Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    8.777
    Ми изненадува глупоста на бабите и прабабите, како може да не слушнале за чудото на Мојсеј?! Чудото од Мојсеј сигурно го има во Библијата исто таму некаде ќе сретнеш и за Дамјан и Козма кои во Библијата се ставени од незнаење. Ете што ти прави простотилукот во Библија по грешка може да те запишат...

На topogan, TheOtherMe и rose60 им се допаѓа ова.
  2. topogan

topogan Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    81
    I nedaj boze da omas potrba da se resis da odis.Neznaes sto e maka bidejki si ja nemala ,najverojatno zivees vo dobra energija od luge Blazesiti kamo i nie sto imame maka da se prosvetlime kako tebe.

На TheOtherMe му/ѝ се допаѓа ова.
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Se raboti za bliska licnost,soprugot naednas se smeni na cuden nacin,kako nekoja magija da mu napravil nekoj.
    Iako jas ne veruvam mnogu vo ovie raboti ama vo nejzino ime baram nekoja zena koja gata/bae ako ima vo struga ili ohrid da mi pisete kade ili br?...
    Blagodaram.

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  4. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Се надевам ќе најдете помош ваљда ќе и помогни некој, после 3 год брак во ќебето зашијано одвнатре ги пронајдов овие , од сите кебиња што ни се даваа за веридбата се се користеше во овие тригод додека бев во брак, пред нема месец дена отворав под спална и ги извадов ќебината , едното реков ќе си го земам другото ќе го оставам за бсопруг дека повисок, и ги споредував кога случајно забележав шијано , го отпарав и видов најлонче престегнато , за колку и да се пери ќебето да не се уништи внатре тоа, го скинав најлончето и во едната марама најдов коцки шеќер скроз пожолтени од стоење, во друга марама обетка малку стопена дури позеленела од стоење и таа ги сликав да ги имам за се што си вадат луѓето очите низ светот , ги зедов и на раскрсница ги пуштив од мостот во реката , дали вистина некој си боди очи или не нека им служи на чест, факт е дека постојат секакви луѓе

Прикачени фајлови:

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  5. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.029
    http://denesen.mk/web/?p=335785
    Од одење по бајачи и гатачи стигнуваат до психијатрија

,,Некои од нив завршиле и во болница. Многу од нив имаат крајно нарушени брачни и семејни односи, затоа што кога имаш работа со ѓаволот тој нема да ти помогне туку има за цел да те уништи.

Инаку, на Шестиот Вселенски собор било одлучено, оние христијани кои се обраќаат кон таквите кои прават магии, или кон таквите стоначалници (јасновидци, бајачи) за од нив да дознаат нешто што сакаат да им се открие, или да им се исполни некаква желба, по силата за претходните за нив заповеди од отците, истите нека подлежат на правилото кое за нив определува шестгодишно покајание.

– Замислете какви последици носи суеверието, паганизмот и окултизмот ако е потребно толку време, односно шест години, за човекот духовно да се очисти, вели отец Ивица''.

На izmislena и ivory им се допаѓа ова.
  6. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.515
    Роске јас не верувам во магии , али на сестрами на поклон и имаа дадено кебе ,све завиткано цакум пакум , и кога го отворивме излезе една голема игла ( бабушка) ргосана , и се чудевме што е ова...
    Не знам што им е на лугево , и сестрами го фрли кебето а беше многу убаво

7. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Не се нормални , јас овие последни две нови ги извадов и тоа најдов и реков фала богу следен пат ни кебиња не сакам од никого , се што си зедов од предтоа заеднички кебиња ги изгореа моите за секој случај, не дека можда имало нешто и во тие, чисто ради реда за мир во душата,здравје следен пат нека идат онака , до каде е способен човечкиот памет да оди , и тоа со иглата очите луѓето си ги вадат очите

8. topogan

topogan Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    81
    Dali nekoj slusnal za Dance od petrovec?

На modelgirl22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    8.777
    Здраво, ќе може да ми кажете кои денови се оди кај Славе од Кравари?

10. mamika

mamika Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    10
    Случајно го видов постов па да прокоментирам... :)
    Мислам дека 500 денари се многу пари за едно гатање пошто една моја пријателкаа скоро купи комплет тарот карти и скрипта за 670 денари.
    Еве линк ако има некоја заинтересирана: https://www.facebook.com/sk.tarot/

На POpaj007 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kitty1992

Kitty1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    23
    Да ви споделам искуство од кај жената во дедебалци.Претходно ми дојде жена на врата во станот и почна да ми кажува вака така ова она и меѓу другото ми спомна дека ми било напраено да немам деца.И јас испаничив пошто тазе мажена сум и станав и отидов кај жената.И влегвам внатре кај неа и и вели дека неможи са ми гледа дека не сме венчани со маж ми сега веќе сме.Тоа беше пред два месеци.и јас добро реков и заминвам и жената ме гледа и ми се насмеа ми вели ама немој да се секираш ке си имаш деца после свадбата.А ништо и немав кажано ни шо ни како сум дојдена.Така да топло ви ја препорачувам неа се надевам дека ке ви помогне.

На Antebellum, elle5 и rose60 им се допаѓа ова.
  12. Kitty1992

Kitty1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    23
    Ај ве молам тие од Битола што знајте број од весна кај црн мост што живее.Барав назад го имаше ама неможев да го најдам.Фала ви

13. elle5

elle5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    26
    Ako ne veruvas vo ova, ako ne si odela na gatacki i ako ova za tebe e frlanje pari na gluposti sto baras na temava???!?

14. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.515
    За да даде добронамерен совет .

На girl-miri, theowndemon и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  15. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.515
    Таа е вештерка , и доста ја величите . Таа е гавол со крст во рака

На EvAngelos и stilas7 им се допаѓа ова.
  16. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    8.777
    Весна не се заминава со ова повеќе еднаш едвај се спаси од затвор. Весна врска нема од гледање трчи лажи е.

17. Kitty1992

Kitty1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    23
    Значи не ја величам туку едноставно кажав што ми се случи,јас не го измислив тоа за нејзе да ја величам ниту ја знам ниту ја познавам жената.поздрав

18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.861
    Допаѓања:
    170.958
    Прво, забава.
    Второ, ме интересира размислување на одредени луѓе на различни теми, поќе како стручна забава.
    Трето, да си дам мислење дека поќе во Хари Потер вервам него во ова.
    Накратко, се премногу сериозно си сфаќате и пак ќе речам, ако некој чита нешто или ако некој е од мкд не значи дека се моли на гатачи. А и читам теми од политика, читам мн теми на форумов чисто од горенаведените причини, а пример за политика сум како мува на ср*ње, врска немам.
    Остани ми поздравена.

едит: И каде би била еднаквоста ако сите читавме теми исклучиво со кои се согласувавме и да не смеевме да погледниме камоли да коментираме на останатите?

На joy1, Bender Rodriguez, EvAngelos и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. elle5

elle5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    26
    HR_Macedonia@Matrix-Global.

Ако е така тогаш од погрешни причини си на темава, а и сеирџика си. И да, смееш да коментираш но не во насока да омаловажиш некого (исмееш, навредиш и сл.). Твоето однесување на некои други форуми се вика тролање и би била банирана, но и овде има администрастори кои се читаат и ќе постапат според правилата на овој форум.

На rose60, topogan и fificaaa им се допаѓа ова.
  20. Tesatesera

Tesatesera Нов член

Се зачлени на:
    8 октомври 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Дали некој знае за некој дедо во кратово што помага за главоболка .