце се тешам имам луфта јас сум сега 17нед плус некоа ден
аи дебела била. бегај таму ајде, гитла. знаеш колку многу се поправаат до 5ти месец? еххееее... супер си, ти уште малку во 6ти ај се гитлам јас од темава, рано е - до 15 декември сум во 3ти израчунав од 40та недела наназад )) полесно е.
Blaze vas, jas sum veke 7ipol kg popravena haha. Stomakot ne mi e mn golem, visoka sum pq valjda zaradi toa. Ke ve prasav kako da znam dali mi e goleminata na stomakot soodvetna so nedelite? Inace utre odime na skrining da go vidime bebus ubavo na 4d edvaj cekam!
Dobro utro i od mene Ja sum 15+2 uste ne sum poporavnea nitu edno kg ista sum otkako ostanav bremena... Uste povrakjam i imam kiselini.. ali kje izdrzam uste malku Na pregden sakam da zakazam drugata nedela, mozebi kje mozeme da vidime sto e Ubav den na site, cuvajte se
i jas nezz kako idat ovie i ne mi e jasno zasto segde vo tretiot mesec dava od 9 do 13 nedela , toa se 5 nedeli a drugite meseci gi racuna so 4 nedeli hahahah ali nvm
Ич не е јасно и сите различно рачунаат. На некои постари написи третиот месец завршува со 12та недела. На некои сајтови од не толку одамна пишува дека трет месец завршува со 13та недела (13+6) а некои забегани викаат дека четврт месец започнува со 16та недела
Mene kako so mi kaza gin deka sekoj mesec trae po 4 nedeli , sto znaci tretiot zavrsuva so 12+6 a 4 mesec pocnuva od 13 do 16+6 trae. po nekoja logika i taka treba da bide mesecot 4 nedeli ima i 9 mesec zavrsiva so 36 nedela i si polni 9 meseci i od toj moment mozes da se porodis. Mene bar taka mi ima objasneto i jas taka si racuvam
Јас не сум прашала... Кога ќе идам на следен преглед - тоа ќе биде во 14та недела, па веројатно по повеќето математики ќе сум во 4 месец )) на крај не е ни толку битно...само да е се ок
najarno od termin pa unazad racunanje i nema promasaj a i sekoj mesec ne e ist ama stv cudno za 3ti 5 nedeli jas pa ne sum ni primetila deka e taka od so sekoas se bunam na racunanja ostavam na app i ginekolog
Леле девојки ве читам и ќе се распаничам. Јас сум 3 кг помалку од моментот кога дознав дека сум трудна. Јадам и не повраќам едино е што имам гестациски диабет па јадам на 6 или 7 пати ама кога ќе се собере има количина ехеееее. @Божур јас кај Димчев бев во 13 недела ми кажа пол. Со среќа
Jas kje odam sega kaj mojata rurinski pregled kaj nea si pravam ednas mesecno, sega mi doagja da odam na 16+4 i se nadevam kje vidi pol a nareden messc vo remedika kak Elena ne se panici za kg ne e bidno toa samo da e se dobro Ubav den, cuvaj se
13... на рамно од утре 4 месец Туку имам еден проблем, почнав да се загрижувам. Веќе со денови прстите на нозете ми се црвени и отечени и ме чешаат многу особено навечер. Не знам од што би можело да биде ова, една на форумов не најдов со сличен симптом за да споредам. Ако некој има некакво слично искуство или познава некој што имал ваков проблем го молам да ми пише