Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    и што му кажуваш ? барав низ темава не можрв да најдам твое мислење.

2. Miss-Bradshaw

Miss-Bradshaw Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zadovolni ste od toa kako gleda ???

3. lauras

lauras Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    3

И се јави некој кај Зоки...погодува??

На babyblond му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Дечки на татко ми му беше лошо веќе подолго време. Кај се не отиде, му проверуваа и срце, и крв, и правеше тестови за алергија, и жлезди, по Скопје беше и низ државните, во Систина, во Филип Втори и резултатите беа во ред а тој се жалеше дека како да го чеша нешто, го фаќаше с'клет, понекогаш имаше и црвенила по телото. И на крај случајно во Куманово отиде кај некој оџа и му најде жива во телото, пред мајка ми му ја извади ... :( Му рекол дека му била пратена, и од тогаш му е подобро ама некако расеан е , нон стоп на тоа мисли сака да оди кај некој што гледа .. Ама јас освен за некој од Велес што гледа, за друг неам слушнато ... Јас искрено не знам дали да верувам во нешто такво, ама ете тој верува и запнал ќе оди и крај .. На некој да не му се има десено нешто слично ???

5. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Вака, во тоа што ти го рекла има вистина.
    Ама, не само кај тебе, туку кај многумина.
    Денес постои голема завист, љубомора меѓу луѓето. Секојдневно среќаваш луѓе, ќе ти се насмевнат, а во себе можеби те колнат и пцујат. И така те фаќаат на очи. Или ти праќаат негативна енергија.
    Затоа ти имаш `невидливи` пречи, па ништо не ти оди од прва.
    Значи, ова кај сите нас е чест `проблем`, не е само кај тебе.

Мој совет е да одиш напред, да си ги вршиш работите со љубов и посветено, не се замарај и не мисли дека некој нешто ти `направил` или помислил. Верувај дека никој ништо не ти може - и навистина ништо нема да ти може. Ако не ти оди нешто од рака, не се нервирај и плаши. Повтори го пак додека успееш. Ништо не е подмачкано. ;)

6. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.069
    И мене ми имаат вадено жива исто во Куманово, во село Черкезе мислам беше, повеќе ми извадија сум ги нагазнала :| Исто и јас имав болки насекаде а сите резултати беа ок. :geek:

7. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    јас му се јавив вчера на кај 13 часот ми рече после 17 да му се јавам, потоа не бев во можност да му се јавам , денес пак ќе пробам и ќе ви пишам дали ми погодил нешто.

ред.
    му се јавив сега на Зоки, да ви речам дека повеќе ме прашуваше отколку што ми кажа нешто. Ми рече една работа па ќе видиме дали ќе ми се оствари.

8. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    и јас сакам број од Викторија, го имав бројот и од Клеопатра ама го изгубив телефонот, мислам дека со Клеопатра може само да оствариш средба а не знам дали гледа преку телефон. А и на времето зборувам бев на факултет и праќав пораќи на Драгана и ми погодуваше, а нејзината тарифа беше стави ми 200 денари на телефонот ќе ти одговорам на пораката. И еднаш ми прати порака во БУгарија сум стави ми 1500 денари немам кредит, мислам хелло јас бев на факс и од каде толку пари за на неа да и ставам кредит, после тоа и пратив порака и не ми одговори ништо.

9. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Која е поентата да сакаш да дознаеш што те чека во животот? Па не е ли убавината на животот во неизвесноста??? Мислам замислете да ви каже сега за 4 год ќе те згази кола, или нема никогаш да имаш среќа во љубовта и вие цело време ќе го очекувате тоа, ќе се убедите дека немате среќа или што ја знам. Или ако ви рече за 15 год ќе ја имаш таа и таа болест и демек ти сега ќе пробаш лек да откриеш или што...? Стварно не ми се јасни овие работи, од каде желба кај нас луѓето да знаеме што ќе ни се случи. На мајка ми пријателка толку се засили со овие работи и некој и кажал дека ако се омажи со црн тип со зелени очи ( пример давам, не знам што точно и кажале) ќе биде среќна, во спротивно ако не избере таков ќе биде цел живот несреќна. И женава цел живот си остана сама, барајќи го тој тип... мислам дали да плачеш или да се смееш на човековата глупавост. И јас како помала сум си гледала на кафиња со другарките, али фала богу пред тоа знаела се за мене и ќе ми „види“ во кафето бакнеж или дечко или раскинување што ја знам, тоа е повеќе слатка забава. Ама кога веќе плаќаш па уште на телефон на некој да му се јавам и он магично ќе ми раскаже за мене... Од каде бе, од комбинацијата на бројките во мојот број му доаѓа слика, од гласот мој магично добива претстава за мојата судбина? Страшно.
    За разлика од тоа, за баењето, кога се работи за здравствен проблем, дали психички или физички, тогаш сум за и сум убедена дека има луѓе кои имаат ете некоја сила, енергија која во тие случаеви влијае позитивно. И верувам во оние кои ако не можат да помогнат искрено кажуваат. И што не бараат пари. Нормално дека треба да се остави, кој колку може, ама поентата е што они сами нема да ти побараат. Ете во тие верувам, а не 200 денари кредит да и ставам за она да ми пише... згрозена сум.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. alekcoki

alekcoki Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    31
    Ме интересира дали некој знае за некоја жена од кумановските села,кај која се одело ако имаш мака. Имам мака со малечко детенце и ми кажаа,ама не знаеа ни име ни место.Ми рекоа да одам на автобуската во Куманово и да ги прашам таксистите,тие знаеле за неа.Сепак ова ми е малку ризично. Изгледа дека живеела во некој манастир.Однапред благодарам.

Може ли и мене број во Л.П

11. TortaGreshena

TortaGreshena Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    17
    Aman nikoj na nisto ne odgovara,luge bre vie veruvate li koga covek ima maka i teskotii ....?? Prasav dali nekoj znae nekoja ili nekoj gledac od Bitola ili Prilep ,na koj moze da mu se veruva ,dali nekoj bil kaj nekoj Vesna od Bitola ? i dali zenata navistina znae ....zatoa sto veke neznam na kogo da veruvam poveketo se z pari ....ako znae nekoj neka napisi ve molam . Blagodram

На amberr му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    кога макате ќе те натера ќе бараш излез.Имаш уште многу да видиш од живот, ти посакувам се најдобро. јас како и многу други не сакаме да знаеме што ќе се случи туку дали ќе се подобри. нема да ти пшувам цели романи бидејки мислам дека сувишно е што и да напишам повторно нема да разбереш

На Antebellum и anastasijaki им се допаѓа ова.
  13. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Се сеќавам, ама тоа беше пред неколку години, можеби пред 6 или повеќе години. Имаше една жена по име Мира во Прилеп, и таа гледаше преку икони, и се ни погоди, дури и за најмали ситници што го имаше кај нас дома, а никој друг не знаеше за ти работи освен ние што живееме во куќата. А за услугата земаше пари колку што ќе и остават. Ама јас не бев. туку моите родители, а за мене да ми гледа носеа мое алиште. И прво ги поминувала луѓето низ венец... Дали можеби некој знае дали уште работи или број нејзин? Тоа беше пред долго време па немаме телефон.

На Евгениј на и TortaGreshena им се допаѓа ова.
  14. Jessie-J

Jessie-J Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    61
    Јас не сум од Виница но многу добро ја знам секоја недела одам таму и напамет ја знам и сите луѓе ги познавам. Таму има многу роми и турци но за таква гледарица не сум слушнала т.е според мене е измислица :talk:

15. TortaGreshena

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    17
    Се сеќавам, ама тоа беше пред неколку години, можеби пред 6 или повеќе години. Имаше една жена по име Мира во Прилеп, и таа гледаше преку икони, и се ни погоди, дури и за најмали ситници што го имаше кај нас дома, а никој друг не знаеше за ти работи освен ние што живееме во куќата. А за услугата земаше пари колку што ќе и остават. Ама јас не бев. туку моите родители, а за мене да ми гледа носеа мое алиште. И прво ги поминувала луѓето низ венец... Дали можеби некој знае дали уште работи или број нејзин? Тоа беше пред долго време па немаме телефон

lepa milena pa koga veke ste bile kaj taa Mira od Prilep znaete kade zivee, ne ti treba telefon koga znaes kade zivee

16. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Не бев јас, туку баба ми, а потоа и моите родители, а знам дека не мозеше во секое време, мораше прво преку телефон. А и не знам дали уште тоа го работи, ама се погодувала.

17. luvena

luvena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    136
    тTе молам за бројот од чичкото.

18. Amore

Amore Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    72

Кај седи и како може да се стаса до неа или некој друг во Штип?

19. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    феминки ако некоја од вас била кај душица од кавадарци сакам да чујам ваше мислење

На LadyyGaga му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TortaGreshena

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    17
    Da bas me interesira i mene za Dusica od Kavadarci, sum slusala za nea, ako bil nekoj neka kaze sto mislenje ima

На LadyyGaga и AnimeHQ им се допаѓа ова.