Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.396
    Допаѓања:
    9.839
    А место да бараш спас по гатачки, бајачки да си направиш една листа со активности, во текот на целиот ден. Искочи на кафе со другари, шетај негде, биди опкружен со луѓе, така нема да мислиш на тие мисли и ќе ти биде подобро, а тоа дека си станал мрзелив никој ти го нема направено ;) туку самиот ти :)

На TheOtherMe и theowndemon им се допаѓа ова.
  2. AnakinSkywalker

AnakinSkywalker Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    Kako da pravam nesto koga nz kaj teram a ke izlezam se gubam megu lugeto site primetija deka sum zamislen I deka molcam sto voopsto ne lici na mene ima nesto sto e pojako od mene sto ne me koci vo momentot a I nemam izlezeno so drustvoto eden mesec fb I mobilen bataliv ni na mrtvo placam ni na zivo se raduvam

На TheOtherMe му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.396
    Допаѓања:
    9.839
    Па најди некоја тема на муабет биди иницијатор ти за се :), прави нешто исполнувај си го денот со активности тоа што го кажуваш е дека те фатила мрза ;) ништо друго не е :)

4. AnakinSkywalker

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    Da bese tolku lesno... Ova srce I ova dusa stanaa kamen jas voopsto ne licam na sebe stanav prazen covek od licnost sto ne mi spiese za da pravi nesto sto non stop bese izlezena I nasmeana kako da ne ostana nisto

На acezmija му/ѝ се допаѓа ова.
  5. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.811
    Допаѓања:
    3.151
    Појма немам дали да верувам во вакви нешта. Искрено - не верувам. Ама во овој луд свет - се` е можно, па така не можам да бидам потполно сигурен.

Како и да е, јас не би се осудил да одам на гатачки. Имам дури и неколку добропознати кои ми се пријатели, пријателки па дури и роднини, ама никогаш не сум посакал да ми кажат нешто за мојата иднина, зашто сметам дека тоа ќе се случи кога треба да се случи и јас ништо не можам да променам. Како ти е пишано-така ќе биде. И што ако знаеш, да речеме? Глупости.. Само да се потресуваш и да бидеш во исчекување.

Мене ми се има случено многу одамна една таква личност помеѓу редови да ми каже некои нешта за мене. Мене тогаш ми беше чудно и не го сфатив сето тоа здраво за готово, ама по извесно време кога тоа и навистина ми се случи - како блиц ми светна во глава дека пред многу години тоа ми го имаат предвидено. Не ми се верува, еве уште... Но, и покрај тоа - одбивам да одам и да ми „гатаат“.

За баење, исто така некако... Порано, како дете, често знаеја да ми речат дека сум урочен, па ме носеа да ми бајат. Мнооогу, многу често. Во последно време не. Во последните неколку години дали 2 пати имам отидено. Кој знае, може има нешто и во тоа... Ама, тоа би го направил, од проста причина што се работи за здравје. Кога здравствено не си добар треба да пробаш се` , па ако помага - зошто да не е и баење? Гатањето не го вметнувам во таа категорија, зашто - ете, кажав: Ништо нема да ти смени тоа што ќе знаеш некои нешта за твојата иднина. Само ќе те растрепери двојно повеќе, не дај Боже ќе се разочараш и ќе кренеш раце во исчекување да ти се случат предвидените нешта...

6. acezmija

acezmija Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    34
    ..zamor .ako cigari i alhohol teras ,,zamor ,,sega kako zasemetena ,.poz

7. AnakinSkywalker

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    Mi se vika mi se place se cudam kako sum pravel nekoj raboti a sega ... Se trudev da naucam sega nesto za sesijata ama mozokot ko zatvoren e rakata mi e teska da se javam na nekomu

8. jessika78

jessika78 Нов член

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    дали ЗНАЕ некој ѕвонко од охрид дали гледа вистински ко штто викаат?мене ми гледаше ми кажа лоши работи ....во кои не сакам да верувам ве молам некоја со искуство нека кажее,,,

На Евгениј на му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.514
    Еј една другарка моја , одеше кај него , али ја видел добро средена и за едно гледање и земал 3000 денари , и она одеше почесто , али не ја прашвев што точно и кажува

10. jessika78

jessika78 Нов член

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    ако имаш контакт со неа прашај ја те молам дали и се исполнило нешто од тоа со и кажал......мене ми бараше 1000 ден да одам кај него да ми гледа...и да тргнел некои магии ...пошто прво на мобилен зборевме и ми кажуваше работи некои...и не сум појдена кај него ...остана на тоа на мобилен со ми кажа и ич не ми е убаво не сум рат од работите со ми ги кажа

11. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.514
    И пишав на другарка ми , кога ке врати ке ти пишам

На Евгениј на и acezmija им се допаѓа ова.
  12. jessika78

jessika78 Нов член

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
  13. Zaljubena <3

Zaljubena <3 Нов член

Се зачлени на:
    8 септември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Ve molam, dali nekoj bil kaj Maca od Gostivar sto gleda na tarot, ili pak kaj Mare od Kisela Voda koja gleda na obicni karti.?Dali ste cule za niv i kakvi iskustva imate ,ako ste bile.

14. TheOtherMe

TheOtherMe Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    97
    Можеби ти е депресија. Се ова што го кажа асоцира на депресија. Пред да одиш некаде да бараш лек пробај на лекар или сам да го средиш тоа. Трчањето помага многу. Почни со вежбање, здрава храна и трчање обавезно. Секогаш кога ќе ти доаѓаат негативни мисли пушти си гласна музика, и секако не балади, пушти РНБ и гласно за да ја слушаш. Ако пуштиш тивко исто како да ја нема.Првите три дена почни со чистење по дома : човекот е најсреќен кога дома му е чисто ( психолошки делува позитивно корисната работа). Знам дека ти се гледаат само депресивни или хорор филмови - прави го спротивното. Гледај хумор, колку и да мислиш дека не ти делува ќе се фатиш како си се изнасмеал :) Депресијата сами си ја правиме и сами се бориме со неа. Прашање на став е!!! Јас верувам дека ќе успееш... Јас успеав :)

15. TheOtherMe

TheOtherMe Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    97
    Ако некој гледа на место нема тарифа не се лажете само парите ви ги земаат!!!

16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.707
    Допаѓања:
    79.929
    Еден е Господ а ти си одела кај баби некои да ти помагаат? Каде е Господ тука? Господ не сака магии, гатачи и бајачи.

На Orthophill, sonuvana и manako1 им се допаѓа ова.
  17. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    2.804
    Parafraziram eden svestenik, koj raskazuva prikazna za edna baba. Taa se vraka od pazar nosejki polna torba,a vo torbata i paričnik,so tukušto primenata penzija.
    I priodja edno momče i i nudi pomoš,pa taa mu ja dava svojata torba.Normalno,bez teret, babičkava počnuva da čekori poveselo.No momčeto nabrgu isčeznuva,a so nego i polnata torba i primenata penzija.

Namesto da izdrži dodeka stigne doma,babata postapuva lekomisleno,a se zaradi nekolku čekori bez teret :(

Slicno se slučuva so site koi baraat pomoš od gatači,bioenergetičari,astrolozi.....vo momentot se čini deka se dobiva olesnuvanje i nasmevka....no taa veselost e sekogaš privid,mnogu brgu se osoznava toa.

На Sesil, Valentina.Vaki, Orthophill и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.848
    Допаѓања:
    8.776
    Следниот пат кога ќе го видиш свештеникот речи му да ти раскаже за Дамјан и Козма.

На Евгениј на, rose60, topogan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.514
    Баш би сакала да ја слушнам приказната за Дамјан и Козма.

На Евгениј на и topogan им се допаѓа ова.
  20. topogan

topogan Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    81
    Koja e taa zena pisi mi vo poraka.poz

На Евгениј на му/ѝ се допаѓа ова.