Не сакам да бидам погрешно сфатена, ама мое мислење е дека ваквите работи, одењето по гатачки и верувањето дека ако ти тргне на лошо некој ти има нешто направено се позастапени во селските средини и кај помалку образованото население. Во минатото луѓето цесто пати посегале по вакви работи и ние денес се чудиме од каде “никнаа“ безброј таканаречени исцелители, гатачи, претскажувачи на судбини и незнаш што уште не. Сите ние имаме подеми и падови во животот, искушенија меѓутоа јас воопшто не ги оправдувам луѓето кои веднаш спасот го бараат во вакви работи.
Како што има вистина во уроци,магии,врзувалки и кончиња за х работи има вистина и во тие гатања и бајачки. Нашите зборови имаат доста поголема моќ него што воопшто можеме да замислиме. Кога некој ќе ни фрли магија,всушност насочува негативна енергија кон нас.Неговите негативности односно нели црната магија ќе се фати на нас доколку не сме имуни односно немаме спиритуален имунитет. Е сега,исто така се вели дека магиите ги фаќаат оние кои веруваат во нив.Како тоа...? Се е во ред со тебе и одеднаш легнуваш болен?Нормално деќа секого може да го достигне одредена негативност,зависи од кого и со каква причина е упатена кон нас. Некогаш некој може да не маѓепса (урочи) ненамерно,некогаш доволен е поглед...А има и такви што чекаат полна месечина и почнваат со ритуалите
Дали може некој да ми каже како може да ја најдам Анка од Шутка? Знам дека живееше под кирија и се селеше многу. Имав еден другар кој бил кај неа, ама сега нема никаков контакт. Дали знаеш како можам да ја најдам Марина? Ја барам веќе подолго време, ако може информации во пп или како било. ТЕ МОЛАМ!
Дали некој има бројче од Ружа во Лисиче на Островска-Вардарска не сум сигурна.Ако некој знае нешто за таа жена ако може да ми пише,би сакала да одам утре... Или пак од друга што сте задоволни а се наоѓа таму. Фала.
dragi feminki istoto mi se sluci i mene porano imav tezok period nemozev da go zaboravam bivsiot bla bla i slucajno na net najdov neso ko on line lugevo kazuvaa imase sekakvi odgovori namerno prasav poveke luge eden duri i mi kaza za dve nedeli ke se smirite ... nisto od toa dr deka ima dr ama ke se smirime ...pak niso sega sum mng podobra imam drug vo zivotot ubavo mi e so nego ama ne sme vo nekoja oficijalna vrska neznam so me natera pak se logirav i sekakvi gluposti mi kazaa ko demek posle moeto patuvanje ke me napustel sakal druga me lazel bla bla razdeleni sme bile tocno mesec dena ne bev tuka ama komuniciravme do negde toa so mi go kaza edna zena e tocno megutoa toa se se naoga vo mislite moi stravot deka ke go izgubam nekolku dena bev vo depresija deka ke mi se povtori minatoto pak ke stradam .. i na krajot se pomoliv pred GOSPOD deka ni luda veke ne otvaram takvo neso zaso samata psiha ke napravi toa da mi se desi ... zatoa prestanav da veruvam vo gataci bajaci smetam deka moze ima luge so mozebi znaat so bilo vo tvoeto minato ama nikoj dr osven BOG nemoze da znae so ne ceka ponataka
Драга Заљубена твое е правото дали веруваш во нив или не, меѓутоа ако веруваш во Господ Бог и ја имаш прочитано Библијата ќе сватиш дека тие работи се од самиот ѓавол. Барај излез преку молитва во Бог и ти ќе разбереш дека чудата се случуваат од Него а не од некој си гатачи. Поздрав и секое добро.
знам една бајачка во Бардовци Елица се вика и цело лето се кандисувам да одам кај неа да ми избае, и уште не сум отишла-срам да ми е
DALI IMA NEKOJ BROJ TOJ STO GLEDA PREKU TEL AKO MOZE DA MI DADE BROJCE POZZ, SAKAM DA MI DAJTE I NEKOJ DRUG BROJ OD DRUGI GLEDACKI/GLEDACI STO ZNAJTA I MOZAT DA MI POMOGNAT POSTO IMAM GOLEM PROBLEM POZZ