Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    261
    Frli gi vo brza voda, primer Vardar ili Bregalnica, po brza reka.

2. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Luge dali ova pri svest go kazuvate?
    Daj malku razmislete, nemojte deca tuka citaat......
    Kakvi bajacki, kakvi, duhovi (tamu negde po drugi temi)...
    Luge , nikoj na nikogo nisto nemoze da mu napravi, sekoj sam na sebe si pravi, svatete ednas, nebrkajte babi i zabi.
    Zivot e, odi gore dole, nikoj na nikogo ne mu napravil nisto, sami od glava patime, zdravje e, ugore udole odi...
    Mojata priatelka rodi prvo na 50god bez poseta na bajacki.
    Bese vo privatna klinika vo Ceska duri tri pati. Eve ja ima sin.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.931
  4. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.186
    Допаѓања:
    5.116
    ti se citas li sto pisuvas, zlodelo Na vekot rabotava, znaes li to kolku vredi nadezta Na eden par sto izgubil nadez I of Dr I of se za DECA,mn plitko iskreno, ich nisto da me storil ,a molitvata nema mala mokj, dovolno e sto dobile nadez I sto se opustile I zacnale. Be znam vo koj svet zivees ili kogo go maftas ovde, pozz i the molam me me citiraj vekje.

Последна измена: 20 јули 2016
    На cresa-jagoda, rose60, Glasna и 2 други им се допаѓа ова.
  5. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Мила Outlook,додека не осети некој на своја кожа и не дојде до тој степен да побара помош од бајач/ка џабе ќе им објаснуваш. Така да уживај,некој што мисли дека тие луѓе лажат (а има и шо лажат и што не) додека не осети на своја кожа ќе зборува негативно за таквите луѓе (бајачи).

На cresa-jagoda, rose60, Glasna и 3 други им се допаѓа ова.
  6. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Хм,јас мислам дека твоето место драга не е на форумов.Јас не верувам во доктори од причина што одиш здрав на лекар (рутинска контрола) те прават болен.
    Многу лоша и негативна енергија делиш на темава,ја убиваш секоја трошка надеж на луѓево.Тоа е не си дошла до тој степен да осетиш на своја кожа.Во ред е. Твоето мислење за доктори дека се НАЈ според мене задржи го за себе. Поз и среќа да те прати

На cresa-jagoda, rose60, okcenzi и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.186
    Допаѓања:
    5.116
    Не сум осетила фала богу барем за останување бреемена одма прво па, мушко ама можам да замислам колку е болно и колку животот е празен ... не е секогаш до осетот туку до отвореноста на мозокот, можеби секој не може само да видам да не верувам, псхолошки и научно е докажано и лага да е луѓето ќе одат. А да не зборуваме дека се баш и не е лага, да не зборуваме за тоа колку државни институции соработуваат со јасновдци и тн. и тоа не е од денес. А колку повеќе луѓето се без надеж толку повеќе одат на тие места.

На rose60, Glasna и menelele им се допаѓа ова.
  8. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Jas ne ziveasm so lazni nadezi. Znam da ja poglednam vistinata vo oci.

На theowndemon, joy1 и Gosh им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.814
    Допаѓања:
    325.476
    Nemozes da znaes dali nekoj osetil ili ne.
    I Kako istovremeno veruvate i vo Bog i vo magii.Na toj nacin samo se odalecuvate od nego.

На fallenangel, Annath и theowndemon им се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.837
    Допаѓања:
    170.463
    Искрено, најискрено, велите тие кои имаат маки и кај доктор здрав одиш - болен се враќаш. Е од ова си патиме. Крај краева ако веќе не наоѓаш решение кај доктор (смени доктор) или посвети се на молитва зошто како шо кажа @joy1 верувањето во Бог и верувањето во магиите не одат заедно. Следно да, деца читаат. Се сеќавам уште основно со оној најсамоуверен глас другарка ми ми вели "ама немаш видено зато", и уште шо има видено,зошто тврди дека нема видено, а јас од тогаш опседната со хп (према неа "вештерска" работа), а она голем верник (ситуацијата ете толку год подоцна уште не е смената). Едноставно Бог и магиите не одат заедно па која сака света книга нека ви ја покажуваат кога одите таму.
    Патем реалноста не е негативна енергија, можеби само не најрозева.

11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Се имам изјаснето дека верувам во магии и гатачи, исцелители и сум 100% сигурна. Но не секој е прав. Повекето се лажни и предводени од темниот.
    Но има и такви кои се пратени од Бога, за да ни помогнат.
    За тоа внимавајте кому му верувате.

(1 Коринтјаните 12:1-20,27-31)
    1 Што се однесува за духовните нешта, браќа, не сакам да останете во незнаење.
    2 Знаете дека кога бевте многубошци, бевте влечени како терани кон немите идоли.
    3 Затоа ве известувам дека никој, кој зборува во Божјиот Дух, не вели: „Проклет да е Исус,” и никој не може да каже: „Исус е Господ,” освен преку Светиот Дух.
    4 Дарбите се различни, но Духот е ист.
    5 Различни се и службите, но Господ е ист.
    6 Има разлики и во дејствата, но Бог е ист, Кој врши сè во сите.
    7 Секому му се дава откровение на Духот за општа полза.
    8 На еден му се дава преку Духот слово на мудрост, на друг слово на знаење, преку истиот Дух;
    9 на друг вера преку истиот Дух; а на друг пак дарови за лекување преку истиот Дух;
    10 на друг да прави чуда, на друг да пророкува, на друг да ги разликува духовите, на друг разни јазици, а на друг да ги толкува јазиците.
    11 А сè тоа го прави еден и ист Дух, Кој разделува секому, како што сака.

12 Зашто, како што е телото едно, а има многу членови, и сите членови на телото, иако се многу, едно тело се, така е и Христос:
    13 зашто ние сите сме крстени преку еден Дух во едно тело - било Јудејци, или Грци, било робови, или слободни. И сите сме напоени во еден Дух.
    14 Зашто телото не се состои од еден член, туку од многу.
    15 Ако ногата рече: „Бидејќи не сум рака, не му припаѓам на телото,” тоа не ја прави да не е од телото.
    16 И ако увото рече: „Бидејќи не сум око, не му припаѓам на телото,” тоа не го прави да не е од телото.
    17 Ако целото тело би било око, каде би бил слухот? Ако сè би било слух, каде би било мирисањето?
    18 Но Бог ги поставил членовите во телото; секој еден од нив, како што Му било угодно.
    19 Ако пак сите би биле еден член, каде би било телото?
    20 А сега се многу членови, а телото е едно.

27 А вие сте Христово тело, а поодделно, членови.
    28 И Бог ги поставил поединците во црквата: прво за апостоли, второ за пророци, трето за учители; потоа чудотворни сили, па дарови за исцелување, за помагање, за управување, за разни јазици.
    29 Сите ли се апостоли? Сите ли се пророци? Сите ли се учители? Сите ли се чудотворци?
    30 Сите ли имаат дарови за исцелување? Дали сите зборуваат разни јазици? Сите ли се толкувачи?
    31 Туку покажувајте ревност за подобрите дарби! А јас ќе ви покажам уште повозвишен пат.

Оние кои тврдокорно велат дека не постојат ваквите, слабо си читнале за религијата

На cresa-jagoda, rose60, Glasna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    A tebe od kade toa pravo za tugi maki da komentirash ako e vistina ili ne (koga ne si Im bila prisutna vo nivnite zivoti???)Ovie Po forumov gi poznavash lichno??Pa da komentirash so takva polna parea na potcenuvanje??? Mene navistina mi e chudno da zastanam I komentiram nekoj za neshto ako go nemam iskuseno vo zivotot!!! Toa ti e koj nekoj banalen primer da recheme nekoj opishuva nekoe turistichko mesto "veke videno I stapnato tamu"za da nekoj drug mu gi pobiva faktite so toa shto komentira za neshto ,shto go nema nit iskuseno nit stapnato toa mesto ...Go imash Li izodeno trnliviot pat kon bebe??? Ne zboram nit period Od meseci nit od dve- tri godini..zboram pominati bajagii godinini kade do toj stepen stignuvash na kulminacija shto Te tera do ludilo ili do otkazuvanje na samiot sebe od sozdavanje na potomok!!!Dali ??? Ovde site kao se iskazuvaat za toa kao navodno treba da Si premnogu "zatucan" za da veruvash vo bajachi magii I takvi mi ti stvari ,a Od druga strana sekoj vtor ima otideno...shto e bezveze za mene..Od maka do maka ima golema razlika ,da Se razbereme ..Ama da Se osuduva za neshto na nekoj "koj lichno ti mu go nemash izodeno negoviot pat,potochno u negovi konduri Ne Si vlegla,so koe pravo go kritikuvash??? Oset treba!!!

Последна измена: 22 јули 2016
    На Roniaw, cresa-jagoda, rose60 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    261
    Potpolno i vo celost se soglasuvam so ovoj post, navistina e taka. K oj ne pominal ne znae.

14. kiki-riki

kiki-riki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    117
    Во врска со постовите горе ова го имам слушнато (а ми има логоика) оние што обично прават магија се најгласни во нејзиното негирање зато што ако човек најде кој да ја растури на оние што правеле повекекратно им се враќа направеното

На cresa-jagoda, Antebellum, stilas7 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.186
    Допаѓања:
    5.116
    Од страв хаххаха како Бог никој не е, тој си ги реди пак работите :) се е можно, како нешто убаво меѓу луѓево не ме изненадеше последниве години не знам.

16. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    makata covek na se ke go netera pa i mene me natera dali znae nekoj da mi kaze nekoj gatac od veles samo da ne bide dule gledacot oti nemoze da se dobie mnogu se ceka? neka pise tuka ili vo privatna poraka

На rose60, Antebellum, negri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    8.769
    Била ли некоја кај Минтас Селман? Дали знае да помогне?

18. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Немaм иденo кaј негo и мене ме интересирa некoј дaли бил и дaли пoмoгнaл нa некoгo oвoј чoвек :)

На modelgirl22 и rose60 им се допаѓа ова.
  19. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    8.769
    Ќе може некоја што била кај Славе во Кравари да ми пише?

На Doris123 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  20. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Daj neka pise nekoj javno poveke za slave od kravari?