Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Абе не знам зошто се лажите по гатачи?
    И јас во средно одев со другарки да ни гледаат на кафе,за љубов и детски глупости,и бев и кај Славе ми рече некој ми направил магија во перницата ќе најдам нешто,си заминав дома и пред да ја фрлам перницата,ме јадеше сугестија да ја исечам со ножица да видам дали има нешто стварно,и погоди што?
    Омилената перница отиде курбан за џабе :( ништо не излезе од неа,толку од магиите на Славе:rofl:
    Таков е тој го лажи народот само и го навлекува:?:

Одете во Црква и Манастир молете се,не едно две по гатачи:worried: а па кога ќе видам нашиве како одат по Оџи тоа ми е:x

На acezmija и душленце им се допаѓа ова.
  2. martovsko cveke

martovsko cveke Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    На ова имав подзаборавено зашто беше пред 5_6години у селото кај што работев (албанско село)тие веруваат во такви работи а и во коранот пишувало за постоењето магии,џинови шејтани и тн...у тоа време многу не верував у тие работи иако тие обично девојчињата кои работеа кај мене ми кажуваа за слиучки за кои ке се замислиш.Е сеа што се случи дечко и девојка одат 7_8години и се пред свадба,девојката полудува,не сака никој да види,не излегува од соба го брка дечкото,се мислат и да ја откажат свадбата,по психијатри ништо...на крај ја носат кај оџа за жал тогаш не се распрашав кој и каде сенаоѓа..девојката се враќа на себе а за тие два месеци во лудило и незаинтересираност воопшто не се сеќава....сега се среќно земени со дечиња...го знам случајот зашо се работеше за братучед на девојчето кое работеше со мене...и ред други работи таму што чув е да ти се крене косата....

На Daniiiiel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Filito

Filito Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Neznam...jas navistina neznam kade da baram care...no vaka ne ja biva vise

4. Tashkovskatea

Tashkovskatea Нов член

Се зачлени на:
    11 јуни 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    KE MOZE BROJ OD TAA VO DRACEVO STO E I FALA OD NAPRED

5. acezmija

acezmija Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    34
    Pisi mi vo poraka ako najde Nekoj ..I za mene mi treba

6. acezmija

acezmija Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    34
    Prevarant golem

7. TrinityNeo

TrinityNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    834
    Stojka ,cair

На acezmija му/ѝ се допаѓа ова.
  8. acezmija

acezmija Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    34
    Koja e taa anka od sutka...imalo Nekoj zeni pravele rasturale..znae Dali SE dobri..I za uplav vo skopjevo okolina.

9. acezmija

acezmija Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    34
    Slave vo plicija samo of arodrom toj budala

10. acezmija

acezmija Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    34
    Toj e prevarant

11. martovsko cveke

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    Бајачи и гатачи не помагаат ама коа ке се најде човек во невоља која трае со години и се и сешто ке помисли и ке се понадева,и јас не верував до пред неколку години,а иначе бев сведок на случки од кои ке ти се крене косата, а сите тие луге спас наоѓаа кај некои си оџи......таква беше средината...иначе оџите со молитви лекувале а како не знам

12. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.870
    Допаѓања:
    19.581
    Сподели случки те молам

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. martovsko cveke

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    Значи вака,жена после неколку години и се случува наеднаж мажот не сака да го види,болна е лежи со денови јајана носат по доктори сите испитувања е здрава а она пропаѓа,на психијатар и даваат лекарства од кои уште повеке спие,вика имам најдобар маж во цело село ме сака и го сакам ама наеднаш ми иде да го мразам и паѓа во депресија...одат кај оџа и поминува ,смета дека и прават жени кои се љубиморни,друг сличај одат дечко и девојка и раскинуваат она се вљубува во друг се мажи за него,единствена школована у фамилија убава и модерна за таа средина,свекорот и купува кола и уочливи и посветуваат повеке внимание од на другите снаи,исто и мажот ,раѓа бебе и од нигде никаде кога има девет месеци бебето го остава само во креветче со шише млеко и шише сок уште сабајле а маж и се враќа доцна навечер и оди у друга држава,кај бившиот дечко ,по некое време се свестува но е касно,вели дека не памти како го направила тоа како да била у транс..и напраиле јатрвите од љубомора да ја отргнат одна семејството..пример маж се заљубува во девојка која му била одвратна и не можел да ја смисли ,се жени и после му поминува откако ке идат кај оџа ,или земени од љубов почнуваат кавги не сакаат да се видат..што поминува со одење кај оџа...има многу слични случки...и една случка од турско на моја прабаба коа била девојка..ја барал некој од селото за жена ама она не го сакала,наеднаш паѓа болна од кревет не станува,станува само коа ке ги слушне коњите на дотичниот коа поминувал пред куќа,и пак легнува ..ја носат кај оџа и поминува она не се ни сеќава што било со неа...а една случка и претходно кажав да не сее повторувам изгледа во другата слична тема..

На acezmija му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mamatatolazar

Mamatatolazar Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    кај може да ги најдеме каде има оџа што може да помогне за овие работи ако знае некој нека ми предлжи

15. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.870
    Допаѓања:
    19.581
    Ок , оџите и гатачите велат магија е направена (можеби на секој втор му го велат тоа) но зошто никој не ви кажал како се прави магија ?
    Значи толку технологијава оди напред , мн работи се откриени пред јавноста, само за магијата ништо не се откри , валда бидејки не постои

16. martovsko cveke

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    Kако може некој да ти каже како се прави магијата ,зар да си открие занаетот ,мислам дека тие со прават такви работи не земаат по стотка ами многу повеке,а кај такви е и ризично да одиш зашто за да се вратиш пак ке ти направат нова ,за да плаќаш ако насетат пари....Е сеа како јас почнав да верувам...пред неколку години ми го снема златото комплет.(таман некако ни тргна почнавме куката да ја доправуваме ,дојдовме до денар,а во тоа време иде братучед на маж ми и навечер седеа до касно и му текна 500 денари да сме му дале немал ..а они беа кај каде со појаки плати ...старите велат навечер пари не се даваат )..го немаше 6 месеци по тие 6 месеци магично се најде на истото место иако таму превртев се и го немаше..е сеа после тоа почнаа малери се наопаку,беспарица, кавги во бракот, нетрпение...золва ми ме однесе кај некоја жена у сеа не знам дали е Бутел, Чаир од пластичарите натаму по некои улички,жената рече дека златото било за таа цел земено.( не ми беше јасно зашто некој би го зел и пак би го вратил)..е сеа... у истиот момент кај жената кај што бевме и се јавува жена ..која наводно маж и ја изневерувал имал швалерка и заминал од дома...и оваа ја прашува заби ли нож во гроб за да се оладел он од неа..и таа као напраила и маж и се вратил....искрено по муабетот зашо се слушаше разговорот ме фати језа..катанец отклучуваше не ми се отклучи и требаше да одам уште два пати ама не се вратив...зашто ме фати страв ,зашто ова веке беше магија што го кажа по мое.....иначе на жената и рече за некој Арап во Катланово (оџа бил или не не знам...знам дека сакав што побргу да си одиме)дека ако ова не помогнело тој сигурно ке средел....а колку што приметив и она читаше од некоја книга на арапски..некои записи правеше поим неам дури и имав заборавено на ова.

17. martovsko cveke

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    и у цела технологија сеуште не знаеме како се градени пирамидите ,во време без никаква техноологија...некои велат е од ванземаљци исто како и денешнава технологија.дека и самиот Тесла добивал информации од вањземаљци (.зашо ете мене не ми текнала на пример ни една иновација)..така да многу работи се неистразени ...како на слика од 1920 (не знам точно)се гледа жена како збори на моб телефон...како научнофантастичните филмови во 80сетите користеа алатки кои се иновации во овој век...се гледаа на екрани и зборуваа....прашалници има многу ..а за да се откријат многу тајни ке ни бидат малку и уште неколку века...паранормалното постои ,уште пред Христа секој владетел или Фараон си имал свој Астролог или гледач...објасни ми како и племињата дали кај амазон или Африка веруваат и прават ритуали за оздравување независно едни од други..како психологијата им дава едно исто... значи не постои народ во светот кој нема свои верување и свои ритуали...Црквата не верува во овие работи...иако и самиот Исус правел чуда и затоа е синот божји и месија..но не бил единствен...(е сега сите останати се во соработка со гјаволот...???) во Коранот пак се зборува за постоење на магии ,дзинови и др работи..имаат молитви за оздравување ,Еве објасни ми ја мокта на Саи Баба..материјализацијата на златен прав во неговите раце кој го делел на масата луге кои барале спас во него....Секој може да верува во што сака..но малку учење, читање,споредување ..не е на одмет

18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Можеби затоа што веруваш во бајачи и гатачи? М? Си помислила тоа да не е?
    Како очекуваш мозок кој е ограничен со помислата дека некој ќе му направи магија да постигне нешто?
    Каква иновација би направила ти? Автоматски детектор на клетви и магии?

На M.B., lovestoneddd, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  19. martovsko cveke

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    извини не се разбирам од магии и клетви...мислиш дека човек прво тргнува со мислата за магии и клетви,или на некој толку му е мерак да седи у двор кај некоја бајачка и да чека ред од радозналост..факт е дека у мк никој не признава дека верува а кај бајачките е полно ..епа сеа...поентата со иновациите беше друга очигледно или не сум напишала добро или ти не си разбрал...дека многу работи не се објаснети имаме технологија но има сеуште неразјаснети работи..( а ограничени се во мозокот оние кои не прифаќаат ништо друго освен она што го мислат самите...има толку литература за се и сешто човек не мора се да прифати ама треба некогаш и да подпрочита ,во Русија има и универзитет за паранормални работи,секој претседател си има свој гатач,или ако ти не си осетил на своја кожа,или пак не знаеш да правиш никој ништо не знае)......ако читаше погоре објасни ми како тоа откако забила нож у гроб и се вратил мажот...автосугестивно му делувала...???

20. martovsko cveke

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    а баш ме интересира поради твојот неограничен и слободен мозок која иновација е твое дело??? претпоставувам после твојата констатација би требало да ја има...