Strashno,ova chovek pri zdrav razum nit go misli nit go pravi za da nashteti nekomu..ama na zal Gi ima vakvi..stalno kazuvam gospod samo da deli zdravje I pamet oti bez pamet teshko...
Де бе мила незнам што ќе му се случи.. Но сум слушнала дека устите им се затвараат како што молчи умрениот така и живиот.. Фактички имало жени што давале на мажите за да ги слушаат ни пререкувале ништо..како неми. Што кажеш мажу тоа... И обратно кај жените, ако фрлеле кај трендафили а мажот и жената се разминат ќе имале караници итн Сум слушнала ама колку е вистина само Господ знае Но и ова со трендафичиве и бившиот сопруг ми рече му кажале дека ни туриле таа вода врз трендафили а на нив се собирале самовили (ова со собирањето уште од времето останато..затоа и некои луѓе не сакат воопшто таков вид на цвеќе) и затоа ни било хаос демек.. Битно куртулив од тој брак, па дали самовили трендафили умрена вода итн.. Господ гледа и тој враќа ко ќе им дојди ред. Затоа и во комшии и роднини кај одам кога ми се пие вода барам од чешма , итоа следам жената дали ќеми тури од шише демек поладна или од чешма. Никад не пијам во туѓа куќа макар од фрижидер да ја изваде, денешните луѓе носат маска , секој може да те прелаже и зло да направи, со исклучок на мене се чудам како може да има такви.. Но ете ги има иако некои не веруваат.. Само господ да не чува ( И ние секако самите )
Штo јa стaвaле кaј пoчинaтoт , нa вујкoми му имaле тaквa рaкијa дaденo греoтилaци беше кутриoт едвaј се спaси aмa више рaкијa не смее дa вкуси .
Искренo пoјмa немaм и јaс незнaм ни кaде ни кaкo јa стaвaле ниту пaк кaквa е тaa , сaмo знaм декa пoстoи ете и тaквo нештo , oд луѓе штo прoпaтиле сум слушaлa ете и oд штo пaтеле
jas ne ti ja preporacuvam.Tocno mi pomognala na pocetok ama posle odkako ne go dobi toa sto go posakuvase za se mi naplati ,opasna e ako ne si go postigne toa sto ke go naumi , zatoa za pomosta sto ja imav mnogu i blagodaram ama za rabotenjeto zad grb gospod neka i sudi.
retardinjo gathering Шо не ќе види и чуе човек во случајов прочита,абе али имате памет бе ? 21 век користите интернет... не убаво рекле проста маса. Уствари нема везе... и јас гатам и бајам али само на жени и тоа на голо од 18 до 30 години, лечам и од неплодност, која не може да зачне нека ми пише, гарантирам ќе затрудни 100% ако не ги рефондирам парите.
Ти знаеш ли како патат жените што неможат да зачнат и низ што поминуваат? Ти знаеш ли што зборуваш? Не си нормален, оди лечи се во институција!!!!!!!!!!!!!!!!
осичка друг му беше муабетот , дека во 21 век уште се верува во тоа ,а тој не верува . Мојот став го имам кажано во темава , но за жените што се борат со неплодноста , ги имав/м во околинава многу и повекето останаа бремени од вештачко оплодување ( ти зборувам за жени што немаа деца повеке од 10 години ) и истите тие ми имаат кажувано дека оделе и по гатачи ( само им кажувале комшивкати ти има направено магии , свекрвата од другаркати зш ти љубоморит , јатрвата...) , и на крај видоа аир на доктор!
Анаконда секој различно.Некои гатачи помагаат некои одмагаат,некогаш медицината помага,но во почести случаеви одмага. Јас го разбрав што сака да каже но сепак со таква иронија..мислам има феминки кои го имаат тој проблем,а членот на мајтап го напрај муабетот.Како и да е вештерки доктори јас би рекла како што е Господ никој не е .
Да точно, но јас познавам и некои од такви луѓе што добиле помош. Можеби било случајност, но сепак ти дава трошка надеж. И членот се иззрази гадно како демек ние незнаеме да се онадуваме како демек нас мажите ни се неплодни!!!
Кој има мака посебно со неплодност и често пати не постои објаснување двајцата партнери се здрави и се е во ред, а деца немаат со години ... кој немал мака не верува. Пријателка после не знам колку инвитро и третмани и инекции и што се не остана бремена, барем таа така кажува од некој човек во Зелениково. Таа е презадоволна од таму. Тие проблеми не се за исмевање, не се се исмевајте многу не знаете утре што ве чека.
Epa od toku inekcii i tretmani konecno doktorite trefnale prava doza i ona sto na toj organizam mu odgovara. Tesko deka bajac i pomognal Nemam nisto protiv da veruvate i da punite dzebovi na bajaci. Samo prodolzete, ama posle da ne pisuvate po temi kako ogromni kuki imale. Ako mozelo so baenje togas mojata komsivka, bajacka prvo ke si zabaese na svojte deca, na semejstvoto koe sekoja vecer se tepase, na mazot koj neznam koja bese pricinata sto go pravese toa sto go pravese..... Mu zabaja ona ednas, so vrela pegla po lice pa od togas se zakuti, a po kratko i pocina. Lek za sebe nenasle, nasle lek za drugi.
Чудни сте ми искрено, сигурна сум нема човек и ако со голема доза резерва е да не бил некаде освен децава, се надевам тие не одат. Јас не знам кој и помогнал тоа што го пишав се нејзини зборови, а не е неедуцирана и плитка жена ни таа ни маж и. И не кукаат дека некој имал куќи и не знам што, ако некој работи нешто треба да му се плати, ако ти чини ако не пат под нозе, од воздух никој не живее. Факт е дека никнуваат како печурки ама кога народот меѓусебе се јаде како леб и сол трет ќе профитира.