Премногу текст има, за да можам за го прочитам шала на страна, и без текстот мислам дека сите знаат колук се штетни газираните пијалоци// порано многу сакав кока-кола, сега една од омилените ми е фанта.. ама не пијам често бидејќи многу ми се дуе стомакот а и кога е жешко и кога ќе се напијам, прво е убаво ладно ама потоа уште пожешко ми е... омилен пијалок - вода
Пијам газирани сокови но не толку често.Знам дека еднаш претерав се надував ко балон неможев да дишам ни во веце да отидам ќе пукнев начисто и одтогаш веќе реков повеќе од 1 чаша не пијам..така да ретко знам да испијам повеќе.
Не пијам многу често газирани пијалоци,ама затоа брат ми за сите пие Можеби по 2л дневно,сите му кажуваат дека е штетно и пак си продолжува.Ние и криеме такви работи од него.Но не е мал,сам си купува.А и неможеш на возрасен човек да му кажуваш нешто за кое тој мисли дека знае се!
Газираните пијалоци предизвикуваат надуеност во стомакот. Не пијам газирани пијалоци, бидејќи не можам да го поднесам тоа газираното. Ми штети на грлото. Имам пробано неколку пати и после тоа ми е лошо. А и не ме освежуваат.
може да пробам една голтка,но да пијам неможам не ми ги поднесува организмот некако али за џус од праска на БИ никогаш не ми е доста
Знам дека се штетни, ама пијам, посебно Coca cola. Порано брат ми секој ден купуваше Sinalco cola, но докторката ми забрани поради проблеми со црниот дроб. Никако газирано, а најмалку Coca Cola, ама после некое време пак си почнав. Гледам колку што е можно поретко да ги пијам, оти се полни со калории и ми го дуваат стомакот, ама целосно не можам да ги исфрлам.
http://www.youtube.com/watch?v=rhkWQnHpaIk Погледнете што се случува кога се вари Кока-кола во тенџере,а тек во нашиот желудник.Колку ли е само нездраво,после овваа снимка ќе подразмислите дали ќе пиете пак! Јас сигурно ќе ја намалам во конзумирање!
Пијам газирано и ги сакам некако, можеби и зависност ми створија. често купувам, во школо кога сум, секој ден скоро купувам Кока Кола или Фанта Шоката нешто било што, а дома кога сум си купувам Пелистерка Кола од 2л ама тоа поретко у месоцот еднаш двапати. Многу почесто у школо купувам
Јас никогаш не сум пиела, ниту пијам газирани сокови, од причина што не ми се убави и не можам да ги пијам.
Мене доктор дерматолог ми кажа да не ги пијам газираните пијалоци. Или барем да ги избегнувам колку што можам. И почнав да пијам чај и овошни сокови наместо нив. Се случува некогаш да се напијам газиран но поретко.
Не конзумирам воопшто газирани пијалоци и не ни имам потреба не ми делуваат привлечно. Навистина се многу штетни
Порано ги пиев многу често , но во последниве 4-5 години преку сила имам испиено 1л газирани сокови ( во сите тие години заедно ) . Не ми сметаат здравствено , освен што ми создаваат гасови , ама сакам да ги исфрлам од употреба на некој неодреден период . Не дека не пијам кога сме излезени со друштво , ама гледам повеќе да сум на вода и евентуално густ сок . И густите сокови исто се штетни колку и газираните . Исто и минералните води . Кога ми се пие газирано , земам шише вода од Бањиче ( оние кои се од Тетово знаат за што зборувам ) таа е колку толку поздрава од овие напумпаниве . Не е толку вкусна и некогаш пијам само една голтка , ама за да ти задоволи криза за газирано е одлична .
Штетни премногу, за грлото, крајниците, желудникот, цревата, создаваат зависност и шо уше не. Сокови не пијам никако, а газирана вода се трудам шо помалку, ама понекогаш едноставно сакам да испијам една чаша.