Еве сега имаме нов премиер Сигурно е во потрага по лична гатачка, као Грујо шо си имаше Пуштајте св до Влада
Да ја побараме гатачката на грујо Ама не ми се верува да знае да гата , инаку ке го предупредеше за поразот А сериозно која е таа гатачка?
Ми рекоа од Муртино ќе си носел Ништо, никако до државна работа да дојдам. И џабе тука на форумот давам огласи дека гарам, баам, тргам црни маѓии и правам бели... Сите би порадо кај Иван Исцелител
Те молам не барај логика и разумност во вакава тема каде што луѓе веруваат магии. Разбирам што значи кризен период... сите сме поминувале и ќе поминуваме низ тешки моменти, ама да бараш магија за да ти се врати некој од минатото е прав урнебес... Без коментар... Наместо ко цивилизирани луѓе да разговарате, ти земи крв од лилјак и тури му го во врат да трча ко слеп по тебе... Три пати речи како лилјакот што е слеп, и ти така да бидеш по мене!
Нееее, се вика: "Како лилјакот што слуша и ти да ме слушаш мене!" Ама оваа се прави строго во февруари, кога се парат мачките. За овој период друга има.
Јас, само знам дека била вработена во Царина, и дека гледала онака од разонода, а не дека е некоја професионална гатачка. Лице вработено во Царина ми кажа.
Незнам тоа, да го прашам пријателот што работи во Царина, но што ќе ти е? Таа несакала да знаат луѓето дека гледа, јас го замолив за мене, и ја прашал и го одбила. Или едноставно појди во Царина, (знаеш каде е, кај ЈП Водовод), прашај, секој од вработените ќе ти каже.
Идев накај кладилница и поминав до кај една видовита да ми каже дали Јувентус ќе тепа. Ѕвонам на врата, ми вика: Кој е? Пффф она ми била видовита, си отидов.
Кажете ми некој/а бајач/ка и гатач/ка значи имам психички проблеми и ништо не ми оди напред...Ако има некој во Прилеп,Битола,Ресен,Охрид и Струга макар и подалеку да е,важно е да помагат ви благодарам унапред поздрав
Душо потруди се да си ги решеш сама своите проблеми Гатач не е доктор или психијатар , или адвокад па да ти решава правни работи Гатач е личност што ке ти кажува , ке ти лупа цело време некои работи , и нешто ке ти погоде (ако не е ЏА треба да е БУ) и на крај ке ти рече 500 денари ! И пак ке ти биде истата ситуација
Значи просто се чудам.кој и да побара помош овде на форумот ти 'сезнајка' за тебе ништо нена врска.Вака да ти кажам јас на тебе : форумот е за помош ако неможеш или незнаеш да помогниш те молам не пишувај БЕЗВЕЗАЛНИ коментари.кај и да завртам на било која страна ти се пишуваш без веза..Ако ништо не ти е верно не ни КОМЕНТИРАЈ.секој значи ако сака и ако има потреба ќе си побара помош ако можеш помогни а ако не те интерсира барем не одмагај..Јас и наназад кажав баба НАДА од кавадарци ми има премногу помогнато..кој колку ќе остави толку и се чека ред..број немам јас оти знам каде е и одам директно..Кој бил знае ..а ти недајбоже да имаш *проблем* како многумина од нас тогаш кажи јас ќе ти кажам каде да одиш.. Поздрав
Па е помагам и кажувам да си ги реши сама проблемите и да не посегнува по вакви работи !!! Сум имала проблеми , и сеуште имам проблеми и се трудам самата да си ги решам !!! Имам исти проблем како членката погоре и затоа и дадов совет !!! Сум била на гатачка пред неколку години од љубопитност и од тогаш од чиста мира работите ми тргнаа надолу ....и од тогаш не сакам ништо да имам со "темните работи" !!! Оф топик : Од каде ти виде сезнајка ? Да не е тоа со што испод 1000 денари не било мито и поткуп ?? И прогласивте победа ?
Ти никако да се одважиш и да ми објасниш како Мојсеј со стап успеал да ја подели водата на два дела, ниту пак ми кажа што правеле бесребрениците, ниту за чудата кои ги направиле светците, та нели се светци дека сториле некое натприродно дело. Нели успеале да излечат со Божја помош? На сите ни е јасно дека има луѓе кои се дилетанти и кои лажат но има и луѓе кои помагаат. Ако не можеш да помогнеш немој да сеириш. Кога не му помагаш некому и кога му се смееш на маката тоа е рамно на грев. Од тебе не бараат помош затоа остај не нас грешните ...
Ти си била од љубопитство ти не веρуваш деκа тие луѓе имаат даρба затоа κај тебе не успеало. Добρо ти κажа членκата погоρе да немаш маκа, пρоблеми. Κај сите не успеваат. Инаκу јас одам κај Дуле од Велес и многу сум задоволна. За таρифа не жалам паρи аκо ми помага навистина не жалам паρи κолκу имам толκу давам.