Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Tesatesera

Tesatesera Нов член

Се зачлени на:
    8 октомври 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Da taa zena se vika biljana jas ne sum bila kaj nea tuku ja imam slusano od drugi deka pomagala

На Евгениј на му/ѝ се допаѓа ова.
  2. makia

makia Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    me interesira za site opsto gledaci i gledacki sto tocno kazuvaat dali apsolutno se pa i toa sto ne treba, pred bilo koj drug

3. remila mikova

remila mikova Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    30
    dali moze feminki koi od vas veke bile kaj nekoj koj im gledal pomognal... da kazat ..kako da se stigne do niv .. ovaa tema e za toa da se spodelat mislenja iskustva ... megu clenovite koj se interesiraat odonosno veruvaat vo gatanja .. baenje..magii...i sl. nezz so e toa pisi mi vo poraka pa ne pisuva ... ova e otvorena tema i bi trebalo da se spodeli nasheto iskustvo tuka a ne samo da se spomne bev edna zena ili bev kaj edna babicka mnogu mi pomogna....se mi pogodi i tolku pa pisete kako se vika kade zivee da moze i nekoj dr od nas da otide ..

На makia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. makia

makia Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    I jas bi go rekla istoto spodelete povejke iskustva, i bas bi sakala da znam dali bilo koja gledacka ili gatacka bi mozela da kaze nes sto ne e za kazuvajne pr. Pred bili koj drug

5. MedenaLedena

MedenaLedena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    33
    Здраво. Ве читам некое време и многу малку од вас јавно споделувват име и контакт од некој кој им помогнал. Сакам јавно да споделам дека бев кај баба Илина од Ѓорче Петров која гледа на кафе. Бабчето е супер. Буквално преку филџанот ме прочита. Кој си има мака нека ја побара. Контакт 02/2035-618.

На mamika, SunnyGirl2, elle5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. remila mikova

remila mikova Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    30
    Bravooo feminka!!! e ovaa e veke nekakva komunikacija i pomos za site nas koj go koristime ovoj forum... barame soveti... iskustva ...nashi mislenja za odredeni t emi od dr clenovi no samo vaka vredi da se cita i normalno nekoj i ke si pomogne ... eve jas prvo slobodno vreme ke odam kaj baba ilinka i ke vi kazam kako sum pominala ..no pak bi ja spomnala a ne " bev kaj edna babicka se mi pogodi i ajde site sto toa go barame pa koja e pa vo licna poraka pa kako se zakazuva... primer navedov ..sto ne vredi!!! fala za tvoeto postiranje !!!! pozdrav i samo ubavi raboti da te pratat vo zivotot !!!!

На topogan му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MedenaLedena

Се зачлени на:
    14 октомври 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    33

Ниту јас не го оправдувам споделувањето во шифри... WTF??? Фала ти. Чекам да ни го споделиш твоето искуство кај баба Илина.

8. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Ova WTF??? Mi bode vo ochi8-| mnogu be nervozni chovechinja ste :emo: I kade treba I kade ne treba se koristi ovoj zbor:?:

9. MedenaLedena

Се зачлени на:
    14 октомври 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    33
    Де бе срцка што те испровоцира? Прочитај ретроградно и ќе сконташ зошто WTF? Сите споделуваат за некој кој као им помогнал а деталите нигде ги нема? Ете затоа

10. acezmija

acezmija Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    34
    za dedebalci zbori

11. makia

makia Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Dali bilo koja bajacka/gatacka moze da kaze pred sopruga/soprug ili pred bilo koj dr. pr. deka soprugot/soprugata ja/go izneveruva. Dali voopsto takvi raboti kazuvaat. Primer jas sakam da pojdam za nesto sosema drugo zaedno so soprugot/soprugata, dali bi go kazala i toa sto jas sum go napravil. ve molam za odgovor ako mozeeee bitno mi e

12. elle5

elle5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    26
    Zavisi sto si napravil/a ama nacelno moze da kazat. Ima luge koi po priroda se losi, zlobni ili napravile losi raboti takvite (jas sum bila svedok) gi brkaat i ne im gledaat. Ima slucaj pak sum pratila nekoja moja poznanicka da i gledaat i posle ne bila zadovolna od toa sto i bilo kazano vo smisla "vrska nema ovaa od gledanje, se laze i sl." A vo princip ne bila zadovolna zosto gatackava vistinata vo lice i ja kazala i i kazala kakov ke bide nejziniot zivot.

На mamika и makia им се допаѓа ова.
  13. makia

makia Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Znaci jas ete izneveriv dali bi mozeli da mi se sluci takvo nesto,dali bi mozelo da go kazi toa pred soprugot\ta.

14. makia

makia Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Kade si bila ti ako ne e tajna?

15. elle5

elle5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    26

16. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.724
    Допаѓања:
    10.236
    Суеверните жени кои веруваат во бајачи/гатачи можат да бидат и жртви на сексуална злоупотреба како во овие случаи:

Бајач ме лекуваше со секс, додека маж ми чекаше пред куќата!

СВЕДОШТВО: ГАТАЧ ОД БРВЕНИЦА ГИ ЛЕКУВА ПАЦИЕНТКИТЕ СО СЕКС – ПАЗЕТЕ СЕ ОД НАДРИЛЕКАРИ.

Не знам дали овие се притворени, ама сигурно не се единствени бајачи кои сакаат или финансиски или сексуално или на некаков друг начин да ги злоупотребат своите суеверни клиенти.

На Bender Rodriguez му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    34.058
    да прашам некој да не знае зошто ги носат црвените кончиња бебињата а и нивните мајки??
    мојот син премногу плаче кога некој ќе го урочи дури до заоѓање доаѓа еве неколку месеци маки мачиме не знам се што не направивме ...помош? ???

18. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Зa тoa се стaвaaт црвени кoнчињa зa дa бидaт првo тие упaдливи вo oчи :)

19. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.771
    Допаѓања:
    34.058
    ќе има ефекти ? не знам дали да му клаам едно

20. elle5

elle5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    26
    Abe se e mozno, ne mozam so sogurnost da tvrdam. Iako mislam deka bas od tie pricini za da ne nastanat problemi i razvodi gi premolcuvaat takvite raboti. A za drugovo sto me prasa, imam pogore napisano. Imam iskustvo so Marina i Kleopatra.