Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Anababe

Anababe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    Пушти го некаде по вода или дома во шолја фрли го.

2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.704
    Допаѓања:
    79.915
    А погрешно е да се запали? Таа опција ја избрав... пепелта ја фрлив во контејнер.

3. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Не навлегувам во тоа што конкретно сте нашле но пожелно е да појасните, затоа што не е исто предмет да сте нашле и не дај Боже жива от топломер. Ако е жива само во вц шоља и веднаш пуштете вода. Ако е предмет, пак ке речам зависи каков (ако е коса, нокти, фрлете ги во река) ако се записи (Муслимански) под итно запалете ги. Јас сум напатена и затоа горе - долу знам што и како да отстранам (магија и сл).

На La.loca и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.006
    A sto koga ke najdes vreteno na koe kraevite im se odseceni?

5. Anababe

Anababe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    Не знам за тоа, мене лично ми имаат кажано дека треба по вода да се пушта, во река,езеро..или дома во шолја да се фрли и да се пушти вода. Зависи за каков предмет се работи.
    А се сеќавам од порано некаде имав прочитано дека треба да се фрли во спротивна насока така што ќе бидеш свртен со грбот .:D

6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.522
    Допаѓања:
    174.006
    Strasna rabota.
    Najdov instrukcii zapisani na edno livce,da se zapalat svekite od sprotivnata strana i da se stavat kaj sto se stavaat za umrenite,a covekot ziv,zdrav,prav.
    I sto sega,koja e namerata za vakvo nesto?

7. martovsko cveke

martovsko cveke Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    Како што имам читано во Zona така прават за да посакаат смрт на некого,значи некои стварно не бираат средства за да уништат некого.Ти помоли се за нивно здравје и среќа па да заборават на тебе_ поздрав

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lanalani

lanalani Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    Zdravo vaka, mazena sum no eve godina deka kako sum ostavena od maz mi, toj e vo stranstvo znaci uste sme vo brak no nikakov kontakt nemame premnogu go sakam nemozam da se otkazam od nego ve molam za sovet koj bi mozel da mi pomogne? ako ne pisete mi vo privatna poraka.. odnapred blagodaram

9. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Штом физички не сте заедно, година дена како што кажуваш, доаѓа до фактички престанок на брачната заедница, само да видам по кој член беше од Законот за Семејство. Обиди се некако преку други (роднини, пријатели) да воспоставите контакт, па да видите што понатаму. Вие не сте Судски, но сте физички оддалечени. Зошто, покрај толкава воља од твоја страна да останете заедно, тој се однесува така индиферентно?

10. lanalani

lanalani Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    Od koga dojdov vo moja drzava nitu me pobara ne saka da slusa za mene nisto jas mnogu go sakam sakam da mu se vratam ne znam koj moze da mı pomogne

11. Маци Кавадарци

Маци Кавадарци Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    A nekoj ima li iskustvo so slave od kravari...neka mi pise vo inbox

12. Monibejbi8

Monibejbi8 Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    4
    Kazete nekoj vo radovis sto gleda ??

На acezmija му/ѝ се допаѓа ова.
  13. @minni

@minni Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    39
    Кажете ве молам број од некој Оџа од Скопје, само ве молам да е провереен и да има брз ефект се работи за здравје. Ве молам немојте да ми давате совети за на лекар, сите специјалисти ги поминавме во државава и надвор од неа

14. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Девојче, појди кај Хусеин од с Пагаруша, велат дека е проверен. Да не ти ветам, ќе се потрудам, ако најдам број, ќе ти пишам. Само далеку е, гледај некако со возило до таму да одиш. Еден е Хуесин во Пагаруша, кого и да прашаш, ќе те упатат.

На @minni му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Безо на карти и на кафе, немал цена колку ќе му оставиш - толку. Ми го препорачаа, не сум била а сакам да појдам. Во ЛП ќе ти пишам бројче. Поздрав.

16. lanalani

lanalani Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    Dalı xusein ke moze da mı pomogne mene da mı go vrati mazmi ve molam ??

На @minni му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Душо, јас ќе ти оставам контакт тел. слушнете се, и ќе ти објасни тој што може. а што неможе. Еве за сите кои ми пишаа за контакт тел. да не пишувам поединечно на сите, обратете му се на 071 / 735 - 394 (Усеин). Јас не одев кај него со таа цел. Јас си имав мака со здравствен проблем и ми помогна (ми било направено). Со среќа.

На acezmija му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    071 / 735 - 394. (Усеин) Слушнете се, и ќе ти каже тој што може а што неможе. Со среќа.

19. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    943
    Јас бев пред 3 год кај Дуле, човекот се ми погоди. Додуша јас не планирав тогаш да одам брат ми имаше закажано ама он неможеше да стигне па да не го губиме редот отидов јас. И ми кажуваше измешани работи и за брат ми и за мене ,уствари он кажува работи за цела фамилија се што гледа кажува. Инаку мислам дека не бара ништо да носиш(слики и такви работи) барем јас не носев а и не бара пари,колку ќе оставиш толку.
    Ептен погодува ама зависи како ќе му се отвори , исто и татко ми еднаш имаше отидено него помалку му кажал. Тогаш мене многу имиња ми спомна само не кажува што се. Искрено јас понекугаш сум скептик за вакви работи и не верувам ама стварно погодува тогаш ми кажа работи што само јас ги знаев. Исто кажува и што треба да направиш ако има потреба. Јас од тогаш не сум била кај него. Едно време слушнав муабети дека му забраниле да работи , колку е вистина не знам. Сакав пак да отидам , од тогаш ѕвонев неколку пати ама никако да добијам.

20. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    943
    Аа заборавив да допишам , он понекогаш така прашува ама може тоа да не се однесува за тебе ,некој друг дома да не студира економски и да е роден/а во декември?