Не знам дали разбирам правилно, значи Исусовиот крст е врзан преку целата година и додека е врзан нема моќ да ги спречи бајачите и гатачите да баат и гатаат, а од Божиќ до Водици е одврзан и затоа тогаш овие не можат да баат и гатаат?
Искрено поим неам зошто е тоа така Знам дека во тие денови се прави намногу лошо. Не знам ств нека одговори @Orthophill
Тоа е анксиозност/депресија. Тоа е психичка состојба и се третира на психолог/психијатар. Ја знам, ја поминав. Бајачи тука не помагаат.
Covekot e prevara.Nesto malku za minato ke kaze ama za idnina nisto ne pogagja.A edno idenje nislam 50 evra bese togash pred 10 godini. Za 5 min 50 evra.
Ne mozes da kazes deka e prevara ako ti go pogodila minatoto, a deka ne kazuva za idnina ne kazuva, barem mene ne mi kaza. Ne kazuva prorostvo kako na kanal5 sto ja davaa, tuku kazuva raboti od minatoto.
Ama ja minato si znam.Otidov za realen problem za idnina a taa mi vika ke se reshi no nisto.Na drugarka mi ke se maze i pak nisto , furi i nliznaci ke ima...Ama nit se mazi nitu dete.
Не, па дека спомна некој Драган од Автокоманда затоа. Си имам голема мака и не знам кај да се обратам, ќе полудам. .
ми спомнаа за некоја Ленче од Нерези... мн помагала, ама јас не верувам во такви работи... Но бидејќи сум доста активна на темата анксиозност, лекови гледам не помагаат, па почнувам да мислам дека ми е направено нешто...а језиво ми е да идам по гатачки
Не сакам да одам по гатачи и бајачи. Сакам само некој да ми каже нешто за иднината. Пред многу години една жена ми гледаше на кафе (всушност тоа беше изговор, жената цело време ме гледаше во очи) и се ми погоди. Никако неможам да ја најдам. Марија се викаше постара жена со бела коса, слаба. Знам и дека беше од Козле. Ако некој знае инфо за неа нека ми пише. Или пак од некој друг кој што знае точно да ја предвидува иднината.
Se izvinuvam za latinicata. Dva pati te zamoliv da mi kazes kade si bila i da mi dades nekakov kontakt i nisto. Togas, navistina neznam koja e poentata na tvojot post. . .