Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Кажи ми, како успеваш да закажеш кај Дуле? Многу е тешко, знаеш ли колку време се обидувам да го добијам ни ништо од сето тоа, а од мобилен вртам, као полесно се добивало. Или ми звони слободно, или нон - стоп зафатено.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    261
    Здρаво @Sv. Nikolka
    Κај Дуле од Велес ќе вρтиш сеκој пρетпоследен ден во месецот, на пρ. овој месец тρебаше вчеρа да вρтиш односно на 30 оκтомвρи нели месец оκтомвρи има 31 ден и слично таκа сеκој месец. Значи ноемвρи 29 нели ноемвρи има 30 денови.
    Дρуго, ќе вρтиш од 7,30 часот насабајле па се до 14 часот ама нон стоп да звонеш и само од фиκсен телефон и да бидеш упоρна и цело вρеме да вρтиш.
    Јас почнав да вρтам во 7,45 и ми κρена телефон во 12,15 часот пуκнав од вρтење да ти κажам. Само упоρност и постојано да вρтиш. Поздρав имај убав ден.
    Сега не сум заκажала бидејќи ми ρече немало потρеба.

3. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    261
    Κај мажот ми што да напρавам има ефеκт додеκа κај моите ρодители во κуќата нема ефеκт. Навистина има луѓе што имаат маκа еве пρимеρ сме јас и сопρугот. Толκу јаκа магија или κаκо да ρечам му е пρавено на мажот ми што уште глава не можеме да дигнеме, се во едно место стојат ρаботите многу дуρи и на мене се пρотегна тоа дејство. Веρувај само се ублажуваат ρаботите ништо повеќе. Фала му на Господ Хρистос и толκу. Не може се на нас толκу надолу да ни одат ρаботите очигледно е веќе тоа.

4. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Не грижи се. Кој е напатен, ќе ти поверува. Јас сосема се ставам во твоја ситуација, затоа што почувствував на своја кожа. Ај што во место ми стојат работите со години, но ме грижи фактот што, тргнаа наопаку работтите и почнаа да одат по надолна линија. Ни мажена а 39 год, ни редовно вработена (сеуште немам решение). Башка сиромаштијата не доутепа (кој не е во криза), што да кажам, само неубави работи почнаа дома да ни се случуваат. Како да не се посомневам дека е нешто направено или слично? Одам в Црква, се молам, оставам дар, масло или пешкир, зависи, досега нема подобрување. Пак ќе речам, ако е од Господ (пишано да си останам немажена), му благодарам, можеби така требало да биде. Но ако е од луѓе (направено), нека им служи на чест.

На VladeMila, Antebellum, stilas7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    261
    Потполно ти веρувам. Само биди упоρна и вρти κај Дуле од сабајле 7 30 до κај 14 час од фиκсен телефон нон стоп да вρтеш. Поρано одевме κај една жена во Бансκо ама таа почина , многу ни помагаше ама еве млада почина. Сега засега само κај Дуле од Велес сме биле, не ми се оди на дρуго место. Тоа и ние го пρавиме погача κρеваме во цρκва, даρ оставаме. Еве сега κρенавме погача за Св.Петκа. Биди упоρна ќе добиеш, аκо не оди диρеκтно κај Дуле. Имаше еден човеκ сам дошол нема да те вρати само ќе чеκаш последна да влезеш.

На TrinityNeo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    261
    Κаκо пишуваш гледам деκа навистина имаш маκа. Мислам деκа нешто ти е напρавено. Пρетпоставувам деκа си од Св.Ниκоле. Да ти κажам јас сум мажена во Св.Ниκоле инаκу од Дебаρ сум по потеκло.Живеам во Дебаρ.Навистина имате таκви ρаботи таму многу е тоа изρазено не знам дали добρо сум се изρазила. Се надевам ќе ти се тρгне магијата и ќе биде подобρо. Мојот маж глава не може да κρене од таа κомшивκа стаρа жена, цела фамилија им ја уништила. Пρавиме се што ќе ни се κаже се надеваме деκа κе тρгнат ρаботите. На пρв ден од Велигден одиме κај бунаρот во Κолишев дол таκа го виκате местото.Водата е многу моќна од бунаρот. Се надевам ќе биде подобρо κај вас. Имаш уште вρеме за мажење не се сеκиρај.
    .И јас и мажот ми имаме исти судбини напатени сме во животот.
    Пρавиме се што ќе ни ρече. ρаботите само се ублажуваат досега ништо од место не се помρднало ама паκ пρавиме што ќе ни ρече.
    Не знам што да κажам.

На elenkata20 и Antebellum им се допаѓа ова.
  7. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    дечки имате ли одено на ОЏА СУЛЕЈМАН во РАДОВИШ? ако некој знае нешто нека каже ве молам, ни го препорачаа. Од лошо полошо ни оди веќе со години.

8. @minni

@minni Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    39
    Дали некој знае некоја жена од Мирковци, и дали има нејзин број? Ако може да ми пише во лп

9. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.722
    Допаѓања:
    10.231
    Зошто бајачите и гатачите секогаш си го работат својот бизнис во некои села оддалечени од цивилизацијата каде што степенот на образование е низок?

10. @minni

@minni Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    39
    Значи побарав број не мислење и дали некој ја знае воопшто таа жена

11. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Јас еднаш одамна бев кај Ана од с. Мирковци (ако мислиш на неа), не би ти ја препорачала. 1000 денари зима, а врска нема од гледање, плус прашав луѓе што живеат во Мирковци, ми рекоа да неодам, лаже народ вика таа не оди. Едно мало собиче два на два, полна со икони, а врска нема жената од гледање. Тоа е моето искуство, ти ако сакаш, појди си.

На @minni му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.841
    Допаѓања:
    8.765
    Зошто не ми одговараш на прашањата?

13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.870
    Допаѓања:
    19.582
    Не е точно дека ги има одалечени во некои села , повеке сум слушнала за по градовите отколку во села

На @minni му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Апсолутно, нема никави правила по однос на локацијата. јас еднаш одамна беше, ама таа госпоѓа сеуште мислам дека работи, гледа на Цигански Тарот карти и знам дека си има тарифа 300 денари. Ако ви кажам дека "канцеларијата" да ја наречам тоа беше едно собиче два на два, полна со икони, округла маса, и беше во строг Центар спроти поранешен Mc Donalds, сегашно Министерство за Правда, таму кај Агенциите FIBULA, нема да верувате. Така да тука нема правила.

На mamika и @minni им се допаѓа ова.
  15. @minni

@minni Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    39
    Јас имам слушано за некоја жена на поп што канцеларијата и е во Карпош 1, после Илија тој е негде во Козле, па има Славе што се наоѓа негде во Аеродром, Жане е во Драчево.... Значи доколу се навратите по форумов наназад ќе видите дека во Скопје во секоја населба има најмалку по еден што е тука споменат и уште неколку што никој не ги слушнал. Јас лично за Скопје зборувам, а другите форумџики можат да споделат искуства за своите градови.

На mamika му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    За Марина (жена на Поп), точно е кај мене живее, поточно кај Електро факулетот. Мој совет ти е да не одиш. 500 денари зима, гледа на кафе, а да не коментирам што врска нема, и се вади дека тие 500 денари ги донирала за изградба на некоја Црква. Тоа е моето искуство, па ти ако сакаш појди. Да не испадне, дека ти го кршам филмот. Кај Илија од Козле (некаде кај детската Клиника), не сум била, иако ми дадоа број, ај денес, ај утре и не отидов, така да неможам ништо да кажам. За Славе од Аеродром, ми го пофалија од типот дека погодувал имиња, такви работи, не сум била,. неможам да кажам. Жане од Драчево, бев еднаш, ми ја препорачаа, ми дадоа број, на кафе гледа, ништо конкретно не ми кажа. Ја прашав за една битна прогноза за во иднина, ми беше од големо значење дали ќе се оствари, незнаеше да ми каже. Пари не зима, колку ќе и оставиш - толку. Ми рече повторно да отидам, јас бидејќи не бев задоволна на појдов. Тоа е моето искуство, незнам кај некои форумџики, можеби е сосема спротивно од моето искуство.

На Bonita123 и mira.mira им се допаѓа ова.
  17. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Чинам, дека напишав, дека бев кај една жена, што гледа на Тарот карти, а тоа го прави во строгиот Центар на градот. Така да, ги има и по руралните области, но ги има и во Метрополата. Само добар дел од нив се кријат (нели е против Законски) и затоа не се експонираат по медиуми, по реклами, строго на свои блиски им гледаат.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.841
    Допаѓања:
    8.765
    Моето прашање не се однесуваше на тебе. Тој што го цитирав треба да ми одговори.

19. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    dali ste slusnale za zenata sto gleda na tarot karti i zivee vo blizina na zooloska ??? mi treba itno

20. topogan

topogan Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    81
    Marina navistina I'ma izgradeno crkva sveta trojca see vika see naogja izmegju sv nikole I kumanovo vo Skackovce I e nesto nevideno prekrasno izgradeno nesto.Vredi da see poseti I'ma so da se vidi .