Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. TrinityNeo

TrinityNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    834
    fala pcelka94

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Diandria7

Diandria7 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Девојки на сите ама буквално на сите ви ја препорачувам Оливера од Дедебалци. Жената е чудо.
    Нема со закажување, одете таму па ке си чекате ред. За било каков проблем да имате ке ве насочи.
    Благодарна и сум многу и цел живот ке ја благословувам.
    Само ако некој сака да оди пишете во порака има некои работи што треба да ги знаете кај неа.
    Ве поздравувам на сите

На remila mikova и MedenaLedena им се допаѓа ова.
  3. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.515
    еве уште еден "нов" член по 100 пат се дешава истото , се обидува да ја фали вештерката од затуцаното село дедебалци ,кои прави магии и лоши ствари и не ни знае да гледа само тропаа глупости , не си ги трошите парите , и не верувајте на ваквите нови членови кои ја рекламираат овде , ваљда пратени се од вештерката

На elisabeta, meckicka, EvAngelos и 2 други им се допаѓа ова.
  4. remila mikova

remila mikova Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    30
    ajde anakonda preporacaj ti nekoja zena sto gleda ....rastura magii maga na lugeto eve jas znam za istata zena Olivera deka mnogu pomagala mojata drugarka i sestra bea kaj nea ... ima drasticni promeni otkako bea ... a ti od kade znaes deka zenata e takva kakva sto ja opisuvas ???ajde objasni ???? zosto tolku navreduvacki pristapuvas ??? besnooo sto ti znaci zatucano selo ??????????? mozebi ti imas nekoj da izreklamiras poveli ???? ako ne si bila ne sudi a ako si bila mozebi ne si za kaj nea .....pozdravce ne go svakaj komentov za navreda i rasprava ..dozvoli sekoj da se izjasni a jas cekam ti da kazes nekoj /nekoja ???????

На Diandria7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    luge ne mi se veruva sto citam. zarem vo 21 vek seuste postojat luge koi veruvaat vo gledanje, baenje i osobeno rasturanje na magii????!???!?!?!!?!?!!!?!

На meckicka, Bitter-Sweet, EvAngelos и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.515
    бидејки сум била кај неа во 2014 по иницијатива на други и повеке никогаш ! Разлистај наназад и ке го видиш моето искуство со таа катастрофална вештерка . Таа е вистински демон , а тие што веруваат во неа и во таквите како неа , прво ке им биде убаво али подоцна ке им оди све надолу ,тоа е цената на гаволот и секој што му ја дал душата ке си му плати, и тогаш ке бараат помош од црквата .
    Не одете по вакви работи , посебно кај таа вештерка со крст во рака !
    Па и дедебалци е скоро Џенем !
    И немат што да рекламирам , не верувам во такви гаволи ! Кога имам проблем се обидувам да го решам ,а не да барам гатачи.

На meckicka, Bitter-Sweet, EvAngelos и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Имам пишано за неа наназад во постовите , таа жена знае кога некој е тргнат накај неа и ги прима тие со искрени мисли тие што се исмеваат попат не, ние точно кај неа пред порта во бетонската бандера удривме колата беше на плин добро што не експлодира, стоеше надвор со долго репче црна коса пуштено и не гледаше, не не прими ниеден од нас, и заслужено ни беше..
    Знам дека жените им гледа во сукни ако се, а како мислиш надолу им оди, не сум те читала наназад за твоето искуство

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.515
    ме има роске ,разлистај и ке видиш . Моето мислење за таа жена е толку негативно што ми иде нагон на повракање . Онаа е стварно демон и треба егзорцизам да и се изврши,!

На elisabeta и meckicka им се допаѓа ова.
  9. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    На која страна да те барам наназад

10. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.515
    neznam , baraj i ke najdis

11. Diandria7

Diandria7 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Mi napomena predhodno deka ako imam problem da ne odam na vakvi raboti tuku sama da probam da sredam, no ete mojot problem bese pogolem i ne osuduvaj ne na nas sto sme resile da veruvame deka ke imame podobruvanje preku vakvi raboti. Go cenam tvoeto mislenje i stav i nikogas ne sum te navredila sto si protiv sevo ova. No forumov e bas za takvite kako nas sto veruvame, sakame da si pomogneme i da kazuvame iskustvo. Navistina sum nov clen no namerite mi se maksimalno dobronamerni. Ako si tolku protiv sevo ova zosto tolkava degradacija na nas sto veruvame? Nemam procitano za tvoeto iskustvo, i moram da priznam od site tie 150 dusi sto gi vidov sto cekaa red kaj nea imase sekakvi reakcii posle izleguvanjeto, nekoi izleguvaa so placenje, nekoi uplaseni, nekoi srekni. I navistina zalam ako ne ti ispadnalo na dobro.
    Imase i takvi sto posle mnogu godini doagale pak kaj nea zatoa sto se sto im rekla se slucilo. Pari voopsto ne ni saka, ako sakas i ostavas imase dve zenicki sto ne i ostavija i nikakov problem ne napravi zenata. Loso ama bas nisto ne pravi kazuva bas taka kako sto e, magii ne bea spomnati so site sto se konsultirav duri cekav red, loso nikoj ne videl od nea. Navistina ne ti go znam iskustvoto i ne sakam da te sudam sto si zazela stav samo ne e vo red javno da degradiras.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.515
    јас никаде во постот не осудив за што верувате во гатачи , јас сум само против тој демон оливера од затуцано село , значи бев и видов не може никој да ме убеди дека таква личност помага , полна со негативна енергија , лоша , се дереше ко ненормална , и не е само моето мислење вакво има и сведоштва и од други членки , разлистај наназад и ке видиш. Пак ке кажам , на таа жена треба да и се изврши егзорцизам.
    Немам јас ништо против тебе .

На elisabeta, meckicka и Valentina.Vaki им се допаѓа ова.
  13. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.724
    Допаѓања:
    10.236
    Се додека има овци, ќе има и волна. Ја не знам што им фали на луѓево од развиениве земји што не одат по гатачи бајачи и си живеат нормални животи.
    Од друга страна пак сум забележал дека баш во оние села каде што има гатачи бајачи, баш таму има и луѓе што веруваат дека "им е фрлено магија" и слично. Греота.

Исто така забележана е поврзаност помеѓу луѓето што веруваат во гатачи бајачи и степенот на образование. Впрочем и затоа најчесто овие бизниси (или хобија) успеваат по селата каде степенот на образование е помал и луѓето се посуеверни.

На elisabeta, SuperGirl24, Valentina.Vaki и 6 други им се допаѓа ова.
  14. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    mene ne mi se veruva kako i ovie poneobrazovanite uste veruvaat. na vakvo sovremeno opstestvo, so kup informacii od mediumi... nevozmozno mi se cinese deka nekoj uste veruva vo gatenja, magii ili nadri-lekari. no ete... postoele, i toa takvi sto imaat i internet vrska. greota e, epten

На elisabeta, crimson, EvAngelos и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.851
    Допаѓања:
    8.782
    Повеќе да ги жалиш луѓето што не си ја знаат Библијата а себе се нарекуваат верници. Никако да се одважиш и да објасниш како простите луѓе ги има во Библијата. Библијата признава чуда Мојсеј со стапот кога ја поделил водата на два дела па ова го има дури и на филмовите не мора да си верник за да знаеш за Мојсеј. Па има таму 30-40 луѓе кои ги викате бесребреници тие лечеле со тревки и со молитва сега попознато како алтернативна медицина. Замисли колку е погрешно во Библијата дури и по еден ден имаат овие луѓе не се слават сите одеднаш. Кога ќе го видиш попот на литургија да му речеш нула да те шиша основни работи не си знаеш. Библијата и твојата Црква признаваат луѓето кои имаат сила да помагаат на луѓе ама за тоа не треба да наплаќаат.

16. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.724
    Допаѓања:
    10.236
    @Antebellum , два пати го прочитав твојот текст и освен првата реченица, не можев останатиот дел од постот да го разберам. Можеби затоа што сум уморен. Сепак да, жал ми е за луѓето што се нарекуваат верници, а немаат знаење за својата вера (ако воопшто ја имаат), но уште повеќе ми е жал за оние што одат кај гатачи и бајачи, бидејќи и тие не ја познаваат Библијата, а плус и се жртви на манипулации на лукави луѓе или пак на психички оболени луѓе.

На elisabeta и meckicka им се допаѓа ова.
  17. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.851
    Допаѓања:
    8.782
    Не знам како не сфаќате дека не сум верник и дека со тоа не му штетам никому ниту те вреѓам ниту си видел некакво зло од мене ниту сум проста ниту сум верник абе маката ме тера.
    Дали во Библијата има напишано за луѓе кои правеле чуда? Муслимани, христијани или атеисти сите пред Божиќ и Велигден ги гледаме некои христијански филмови што ги пуштаат на телевизииве. Тие филмови се за луѓе кои направиле некое чудо со (според вас Христијаните) Божја помош, твое право да веруваш во што сакаш. Ете Мојсеј со стапот успеал да направи пат среде вода, Христос Воскреснал, бесребрениците се луѓе кои со своето знаење (не со манипулација) лечеле луѓе, веројатно знаеш како е изграден манастирот Свети Наум. Секоја света книга признава луѓе кои имаат дадена моќ од Бог да лечат и да помагаат на луѓе. Зависи на која религија припаѓаш за други работи ама имињата на луѓето кои помагале се тие. Јас не сум верник ама тоа не значи дека не ги почитувам луѓето кои си веруваат па нели секој си има право на свое верување во неговиот живот. Ти можеш да си веруваш во што сакаш ама не смееш да ги навредуваш другите и да ги убедуваш да веруваат во она во што ти веруваш. Во мојот живот јас ќе си верувам во што сакам само не смеам со тоа да им штетам ниту да им кажувам на другите што да си прават во нивниот живот.
    Кога имаш мака ги бараш таквите луѓе што помагаат од знаење не за богатење. Јас имам проблем и затоа си барам лек. И уште еднаш да ти повторам ниту сум проста ниту сум верник маката ме тера.
    Ако си верник биди си верник за себе. Кажувај си молитви не зборувај и не прави лошо по народ и најважното не им кажувај на другите што да прават во нивниот живот. Јас не те навредувам што си одбрал да си го живееш животот на твој начин. ( Да те потсетам дека си на женски форум. :rofl: )

Да се вратам на темава видов дека имало некој човек во Кичево помагал ама не сте напишале име ни каде се наоѓа. Ако знае некоја феминка кој е човеков нека ми пише овде или во порака.

18. peperutkaxxx

peperutkaxxx Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    82
    ме интересира дали кај Дуле од Велес мора да се закажи по тел..пошто никако не можи да се добие.Или можи да се оди без да се закажи,дали човекот ке не прими..И дали некој знае адреса негова.

можи да ми пишите и л.п

19. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.851
    Допаѓања:
    8.782
    Ѕвониш од 8 саат сабајле на бројот само на 30. во месецот во други денови не се закажува. Мислам дека не прима без закажување. Лесно се наоѓа: седнуваш во такси му викаш до кај Дуле, му даваш 100 денари на таксистот и те носи до таму. Некој го има споделено бројот на темава барај убаво.

20. peperutkaxxx

peperutkaxxx Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    82
    го имам бројот...ама проблем е неможам да добијам никако ...Мислев некој да не има одено без закажување.... сепак фала