dali mi zborvas za toj so gledal na ikoni? za istiot aco zborvame, nekade sto ziveel kaj avtobuskata? te molam pisi
Дали некој има искуство и бил за ѓурѓовден на говедаровиот камен или....не сум сигурна и што се носи со себе што се прави адет има ли или....Ви благодарам и ве молам без зезање ако помогнеш ок ако не игнорирај ме
ami so ako mu e braced.neka mu kaze kako ja lazel nekoja zena albanka i vele idaj ke ozdravis i gi drpal site pari i na kraj umrela bolna kutrata,dosle braka i i go prekrsile
Ima eden izvini ne im gi znam iminjata ama dvajcata se katastrofa,drugiot zivee vo edni sokaci megu Zeleznicka ul i Turisticka,i ima mala soba polna so ikoni.Pred godini bevme so drugar na karti gleda,i na kafe i se sto kaza izlaza,mislam eve godini pominaa i niso ne bidna so kaza
Кај отпадон еден бајач живее , тој е лажго , еден со штаки што шета , Никола се вика , Ацо во Лескоец живее , а другиот Ацо ти кажа погоре членката каде живее
Зошто да и пишиш од црква и манастир локација? За попот да и ги земе парите ? И да ги остави парите во црквата за да си ги поделат таму ?
Зошто на поп? А, и тоа многу подобро од гатач што може да те лаже и да живееш во страв. Барем имаме цркви и манастири со чудотворни икони, ќе се помоли и арно ќе си види во животот. Од искуство кажувам од што одев по гатачи и бајачи година дена патам ѓаволска работа е гледањето .
Не го оспорувам тоа за гатачите и бајачите , но во исти кош би ги ставила и поповите и тие "вработените" во црквата бидејки си ги делат парите.
Нека си ги делат, ти важно одиш во црква се молиш , имаш покајание за гревовите и бараш прошка. За да одиш во црква не мора пари !
Лугето оставаат пари во црквата и си мислат еве за здравје оставам , и тие пари не одат кај светецот или кај господ туку кај попот и вработените ! Некои цркви се перални за пари , а вие како сакате