Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    На едни пријатели од Охрид, пред 10 години наводно Ја викнале Охрид кај нив дома, се им погодила им помогнала ....
    но читам и лоши искуства

2. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.515
    Јаске нели рече дека не сакаш вакви работи ?

3. elle5

elle5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    26
    Какви лоши искуства, јас не сум слушнала ништо до сега?!

4. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    па ете,за парите малку кажувала....за да одиш повеќе пати за повеќе пари

5. Ivvaannaa93

Ivvaannaa93 Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    85

Istiot problem i jas go imam!

6. elle5

elle5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    26
    Ne sum gledala na toa taka, no mozebi si vo pravo

На jasmina00 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    261
    Kleopatra laze, ne znae da gleda samo laze i zema pari, zenata e lazlivec. Jas sum bila kaj edna zena i taa stom te gleda vednas ti kazuva se, nisto ne treba da i kazes, samo dosta e pred oci da i izlezes i da ti kaze, toa e darba od Gospod. No za zal pocina pred dve godini, mene na mojata familija mnogu ni pomognala, bez nea nisto nemase da imam. Sepak Gospod odreduva sto ke bide, taa samo pomagase. Bi napisala i broj ama pocina zenata, a mnogu dobra bese.pozdrav

На acezmija и biGirl им се допаѓа ова.
  8. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    другар го плаќаа да се јавува во нејзина емисија оваа да му гата по телефон демек ти погодувам хахахаха 1000 лапна другаров за рекламација само

9. elle5

elle5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    26
    Izvini no ne se soglasuvam, jas sum ziv primer za toa. Nitu me znae nitu me poznava Kleopatra mi kazala raboti koi samo jas i gospod gi znaeme, kako da ziveela so mene. Deka ima nekoja darba ima, edinstven problem e sto ne ti kazuva celosno. Vo mojot slucaj se sto mi kaza ( a e tocno) se odnesuva na minatoto ili segasnost, no nisto za vo idnina. A mene idninata me interesira, minatoto go znam :)

На Евгениј на му/ѝ се допаѓа ова.
  10. remila mikova

remila mikova Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    30
    i jas da spodelam iskustvo..od mojte najbliski rodnini sto ne sum preziveala..prvo mislev deka takov mi e zivotot se naopaku od skolo .. ..deckovci..drugarki nesonici ..maleri na sekoj cekor romani na napisam.. dodeka se osvestam deka nekoj si igra so mojot zivot za nekoj raboti veke bese kasno taka e bidejki ne veruvav deka postojat magii losi luge pogotovo nabliski... i sto bev kaj dule mi pogodi mnoguuu iminja predmeti ...nezz so da kazam za covekot gospod pomina vreme mene pak isti situacii ..doma kavgi so site lebdam nezz kaj se naogam ne licam na sebe ..ajde mi kazaa za borce nagoricani bev covekot mnogu mi pomogna..ne kazuva iminja ama pogoduva sto ti se slucuva i lekuva .. e sega pominaa poveke godini ne sum bila nikade a osekam deka nekoj pak se zanimava so mene i mojata familija kazete ako znaete nekoj poblusku tuka vo sk .. borce zivee vo kumanovov a dule vo veles daleku e i mnogu se ceka kaj dvajcata ..

11. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.515
    Душо со некои работи треба да се помириш .. Животот е таков .. Порано сум била на гатач , бајач и уште полошо било , и си реков повеке нема да одам на такви работи и ке ги превземам работите во свои раце . Избегни ги негативните луге , значи прекини со нив секаква комуникација , и биди позитивна , и не се нервирај за банални работи , не би те советовала да одиш по гатачи или бајачи , биди си ти решение на самата себе и не се потпирај на никого .
    Поздрав

12. elle5

elle5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    26
    Jas sakam da otidam kaj Dule od Veles, no na brojot sto se zakazuva vrtam mnogu meseci i nikoj nikogas ne mi krenal slusalka. Prasanjeto mi e ako otidam direktno kaj nego dali ke me primi, i kolku cini negovata rabota? Dule sto pravi, ja pretskazuva idninata ili rastura magii?! Zosto bev kaj edna vo Mirkovci, mi kaza deka navodno mi imal napraveno magija bivsiot decko i deka taa toa ke go sredi. Mi kaza sto da pravam, duri i amajlija mi napravi, rezultat od se ova e edno golemo NISTO. Nit nesto se sluci, nit nesto se pomrdna od mrtva tocka. A pobara dosta pari za da ja rasturi magijata sto navodno mi bila napravena. Taka sto me interesira na koj nacin pomaga ovoj Dule?!

13. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Сум слушaлa и читaлa искуствa ете oвoј гaтaч вaкa oнaa гaтaчкa тaкa , не сум иделa пo тaкви рaбoти a муки си имaм aмa не дo тoлку пo тoa дa пoјдaм aмa ид рaдoзнaлoст oтидoв кaј Дaницa вo К.Пaлaнкa - Црцoријa и бaбиштетo финo финo и финo oд пaмет ме мрднa сo денoви oд тoгaш се измaчувaм oд нејзините збoрoви .

Нa прв пoглед кoгa ме виде уште две ќерки ќе сум чувaлa рече , сo муaбет извлекувa oд тебе скoрo пoлa минaтo и сегaшнoст пa пoтoa седнувa дa ти "гледa" и ми кaжa -"aaa ти си пунa мaгии , ти oживеaлa нервoзaтa , кoј тoлку те нервирa , aкo не се oслoбoдиш мaлку oд нервoзите дa знaеш уште гoдинa , гoдинa ипoл имaш oд живoтoт " , ме сецнa длaбoкo вo срце мислaм a децaтa дo мене се убив плaчејќи , a нa мaжми му кaжa-"лелеее пa ти синкo кoлку си среќен си сoнил oгaн кaде гoри , иди нa тoa местo злaтo те чекa кaкo oд Скoпје дo К.Пaлaнкa се дa купиш , и aкo сaкaш женa дa си имaш требa пoвеќе дa си јa чувaш и дa не јa нервирaте пo дoмa"

Тaкa дa oд тoгaш си немaм рaaт и све лoши мисли си имaм вo глaвaвa .

Зaтoa не се иде кaј секoгo , некoи си трескaaт oд пaмет зa пaри a имa и некoи кoи се нaдaрени дa пoмaгaaт .

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elle5

elle5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    26
    Ve molam tie sto bile kaj Dule od Veles neka mi pisat vo licna poraka ako ne sakaat ovde, mi trebaat infirmacii sto i kako. Ne znam kako da zakazam kaj covekov, poveke od 1 godina vrtam, blagodaram.

15. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Ја заборави водата што ја дава :D "Истуретеја на патот закај Бугарија друг да го фати маѓијата :D " Тешко на чоекот што го зеде шишето од контињерот :D

Бај да веј да кажам општо за сите што читаат , не се оди кај секој на гледање и итн.
    Оставете на Господ и имајте верба, додуша си одев и јас по бајачки кога ќерками неможеше да спија како мала и уплав имаше, кога се роди ми кажуваа да врзам конче црвено на креветчето, имав болни и несалам другарки (фала на бог не ми се веќе) кои ставале менструација во виното на дечкото да ги сакал, други давале чоколадо оддола мачкано со светено масло ,има полно глупости на светов , а и на форумов иако сите се претставени во едно светло зад тоа светло се други, за гледачките има жени од Ѓаолот да гледаат и да мамат луѓе по тој пат да тргнат да се изгубат во мислите и душата да почнат да мислат дека и најблискиот роднина му е крв во очите со омраза да се гледаат.

Во 15/6 години од мојот живот со другарките мои одев на кафиња си гледавме одевме кај една Бригита гледачка но што сме мислеле сепак деца тинејџери, сега во поискусни сепак не толку години одиме по такви со надеж за помош ако имаме мака иако знаеме дека не е од Господ сето.

За Фросе девојчево се изнаплака бидејќи таа баба стварно од памет ја извади , затоа не се оди по такви работи, некоја можи да кажи сопругот те изневерува и ете причина за кавга и разделби. Се има на светов

Пс И онака не одевме по тие раб само се замаравме на форумов со овие глупости што се излажавме да отидиме и онака среќа имаме , ваљда желбата за да дознајме појќе не однесе до тоа трнливо место нa кое највеќе ми претрпеа моиве нежнинозе :D

Последна измена: 22 септември 2016
    На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Хахахаххахха (facepalm)ј
    Ја заборавив водата хахахаххахха

Ова ни е за памет:D

На rose60 и Antebellum им се допаѓа ова.
  17. peperutka 16

peperutka 16 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    dali najde broj od taa snezana i dali imas iskustvo so nea? pozzz

На acezmija му/ѝ се допаѓа ова.
  18. netty

netty Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    dali nekoj znae informacii za covek od kavadarci sto rastural magii?

19. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    261
    Jas sto bev kaj ovaa zena vo Strumica koja e veke pocinata, Gospod Hristos da i dade mnogu ubavini i na onoj svet, e taa zena ne samo sto trgase magii i kazuvase dali moze ili ne da ja trgne magijata, sepak se obiduvase. Mene i na mojot soprug ni ja kaza idninata do krajot na nasite zivoti vo rok od 3 saati ama nie ne mozeme tie raboti da gi razbereme iako ni gi kaza, sega koga se slucuvaat gi razbirame, znaci i da ti ja kaze idninata cabe e, nisto ne mozes da razberes zosto ne e sluceno uste. Kazuvase dosta raboti koe znacenje im go svakam duri koga ke se najdam vo taa situacija. A sto se odnesuva za trganje magii taa bese expert za toa i da bese tesko pak se obiduvase zosto nekoi magii nikogas ne mozat vo celost da se trgnat.A sto se odnesuva do kleopatra taa laze samo da zema pari ova go znam od edna druga gledacka. Mojot soprug bil kaj Dule od Veles i mi ima kazano deka e mnogu fin i ne zema pari kolku ostavis tolku i se mu pogodil, tokmu toj Dule od Veles go upatil mojot maz kaj ovaa zena vo Strumica koja za zal e veke pocinata. A sum procitala za Kleopatra deka bila transseksualec t.e. go smenila polot od maz vo zena.

На TrinityNeo му/ѝ се допаѓа ова.
  20. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    da i jas za kleopatra go imam slusnato ova a za baba marija od strumica tocno e ova se sto go napisa i moite se bile kaj nea i im opisa tocno koj prave magii no za zal pocinata e veke