Vcera dobiv informacija za toj ogjata od pp deka bil navistina dobar pomagal i sto ke napravel napraveno e.mi kazava deka vo samiot grad imalo nekoj ogja bil rom ama ne e toj toj.za ovoj sto bil dobar ne mi kazava ni ime nisto mi rekoa samo na avtobuskata vo pp kade sto ima kombinja za prevoz samo da kazam kaj ogjata tie nosele.tie kombinja vozat van gradot po selata.taka da ako ima bilo koj druga informacija neka pise zasto jas planiram na slepo u sabota da odam valjda ke go najdam posto makata mi e ogromna.koj sto znae neka pise spodeli sekoja inf.e dobrodojdena
“Кога ќе влезеш во земјата, која Господ, твојот Бог, ти ја дава, да не свикнеш да правиш гнасотии, какви што вршеле тие народи; да не се најде пред тебе човек што го тера синот свој или ќерката своја преку оган, заради очистување, или да претскажува, да гата, или како маѓепсник, чародеец, ни гледач на утробата, ниту, пак, што гледа по знаци, ни таков што повикува мртви; зашто, секој, што го прави тоа, е гнасен пред Господа, и токму поради тие гнасотии Господ, твојот Бог, ги изгонува од пред тебе. Биди непорочен пред Господа, твојот Бог; зашто тие народи, што ти ги наследуваш, ги слушаат гатачите и претскажувачите, а тоа Господ, твојот Бог, не ти го дал. Господ, твојот Бог, ќе ти издигне пророк од браќата твои, како мене, – Него слушајте Го!” (5. Мојсеј 18:9-15)
da mi kazese porano ke idevme zaedno ako si od skopje. samo nikoj neznae kolku naplaka? imaat odgite skapi ceni..
Pa ogja u princip za gleda je kolku sakas ostavas a za amajliite zimaat pari.neznam nisto za covkov ama vikaat epten pomagal.
Pozdrav svima! Nadam se da cete uspeti da razumete ono sto pisem. Hitno mi je potrebna bilo kakva informacija o Sadeti iz Gostivara. Sve sto znam o njoj je da poslednjih godina zivi u Strugi. Zena mi je uzela velike pare i vise se ne javlja na telefon. O njoj ne znam nista osim da se zove Sadeta, da smo joj se muz i ja obratili za pomoc, ona nam je svasta videla, uzela mnogo para, rekla da mirno spavamo, da je sve odradjeno, ali nikada nam nije dala ni amajlije, ni pare...Molim sve koji bilo sta znaju o njoj, da mi pisu, svaka informacija mi je dragocena, da bih mogla da je nadjem i da je prijavim policiji! Ako ima nekoga ko bilo sta zna, molim vas, javite se! Narocito ako ima nekoga iz Struge. Hvala vam svima unapred!
a kako da go najdam toj odja? i kolku pari zima? koga ides da kupuvas kola prasuvas za cena pred da ja zemes na test voznja .
Луѓе внимавајте малку со овие оџи, гледачи, бајачи. Моменталните решавања на проблемите кои што ви ги даваат можат да резултираат со многу последици во иднина. Ќе се запрашате зошто и што и е сега на девојкава. Но одговорот го имате во Библијата. ( Кај тебе нека не се најде некој, кој би ги гонел низ оган својот син или својата ќерка; кој би се бавел со гатање, чародејство, вражање и волшебништво; никој кој би баел, кој би повикувал духови и души на предците или кој би се обраќал на покојниците. Зашто му се гади на Господа, секој што прави нешто такво; заради таквите одвратности нив и ги гони пред тебе Господ, твојот Бог. Биди Му сосем верен на Господа, својот Бог. 5. Мојсеј 18:10-13 ) За сите проблеми кои што ги имате, колку и да се нерешливи обратете се преку молитва кон Господ Исус Христос, само така ќе добиете вистински одговор и ќе имате живот полн со благослови. Одев и јас по бајачи, гледачи но тоа ништо не ми донесе, само празнина во срцето која што никако не се пополнуваше. Откако се покајав за сите тие работи и го прифатив Господ Исус Христос за мој Господ и спасител, почнав да читам Библија и редовно да се молам животот ми се промени. Морав ова да ви го пишам, кој како сака нека го разбере но е со најдобра намера. Доколку некоја сака некогаш да поразговара за нешто нека ми пише слободно, сум ги поминала сите тие работи и можам од искуство да ја посоветувам. Поздрав и имајте убава вечер.
Zdravo na site .vcera bev vo pp i go najdov ogjata.inaku covekot e ogja i se vika Nazif zivee vo selo Desovo tel.broj mu e 070 556 273.pari ne zima kolku sakas ostavas.inace do desovo se odi so kombe od abtobuskata jas bidehki bev sabota nemas kombinja tie vozat preku nedela koga ima ucenici.bev so taksi i me kostase 500 den.go zamoliv taksistot da me poceka bidejki nemase ic guzva zavrsiv kaj ogjata za 15 min.bi vi preporacala pred da odite da mu se javite da mu kazete sto maka imate i dali moze da vi pomogne.covekot ne gleda tuku bar mene me prasa sto maka imas mu kazav i gleda piuva na kuranot.covekot e ozbilen ne e trci lazi ne e za pari t.e. ne e prevarant.kazuva ako nemoze da pomogne.bar mene mi kaza deka nemoze da mi pomogne.videte javete mu se i probajte si ja srekata.jas vi go preporacuvam zasto covekot pak ke kazam ne e prevarant kazuva odma i ne bara pari.pozdrav
има ли некој пишано на Ангелика тарот, до скоро време гледав на фб ми се појавуваше. У коментари пишуваа демек ставарно погодувала. Се заинтресирав нешто,па си викам да да прашам на форумот. Како викаат прашај паталец не гаталец
Ниту паталец ниту гаталец!! мани тие ствари , да не треба да подигаш кредит за да ја платиш телефонската сметка!!!
Zdravo , cul li nekoj za Nikola od Rashtak i lekovitata voda? Ve molam za bilo kakva informacija. Fala
Marina e prva licnost sto mi gledala. Mi pogodi 2datumi. Nekolku pati kaj nea. Ali neznam, moj sovet probaj nekoj drug. Zaden pat se javiv mi kaza 600denari mi e tarifa. I za sto plativ 600denari??Nisto ne mi pogodi. Neznam na zenata i treba introspekcija pred da pocne da gleda.