OdI vo Veles kaj Dule, zakazi si prethodno na 30-ti, I ako ne moze sestra ti odI ti. Zemi nejzina slika, I ako ima nesto ke ti kaze, a pomaga mng. Makata ke te natera na se. Jas sama so avtobus Skopje-Veles. Na avtobuskata vo Veles imase taksi, nema koj ne go znae, me odnese do pred kuka, za nazat so istoto taksi do avtobuskata.
Дали некој може да каже искуства со Борче од Кумановско Нагоричане,дали тој само гледа или и помага ако нешто ти е направено?
Луѓе вака. Почина пред скоро 4 месеци месеци таткото на мајками. Помина и погреб и све. Има он 6 сестри. Со една само имаме контакт. Е сега таа една сестра очигледно нешто лошо ни прави зад грб. Бевме кај маре во петровец да и забае на мајками од уплав, пошо мама беше многу исплашена .. накратко дедоми ја држел за рака и испуштил душа пред неа. Е сега бидна шо бидна, и од маре имавме муабет дека на мајками жена во црно и има направено да нема напредие во ништо. Единствената жена во црно е таа сестра на дедоми. Нејзиното цело семејство е починато, од син до сопруг. Помина се. Се случија кавги помеѓу мајками и нејзината помлада сестра. Кавги какви до сега немаме видено. Бабами измеѓу два огна незнае каде попрво да се сврти. Небитно ептен се испокараа но пак се држат. Е кога вадевме 40дена за дедоми дојде и таа сестраму. И мајками кажува, вика абе човек вика како некоја сила да имам во мене кога е таа до мене и уште повеќе се карам и им викам на бабати и теткати. Нејсе, поминаа 40дена, и сестраму на дедоми, бидејќи мама беше месарија, и донела јорган дупли. Ајде се ок,дојдовме дома после тоа. И мајками наоѓа во јорганот машка кошула спакувана завиткана. Ја фати језа. Отидовме кај маре и маре пак и потврди дека женава односно теткава на мајками стварно и праи нешто, и даде вода да пие итн итн. Го земавме јорганот и го фрливме по вода. Мама неможе да спие ноќе, повраќа црнила, целата се поти во секој миг од денот, Пие апчиња за да заспие.. Незнаеме веќе што да правиме, кажете чаре ако знае некој. Фала многу и извинете на долгиот пост
Kontakt broj nemam, negde blizu kasarnata kicevo sedel. Vidi nekako preku poznanici, Mnogu imam slusano za nego, pred nedela dena bil svajcarija mnogu go barale, covekov navistina znae, koga ke te videl te cital sve odvnatre.
Јас еднаш бев до Кичево барав човек што помагал ама името не му го знам и џабе бев. Читав по форумиве дека имало таму некој човек што помагал и толку. Изгледа тој човек сум го барала. Ќе можеш да и најдеш име??? Не се оди вака на жими мајка име треба да кажете па она ќе си го бара после. Штом си слушнала дека бил во Швајцарија можеш и името да му го дознаеш и да и кажеш.
Dali nekoj znae dali ima vlaski vracar ovde vo makedonija, kako sto ima vo Srbija na pr. Nekoj sto znae preku vlaska magija da pomogne
Kaj kasarnata i fakultet imalo tuka, mislam deka Sabedin se vika covekot. Pomognal na mnogu. Sto i da treba pisete mi
Zdravo devojki ... Od 8 i 30 do 9 i 30 vrtev kaj DUSKO i na 202 pat dobiv , samo mi kaza data i br 4 da ne znaete od kolku saat pocnuva pa spored toa da si se orientiram nakaj kolku da odam .