Феминки не знаев на која тема да пишувам ама некаде морав зошто ке пукнам ако грешам наспчете ме на правата тема..Јас не верував и не можам да верувам ама маката секаде књ те потера и кај секого..Со мм сме во врска 12 години и 1 год и 2 месеци во брак..Имаме 9 месечно бебе кое после 3 мееци престана да спие Нашиот договор беше да седиме со неговите родители само 2 3 месеци додека се снајдиме а останавме цела ходина..После 40 дена од бњбето се договпривме додека сме сите заедно за викенд во петок и сабота да сме на спиење кај мајка ми и татко ми..Така месеци молчев од неЗгодно се дур мм не ми рече дали имаш приметено дека нешто не е во ред..детево кај баба и дедо спиет а дома не..еве веќе 6 месеци плачи станива ползи се превртува в кревет а кога сме кај моите легнува вп 8 станува вп 10 ни за цицање не се буди ни кај моите ни никаде..Полошо и шолошо идеше па почнавме навистина да се грижиме..Викнавме поп..Попот ни рече вака..Штом детето се понаша вака(јас го имав снимано)јас не смеам да зборвам за тие работи зошто сум посветен на црквава и во магии и демони не вервам ама на детево некој нешто му има направено јас не можам ништо..Блиски наши ни кажаа за еден човек..Јас детево и мм отидовме ..Прв пат се видовме..Тами девојки чекавме ред за да влезиме..Ни рече вака ..Вие сте во две соби 8 души живеете..и ние како дмек 6 сме..не рече едната што му прајт лошо на детето да другата духот штоо му сметат навечер..ни даде водичка и темјанче за чадење и дур чадам да кажвам молитва на господ..не вервев и кас ама маката секаде ке те однеит..и јас не верував се што најдов во собава и не ми влегуват во гла како имат така злобни оаоби и како е можно да имат таква сила некој ..не можам да издржам..било многу праено и ни рече деца дур сте под овој покрив деетето нема да најдит мир бегајте што побрзо од таму..јас не можам да издржам..од ко ке се вратиме од кај чоеков первите два дена спие помирно и после пак иато
Девојки на никого господ ова мака да не му дајт вака детето да се мачит..спијам до 2 и после не можам да зааспијаж..Мм само што можам јас да напрам..Се плаши нз шо да речам..Јас би заминала истата секунда ако немам каде дур да се снајдам под кирија ама не сум маж жена сум и ако остНМ уште долго во оваа зитуација се плашам дека ке ми се десит ншто
Звонев денес кај Ленче од Нерези, ми закажа за утре и по некое време ми стигна порака ако си помала од 24 години не доаѓај, не гледам на помали од 24 години. Зошто ова ми го напиша има некоја помала од 24 што била кај Ленче?
И јас така не сум спиела кога сум била мала, кај баба ми спијам по 10 часа - дома секоја вечер се будам точно на полноќ. Го местеле креветот моите низ цела куќа, демек подземни води не знам што... Се додека татко ми една вечер не ми рекол дека ако не престанам ќе ме фрли преку прозор А јас мало дете, ни годинка, ама како да сум го разбрала сум престанала Плус јас никогаш не сум спиела многу, и сега не спијам, посебно кога идам кај моите. Нити во градинка сум сакала да спијам... До детето си е, може повеќе се уморува кај баба му...
Dali dobi kaj Dule , sakam da se javam ama neznam dali treba pretosledniot den od mesecot ili posledniot ??
Дали некоја била кај Вики од Чаир и како сте задоволни? За погодување, погодува да, али ми кажа магии ова она барај, па крстена вода да сум однела кај неа да преноќи, па косата да сум ја шишала и некако малце ми е шубе... А 100 луѓе имаше шо чекаа, некако на два ума сум..
Па стоиш пред икона и демек Света Петка така викала. Ми вика цел животот таква долга ја носиш, скрати ја и осветли ја. Чудно и мене ми падна, затоа и прашувам дали некој бил кај неа или пак чул дали помага. Ах бе, што се човек на мака нема да направи!
Јас имам слушнато секакви работи, на гатање или како и да се вика сум била само кај Енес, ама вакво нешто со косата прв пат слушам. Која светица бара фарбање, господе боже, таа сигурно се шегува друго нема.