Спојлер: За тие што ја гледале 2та сезона Во 2рата сезона Омер нели ќе и подари книга на Дефне „Albertine Kayıp“ таа книга била истата онаа што ја читаат во планинската куќа кога Омер ја учи Дефне италијански..
Спојлер Jasemin ja ima do krajot na prvata sezona,odnosno do 52 ra epizoda. Vo vtorata sezona samo ja spomnuvaat nekolku pati no ne se pojavuva. Pamir koga ke i kazuva na Seda za Sinan ke spomni deka pricina za razvodot na Sinan i Jasemin bilo toa sto Sinan sakal da imaat deca,a Jasemin ne sakala.
Спаваш ли мирно Дефне, стигла Из, ама не е страшно нели Омер е принципиелен дечко оваа ќе му се набацува ама он Дефне си ја сака...
Спојлер Мене Из ми беше сосема океј, немаше некои ептен безобразни обиди во врска со Омер, за разлика од Фикрет која се појавува покасно. И неа ја сакав на почетокот се додека не почна да прави глупости, сепак и беше другарка на Дефне.Како и да е мора да има вакви работи инаку не би се случувало ништо .
Спојлер Se soglasuvam so tebe. i sega,a i pokasno kega se vraka Iz, Omer e sloboden i so pravo se nadeva deka mozi nesto da ima so nego. Koga ke razberi deka Omer i Defne ziveat zaedno svaka deka nema sansi i si zaminuva.A Fikret znae deka Omer i Defne se svrseni i deka se sakaat i se pika kaj so netreba. Mene poveke mi se dopaga Iz.