Ќе помогнете само ако ми дадете број или од ОЏА или за Влашка ако треба и надвор од Македонија ќе идеме, а ако има некој контакти од Србија за Влашка супер ќе биде
Па не мислев на такво помагање со гатачи. Мислев доколку го кажеш проблемот ќе се изнајде друго решение.
Верувајте дека решение е барано во Германија и Англија, решение лекарско нема последно нешто ни е да пробаме уште со ова и толку
@okcenzi Како се вика човекот/жената која и го кажала чарето на мајка ти, и ти се решил проблемот, може број нешто?
http://www.bastabalkana.com/2012/02/zastita-od-cini-vradzbina-i-magije-pravoslavna-molitva-protiv-magijskog-dejstva-duhova/ Mолитва за заштита од нечиста сила PostedonЈуни 17, 2011byМаран Ата Господе Исусе Христе, Сине Божји, огради ме со светите Твои ангели, со молитвите на Сепречистата Владичица наша Богородица и Приснодева Марија, со силата на Чесниот и Животворен Крст, светиот Архистратиг Божји Михаил и останатите небесни сили бесплотни; светиот Пророк и Претеча, Крстителот Господов Јован; светиот Апостол и Евангелист Јован Богослов; свештеномаченикот Кипријан и маченичката Јустина; светителот Николај, архиепископот Мириклијски чудотворец; светителот Лав епископот Катански, светителот Никита Новгородски; светителот Јосиф Белгородски; светителот МитрофанВороњешки; преподобен Сергиј игумен Радоњешки; преподобен Серафим Саровски Чудотворец; светите маченички Вера, Надеж и Љубов и мајката нивна Софија; светиот маченик Трифун; светите и праведни богооци Јоаким и Ана и сите свети Твои, помогни ми мене, недостојниот раб Твој (името на оној кој се моли) да ме избави од сите напади непријателски, од секое зло, од секоја магија, враџба, вражање и од лукави луѓе, да не можат да ми направат никакво зло. Господи, со светлината на Твоето блескање сочувај ме наутро, преку ден, и навечер и кога сон ми доаѓа, и со силата на благодатта Твоја одврати го и оддалечи го секое зло нечисто кое дејствува според наговор на ѓаволот. Оној кој така мислел и правел – врати го нивното зло назад во пеколот, зашто Твое е Царството, и Силата и Славата, на Отецот и Синот и Светиот Дух. Амин.
Појди кавадарци кај душанка а тие оџи бајачи сите лажат и не е убаво секаде да се шета а има еден во крушево и него го фалат
070 426 466Shuli velkovski se vikal na fb pobaraj 048 529 466 а на секаде немој да одиш едни прават едни оправат ти кажувам од искуство
А не ви текнало некогаш да одите во црква? Да поразговарате со некој Отец, да ви каже што да правите, што од Молитвеникот да читате, да се исповедате, да постите... Не го кажувам ова за да ве осудам, туку од срце ве советувам.
Мирјанин сум во МПЦ, има работи што црквата и духовникот не можат да ги помогнат, има виша сила што ја предизвикуваат други околности и други луѓе