Ја патам веќе месец од тоа и уште барам лек одам кај баба ми бае не масира немсм апетит немам јадено месец како човек ни назо не можам да стојам ми го нема никаде..
Немaш aпетит, не мoжеш дa спиеш Тoa е стрaв. Акo трoпне нештo веднaш изрипувaш, не секoгaш те бoлу oкoлу пaпoкoт, или кoгa лежеш мирувaш oсеќaш нештo кaкo дa ти е тaму срцетo тaму фa ти чукa пример вo желудник. А нa бoлницa крв уринa притисoк се е супер.
Здраво да прашам за тие што се били кај Дуле од Велес дали знаат што значат имињата што тој ѓи спомнува...?????
Бев кај Костадина во Прилеп. Можам да кажам дека пристојно поминав. Не паѓаше во несвест од некои „визии“, жената е скромна и сосема обична. Она што ми го кажа за мојата состојба (статус кво на многу полиња колку и да се обидувам) беше точно. Рече дека е направено од човек, со нечисти сили. Ми рече да се почадувам со темјан, смил и босилек. Наредниот пат (по пет дена) рече дека веќе „сум се чистела“, ми даде некоја водичка да ја пијам и уште пет дена да се почадувам со сол и вратика (кои ѝ ги однесов преспани) и темјан. Пари не ми побара, оставив кај иконите онолку колку што имав, а таа не гледаше колку оставам. Не знам, скептик сум за вакви работи, ми спомна една колешка да одам, па ќе видам што ќе стане... Колку да биде поинтересно, по неколку дена типот ми се јави само онака да ме чуел, а ми рече да не го барам и да си барам друг, хехе.. Поздрав, животот е непредвидлив, но, којзнае, можеби има некои сили околу нас...
Јас одам кај Оливера од Дедебалци на мајка ми и братучетка.Имав врска 3год ми кажа дека ќе се скарам и дека ме лажи дека не е замене.И ете 4 месеци веќе сме скарани тоје со друга.Ми кажаи ќе си положиш предметите 3 имав пријавено-а немав книга отворено .Читнав дома малку жими се ги положив а претешки тие.Во собата -кај што гледа е полна со икони таа е како светица предобра премила.ЗНАЕ премногу .И нема број одиш кај неа пред куќа од кај 12 -1 навечер ќе појдев со колата и чекав спиев од 7 почнува да гледа.Икако што ќе појдиш со колат атака ќе си бидиш по ред.Ако појдамјас а имавеќе 3коли јас 4та ќе гледам по луѓето предмене.Нема број гледа во пон среда и петок.Само во тие дена.И НЕГЛЕДА НИКОГАШ АКО НЕ ПРАЗНИК БИЛО КАКОВ ПРАЗНИК ДА Е НЕ ГЛЕДДА.!!
Ve molam tie sto bile kaj Dule od Veles neka kazat dali vo nedela gleda, na primer dali sega vo nedela na 15ti januari nekoj ima zakazano i dali ke odi, blagodaram