1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Се обидуваш да бидеш смешен? Си има друга тема за психијатри. Таму колку души бараат препорака па ретко некој да им кажи, а овде кај што не му е место си пишал 100 психијатри.
    Некои си веруваат во вакви работи, некои одат на психолог... Кому тррба психолог знае дека постојат други теми, нема овде да пишува.
    Секој си знае низ што поминал и како му е во душата, така да не се прај паметен. Некогаш ни најдобриот доктор не може крај да му најде на човек со проблем.
    Добро, зар нема модератори?

На cresa-jagoda, rose60, okcenzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Nikoj ne gi tera da odat vo crkvi ili neznam sto lugeto sigurno znaat vo sto veruvaat ili ne veruvaat

На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.
  3. iskrenn

iskrenn Нов член

Се зачлени на:
    1 август 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    9
    Добар Ден ...ги слушам луѓево и просто им се чудам на овије који го напаѓаат Огненче дека се било лага , и го убедуваат читателите дека не е се така како тој што го кажува ...не е вистина и го поножувате ...сите сте против него...ако не сакате да го читате не влегувајте повеќе овде на оваа страница...оставете го човекот да си ги каже својите маки кој и е патилец ...Еве сега сакате и мене да ме убедите дека човекот лажи и прави прикаски ...Еве и јас сум патилец како Огненче цел мој живот....Во комшии имам една стара жена ...која се занимава со магијии ...која многу знаје од ЦРНА МАГИЈА ...Целата моја фамилија многу пати од оваа стара маѓешница... Потеклото и од селата ... и цел живот се занимава со маѓии...мојата фамилија е градска ... таа цел живот била во нашава куќа ...Како и одговара така ги врти муабетите во своја корист.се служи со лаги и подвали..Кај нас сите доаѓаа на кафе од комшиве , со никого не сме имале проблеми од комшииве ... Една од комшивките доаѓаше стално кај мајками ,се дружеа .1997год..Јас тогаш работев и едно попладне се вратив од работа и таја жена дојде кај нас ..И ми вика ајде да ни свариш кафе на мене и на мамати ...јас и реков важи тетко снеже ...и додека седев со нив ми вика сине зошто не одеш до таја жене ...јас и викам тетко Снеже јас не верувам во бабини деветини ...тогаш јас имав долга врска со една особа ... Неколку пати ни снемуваше блузи , мајци од жица за сушење од татко , на сите нас ...по неколку недели пак се враќаа на истото место ... јас имав во тоа време долга врска..Ми пропадна таа сериозна врска од 4+ г,..во 2000г..и други врски ми пропаднаа.. Еден мој пријател од работа , една вечер дојде со жена му на кафе кај мене.. И ми вика дај да ги видам сликите од другарите ...и јас му ги дадов албумите ...а тој да ми извадил неколку моји слики од албумите...ми вика ајде утре да одиме на гости кај едни наши куќни пријатели...од првен јас не сакав да одам али ме убедија ....утре дента ме одведе ...звоне на звончето по извесно време испаѓа една младолика жена ...се поздравивме со жената и ни вика почекајте малку ,таа се врати внатре ...јас си викам во себе овој кај ме доведе ако му се куќни пријатели вака ли ќе го пречекаат.. бев просто зачуден .... се отвара вратата испаѓа една висока крупна жена многу дотерана ...се поздрави со нас и си замина ...оваа жена што ни отвори првиот пат не кане ајде повелете влезете ...Овој пријателот и вика женава која ви е оваа жена , а таа му одговори професорка е на факултет...И ние влеговме внатре ...и таа не прашува нас за кого сте...и овој пријателот и кажува за него сме.. носете ли нешто со вас не прашува женава нас, и овој вади од неговата јакна слики ....кога да ги видам мои слики ....се зачудив зошто моји слики....и таа почна да зборува се како да ( живеалаа ) била во нашата куќа ...јас седам почнаа сами да ми течаат солзи ...ми кажуваше како татко ми ја скршил ногата...како оваа вештеркава ми фрлила вода од мртовец врз шофершајмната на колата моја на Свети Никола 19 декември вечерта ја попрскува колата ,Јас утредента бев на работа 20 Декември од 7 часот ...кога како некогаш одев со колата на работа некогаш одев пееш...тоа утро ја земам колата и одам према работата ...застанувам и пополека ја возев колата во прва...барав паркинг а од спротивната страна се движеше комбе ... а по тротоарот се движеја народ ...и овој со комбето да не ги удри пешаците дирекно удара во мене во колата .ми ја заврте колата во спротивен правец..тоа беше јак судар .. ...женава ми ги опишува сите ситуации....и ми кажа за вештерката ..да не ја пуштаме во куќа повекје ....и кажувам на мајками вака и вака мамо тааа не ми е верно ...ајде јас попуштив...по некое време на вештерката мажи умре
    ..одеме сите вечерта таму а тааа го послужи татко ми со ракија а внатре да му стави од водата што го бањале мажи ...сабајлето на таткоми не му беше добро... 13 часот ние отидовме на погреб а тој остана сам дома ...како што си одел по дворот му се слошило и падне ...некоји луѓе што се оделе покрај нашата куќа го виделе повикале лекар ..од погреб си дојдовме дома ..а ние ништо не знаеме зошто што му се случи на татко ми...по една година пак му се слоши на татко ми...го носеме во болница се парализира ...јас на 20 декември ја кршам ракат одам во болница..И собракјајката е 20 декември и кршењето рака на истиот ден е ..останав неколку дена во болница и ноќта еден човек од мојата соба се сопнува и паѓа до мојот кревет во собата ...јас осетив некоје паѓање ...и со телефонот го вклучив и гледам човек леже на подот...јас станав со една рака го дигнав некако го ставив на креветот и ми вика сакам да одам до WC... јас му виксм почекај да викнам болничар ...а тојми вика нее јас и ти сами кје отидеме ....ајде го послушав човекот...И по патот ми вика зошто сите се против цела твоја фамилија ..му викам незнам.. се вративме назад ...утре дента ми вика дете јас само да оздравам ќе ти дојдам на гости ...јас му викам важи чичко ...ни го знам не ме познава кој сум ...јас ќе и ебам мамето на таја вештерката...По извесно време доаѓа тој кај мене и оваа ми вика кој ти е овој еден заедно бевме во болница . а да биде тој гледач. по една година човекот умира... .Јас отидов кај еден што гледа...и ми вика тргнете се од тааа стара жена ...таа е злобна .. Предпрошлата година и викам на вештерката не те сакам да те видам повекје во мојата куќа ...а тајаа ми се смее и ми вика дете ти умре сите да поумрете ..цела фамилија ... Сега се научила да дофрла од кај неја и не колне да даде сите да поумрете ...да ги давате оарите по болници и гробишта...татко ми по некоје време почина...и вештеркат и викала на комшјите ситеќе поумрат...додека доаѓаше таја тука ми викаше ти што мислеш ќе се женеш ли ....а јас и викав зашто да не ...а таа ми се исмејуваше во лице ...како да не нема шанси ..еве се оженив... послето ми викаше ти никогаш нема да имаш дете..има уште...кој не сака да чита немора да го чита сето оваа ...поздрав
    ..

На acezmija, cresa-jagoda, rose60 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Devojce jas ti veruvam vo se sto imas napisano oti znam oti ima takvi zli luge ama ako ne se swkiraj gospod gleda se

5. Ognen4e

Ognen4e Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    96

Potpolno si vo pravo...da gospod vraka koga ke se razmislam ponazad so mislite,da vrati na edna od starite vesterki koja ja gledav sto i sipuva na kolata ama za zal ne na nea.....site od familijata i izumrea posle mnogugodisni boleduvanja site bas site od mazot i i se sto rodila ona.. ziveese 95 gosini i gospod ne ja primase se dodeka ne i viknaa pop da ja ispoveda ...posle toa pocina .....I STO FAJDE STO GOSPOD VRAKA KOGA VRAKA NA NAJMILOTO A NE NA TOJ STO PRAVI...A I KOGA NEKOJ KE TI GO UPOPASTI ZIVOTOT DZABE E....

На cresa-jagoda, rose60 и Olgica.bu им се допаѓа ова.
  6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    42.825
    @Ognen4e

Значи направи лажен профил ( @iskrenn ), само за да си се поддржуваш сам себе, и да имаш со кој да си правиш муабет ?!:rofl::rofl::rofl::rofl: И пред да се обидеш да ми кажеш дека не е така, смени го барем начинот на пишување...

Гледам некои ти веруваат, ама не им замерувам, кога слепо веруваат во бајачи и магии...:nod:

И што работиш ти..? Менаџер да не си им на сиве овие кои ги наброја..? Колку ти е процент..? И јас сакам ништо да не работам, а пари да земам...Може и бајачка да бидам, ме бива за манипулација...Пиши ми во п.п...:makeup:

7. Ognen4e

Ognen4e Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    96
    VREMETO MI E PREMNOGU DRAGOCENO ZA DA GO TOSAM NA NISKI STVARI KAKO STO ME OBVINUVAS....POZ ZAMINUVAM OD FORUMOV.....PODOBRO E COVEK KOGA MUDRO MOLCI...

На Olgica.bu му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
  9. iskrenn

iskrenn Нов член

Се зачлени на:
    1 август 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    9
    Убавице да го знаеш оваа овој профил не е лажовен, не е ниту Огнен јас сум искренн ...мразам лаги и ппдвали ...цел мој живот се борам со малоумна особа...и јас да се служам со подвали , смачено ми е векје да се правдам некому ...ако сакаш верувај ако не мора да веруваш ...ова сум јас искренн...поздрав до сите луѓе на форумот..

10. iskrenn

iskrenn Нов член

Се зачлени на:
    1 август 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    9
    Знаш ГОШ..јас што сум го доживеал во мојот живот ,би сакал и ти да го осетиш сето она на своја кожа па да видеме дали ти вака ќе не омаловажуваш нас на форумот што сме го осетиле на своја кожа...да те видеме ...знаеш додека одев на работа постари жени ми кажуваа за некое момче ... одело со една девојка ,ја остава девојката во рок од 7 денови се свршува со друга девојка ,праваат свадба треба да одаат во неделата по невеста момчето неможело да стане од креветот останал парализиран во креветот...По неколку месеци умира, а знаеш зошто,размисли си и не сакам повеќе со тебе да разговарам гледам одвратен си...нема потреба да ги читаш нашите објави и да бидеш како оваа што е до мене малоумна вештерка со којашто се расправам цел живот. Поздрав до сите на форумот.

На rose60 и Doris123 им се допаѓа ова.
  11. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Jas ti veruvam potpolno od zbor do zbor se samo ako si hristijanin nosi si krst sekogas i jas doma imam edna takva vesterka sto prave ama ako gospod ke i presude koga togas

12. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Боже Боже.Што не ќе прочитам! Господ нека е со вас. А овие со навредливите коментари се оној тип на луѓе кои потајно се удираат во гради дека ништо неможе да им се случи,дека не веруваат. Па да дур не осетиш на своја кожа нема да веруваш. @Ognen4e @iskrenn ви го посакувам најголемиот мир,длабоко од душава.Сочувствувам со вас,имам преживеано слично нешто . Поздрав :handshake:

На cresa-jagoda и rose60 им се допаѓа ова.
  13. remila mikova

remila mikova Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    30
    dali nekoj znae broj od pero zelenikovo ve molam neka mi pise ...

14. negri

negri Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    10
    Nema tel.direkno se odi tamu i se ceka

15. Таа Сум

Таа Сум Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    619
    А зошто барате помош од гатачи и бајачи наместо од свештени лица? Знаете ли дека тоа е против верата?

На korisnichka и Askopje им се допаѓа ова.
  16. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Епа и јас тоа сакав да го кажам оти е грев оти тие што се православни христијани затоа треба да си постат да си ја кажува ат молитвата за растурање на магии да си попрскуваат крстњна вода вечерта пред прозорите и пред влезната врата да кадат почесто со темјан да си носат крст и нема да им требат бајачи гатачи

17. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    А ова со крстенава вода пред врата, под прозори ти го кажа попот дека го пишува во Библијата?
    Не знаевме фала што ни кажа. Еве сабајле одам одма кај попот.

На Antebellum, natemila и rose60 им се допаѓа ова.
  18. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Ај овие што бараат помош од бајачи ги сфакам...ама па вие што им предлагате кај свештено лицее. Кое бе свештено лице...ПОП. Курвари и лопови. Ти доаѓа дома ти пее мртовец и ги гледа сите жени по ред. Немојте ве молам.

На Roniaw, TrinityNeo, elle5 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    За ова си у право.:clap:

На Ognen4e, Doris123 и natemila им се допаѓа ова.
  20. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    A tie bajacite se svetci da be samo so vikaat daj 500 daj 1000 den go lazat samo narodot za pari i jas imamo odeno po bajaci i dosega nikakov air ne vidov od niv i mm ne dava da odam po tie gavolski raboti