Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Acka22

Acka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    999
    Лаже

На acezmija и TrinityNeo им се допаѓа ова.
  2. teaiva

teaiva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    524
    Мое прашање до сите ,дали стварно после посета кај некој јасновидец или бајач ви. било подобро,и дали тој ефект се задржал?Или бил краткотраен плацебо ефект .Искрено мене никој не ми помогнал,баш напротив сум се чувдтвувала после тоа и многу полошо.Иако на почеток било вау ми погоди работи,но погодувањето најчесто се должи на нивна соработка со џинови,кои им пренесуваат што виделе опис на куќа,дома,кај има дрво кај ,чешма,но ако после тоа ти пратат. џин е тогаш е најјакото,најлошо е што пратен џин никој не може да го избрка.

На mira.mira и acezmija им се допаѓа ова.
  3. teaiva

teaiva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    524
    Личи на запис на оџа,а може да е молитва а можда нешто лошо,испитај му го потеклото кој го оставил и зошто

4. acezmija

acezmija Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    34
    kafe gledacka nekoj da pise broj

На RDS му/ѝ се допаѓа ова.
  5. topogan

topogan Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    81
    A vo sto gledaat vo manastir?

6. teaiva

teaiva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    524
    Дома:),на вратата на лист се напишани како правила кои ако не се почитуваат нема да биде примен тој што не ги почитува.

7. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.880
    Допаѓања:
    4.607
    Тоа може да значи и дека водата е застоена и не била хлорирана. Водата сама по себе се расипува (поради присуството на разни бактерии и слични микроорганизми) и се прават како партали во неа бели или зеленкасти.

На biGirl, Avery и mira.mira им се допаѓа ова.
  8. egnable

egnable Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Jas planiram da otidam kaj tie bracniot par od Kumanovo
    Se nadevam deka i ke mi baat od uplav - Dozivuvam golem strav od sredinata i okolinata
    Me ubi glupata sredina

Ke pisam kao bilo, sto mi kazale, dali imalo smisla - Koga ke otidam ; Verojatno na pocetok na Avgust , mislev da otidam so avtobus do Kumanovo i posle so taxi do Rajkova Kukja . . . Se nadevam ke gi pronajdam

9. TrinityNeo

TrinityNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    834
    Mozes da ides so avtivusot za palanka i da te ostavat na benzinskata pumpa tocno na ulicata pred silvana

10. egnable

egnable Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Moze , ke vidam . . .
    Se nadevam deka od toa sto ke mi baat ( ako mi baat ) - Ke se namali mojot strav od okolinata i od lugjeto generalno

Inaku - Za vidovitost , sekako deka veruvam . . . Toa ( vidovitosta ) se spomnuva i vo nekoi od delata na ezoterici i okultisti kako P. D. Uspenski i Franc Bardon , koi opshirno ja obrabotuvaat i pretstavuvaat temata - magija . . . So toa sto - Dejstvuvanjeto e magija , a nema smisla magijata da se deli na boi ( bela, crna , zolta, zelena, crvena, itn. ) . . .

Jas toa so vidovitosta poveke go sfakjam kako nekoja opcija sto moze da ti ja kazat , sto stoi zapishano vo Akasha - poleto ili kako predupreduvanje za nesto sto moze da se sluci

Za magija - Kako sto e poznato , vo Biblijata vo dosta golem del se zboruva za magija ili za nekoi dejstva sto imaat magicen karakter . Vsusnost , samata Biblija e taka napishana za chitajki go tekstot da moze da se povrzeme so spiritualnite bitija od drugite ramnishta ( astralnoto ramnishte / pole , itn. ) i taka da dojdeme do kontakt so Bog . Isto kako sto e poznato - Solomon , bibliskiot kral / vladetel na Izrael , pravel evokacii / gi povikuval i komanduval so tie astralni bitija / entiteti ( demoni ? kako sakate narecete gi - Ima i sliki od niv na net po sajtovi ) , sto znaci bil mag i sigurno zatoa taa frakcija od magijata se vika Solomonic magic . . . A sigurno bil ili e i najmudriot covek voopsto i tie Solomonovi izreki / mudrosti dodeka se citaat ( gi imam procitano site kako edna kratka kniga ) sigurno deka oblagoroduvaat i se cuvstvuva nekoe dejstvo od samite izreki . . .

11. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Здраво. Ќе сакаш да ни дадеш повеќе инфо за Дивна гледачката од Ве? Нешто адреса или телефон, или барем каде во Ве одприлика живее? Ти благодарам однапред. Поздрав.

12. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Здраво, сакам да прашам кој е Мерсим од Бт? На што гледа, дали погодува и каде во Бт живее? Имам колешка од Бт, па ако сакате ќе ја замолам да се распраша околу телефон за контакт или евентуално адреса. Ви благодарам. Поздрав.

13. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Здраво. За Охрид за Сузе од Лескајца ми дадоа број. Не сум појдена сеуште, се слушнавме, ден пред да појдам ми рече да и се јавам. На кафе гледала и на гравчиња. Неможело на двете, си бираш дали на кафе, дали на гравчиња. 500 денари е и на едното и на другото. Сакам да прашам некој / а од Охрид ако бил / а да ми каже впечатоци, да не тепам пат за џабе.

На acezmija му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Blonde angel

Blonde angel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    14
    Ленче од Нерези освен тоа што поим си нема од ништо исто така е и крајно безобразна, дрска, проста , со најниско ниво на култура , злобна . крајно љубоморна и верувам дека сама себе се рекламира на форумов и се заканува дека ке тужи некои феминки сто јавно и го пишале бројот тука, а не е свесна ни самата дека неа можат да ја осудат за нејзините манипулации под хитно ! Ниту гледа , ниту има визии, го гледа човекот и врз основа на тоа кажува глупости за неговиот карактер , ниеден збор за минатото со што ке поткрепи дека барем има некакви познавања . Не бара пари ама има нова куќа огромна , па видете колку не се заработува, а истата советува да живееме во сиромаштија . Се покаав 100 пати што си го потрошив врмето. Фолирант број 1

15. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Не се нервирај, сосема те разбирам што си револтирана. Тоа им е целта да дел од Гатачите, Бајачите, да манипулираат со маката на народот. Само нека повели, нека тужи, само немој нејзе да и стегнат Кривична пријава за Измама (само да видам по кој член во Законикот беше). Па има ли поголемо Кривично дело од Измама? Нека повели, нека тужи, ако сака наскоро да и се придружи на бабичката што е во Идризово за гледање на кафе. Кај лаже народ, па уште и ќе се заканува со тужби.

На acezmija и martovsko cveke им се допаѓа ова.
  16. Miss G

Miss G Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    813
    Zdravo, ve molam za broj za kontakt od Borce Stefanovski od Mlado Nagoricane? Ve molam koj bil kaj nego i ima informacija da mi pise vo privatna poraka. I dali ima nekoj koj bil kaj nego da spodeli iskustvo. Jas slusnav mnogu pozitivni komentari za covekov.

17. RDS

RDS Нов член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Sreda i sabota

18. RDS

RDS Нов член

Се зачлени на: