Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Да, мојата иновација е силна личност која не се плаши од магии и не се плаши дека партнерот ќе ја изневери затоа што некој и направил магија, или дека ќе си го остави детето поради магија, или дека утре ќе снема пари поради магија. Поприлично корисна иновација, нели?

На Someonespecial, Rebecca_R, EvAngelos и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954

Правев муабет со другарка од Мк, татко и правел магии, ми рече цените се движат од 2000 денари па нагоре а потребно е или долен веш или слика од тој на кого сакаш да му далува магијата .

Е баш ко ќе дојдам на одмор во Мк здравје Септември месец ќе појдам сама да се уверам барем кај некој од тие гатачи, бајачи , баш ме интересира дали ќе ми погодат.

На acezmija и Justicija им се допаѓа ова.
  3. martovsko cveke

martovsko cveke Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    DAngel Силна личност што некако ја влече баш на оваа тема од форумот..баш чудно јас не ги разгледувам темите кои не ме интересираат

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ограниченоста тоа прави, да го гледаш тоа што те интересира.
    Мене на пример ме интересира сѐ, а ти си најмалку таа што може да ми каже на која тема да пишувам.
    Посебно не кога тресеш такви глупости, дека Тесла имал советник вонземјанин.

На WildMk, lovestoneddd, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  5. martovsko cveke

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    очигледно не си тоа што се прикажуваш,да те интересираше се ке дојдеше пред мене до тој податок,јас не го измислив го прочитав..и тоа од брошура накоја имаат пишувано научници од НАСА
    Јас немам што тебе да ти кажувам..колку што гледам на форумов пишуваат луге кои имаат мака бараат контакти и бараат искуства,јас пишав ако си читал претходно искуства.не сум одела од што ми е кеиф...за да помогнам некому да не одат напразно ..зашто сите не се тоа што се прикажуваат ...споделив и туги искуства.не сум тука за да ги исмевам лугето и нивните маки и да ги врегјам...очигледноо имаи такви кои лечат комплекси правејки се неограничени .и сеа мојот мозок е ограничен .. браво за констатацијата...

6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    :rofl:
    Одлично
    Немам што да кажам повеќе :)

На EvAngelos и matilda258 им се допаѓа ова.
  7. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    19.575
    И да споделиш инфо на темава :rofl:
    Некогаш сакам да отидам на гатачка со некој од темава што верува во тие работи , за да им докажам дека сето тоа се лажги со опашки

На Someonespecial, acezmija, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  8. martovsko cveke

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    Justicija ете одете заедно so Herrera и сподели искуства..мислам за тоа беше темава не за препукавање,

9. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    19.575
    Ке одиме :)
    Секако дека не е за препукување , сепак секој си има право да си го искаже своето мислење без оглед дали се коси со друго нечие мислење :)

10. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Тие што прават лошо на другиот и самите им се враќа.Имав една другарка имаше момче и љубов голема беше тоа.Момчево имаше другар и неговата девојка и го пресекла на ќошот од фустанот на нова година славеле кај нив и во гужвата брзински.И другаркава се смени тие не се заедно веќе,но и другарот и девојката којашто го исекла фустанчето не се заедно.Ама тоа сечењето е мало едвај приметно.Потоа таа се мажи за друг и детето им е болно и е со посебни потреби.Секакви луѓе постојат.Господ сите да не чува.Доброто со добро се враќа,а лошото со лошо.Секое добро

На Olgica.bu, martovsko cveke и Herrera им се допаѓа ова.
  11. acezmija

acezmija Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    34
    Koj.e ovoj.najde li broj od took mite

Bil li Nekoj kaj toj mitko baldovci neka mi pise

Pisi mi broj od ddrugarkati of koj grad e

Последна измена од модератор: 16 јуни 2018
  12. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954

Не можам да давам броеви кога и јас лично не сум проверила дали ги бива тие луѓе. Најлесно е некого да ставиш во проблем и да го заебеш, кај мене не важи тоа правило во животот : морам прво јас лично да проверам дали и колку е точно , па потоа со сигурност да те пратам кај таква личност.

Во меѓувреме ако сакаш за занимација еве ти страна каде е наведено дека магиите се бесплатни

https://www.changeyourlifespells.com/

Пред месец дена си играв на странава и ја испробав passion spell , има еден што не ме приметува ич , па ко за прв пат испробано во рок од 3 дена ме покани дечкото на кафе....Не мора да значи дека магијата фатила, може и почнал да ме приметува и да бил срамежлив да ми пријде.

Затоа реков за занимација , ништо сериозно !!!

На cresa-jagoda, acezmija и Justicija им се допаѓа ова.
  13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    19.575
    Да испробам и јас од чудава :devil:
    Можи Бред Пит конечно ке ме забележи дека постојам :devil:

На vitamina, cresa-jagoda, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954
    Не знам зошто мислиш дека се препукуваме на темава, еве конкретно никаде немам спомнато дека не верувам дека постојат магии, бајачи, видовити луѓе.....она што го велам е дека не им верувам на тие луѓе додека сама не се уверам дали знаат нешто , дали би ми погодиле мене нешто.

Па и ние кога бевме мали во маало ја правевме добро познатата "магија" - кога си игравме надвор и ако наеднаш почнеше да врне дожд собиравме конци во различни бои и некој од нас ке ги скрие сите конци под некој камен на место каде никој не смее да види , никој од нас и од околината и дождот престануваше да врне за 5 минути. ( ние бевме уверени дека ни успеала магијата , а можеби сето тоа било само облак па секако ќе престане да врне)

Сега после 30 години немам доверба во никој бидејки луѓето се станати себични, секој си мисли само на себе да му биде добро, секој за себе гледа да заработи повеќе од другиот, некако мизерни се луѓево така да на секаков начин гледаат да наштетат на други.

А да не сум офф топик на темава, ден денес кога ме боли глава пишувам на фејсбук на другарка ми Александра да ми пребае од уроци и за чудо одма ми поминува главата, без да пијам апчиња. Ете можеби таа цврста пријателска врска и доверба што ја имам со неа помага нејзиното баење ефикасно да ми помогне.

Штом појдам лично да се уверам во тие видовити луѓе обавезно ќе пишам искуство дали го бива.
    Сакам да кажам, немој да мислиш дека ти одам контра и дека не ти верувам на твоето искуство.

Биди ми поздравена :hug:

На cresa-jagoda и martovsko cveke им се допаѓа ова.
  15. martovsko cveke

Се зачлени на:
    26 мај 2017
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    258
    Не мислев на тебе за препукувањето, ами на моето препукување со ДАнгел,зашто јас ја сватив темава луѓе бараат броеви и искуства,а одма се наоѓа некој кој почнува со навреди кон оние кои бараат помош ...сме биле ограничени у мозок. во овој век у што веруваме...затоа ми беше констатацијата ..;;.да иде со тебе и да сподели искуства ..бидејки од претходно кажаното и Јустиција као не верува во магии....Биди поздравена Herrera и пиши искуства..
    П.С. кога врнеше град баба ми секогаш на најмалото дете му даваше да касне зрнце кристалче од градот за да прекине...и прекинуваше....

На Meckicja и Herrera им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Престанувало, затоа што врнење град никогаш не трае повеќе од 5-10 минути. Да мислиш дека градот прекинувал затоа што си јадела салата од град е само знак на неукост, на ништо друго.
    Ако веќе спомнуваш некого, фер е да го означиш. Среќа што магијата ми кажа дека ме оговараш, па дојдов да проверам. :D

На vitamina, JollyGirl, John Snow и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Зимоска дајте му да касне од снегот, за да престане да трупа... Само внимавајте на жолтиот снег :!:

На La.loca, JollyGirl, Tan4ence и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.979
    20180615_214723.jpg
    Дали некој знае што е ова или видел нешто вакво слично. Пишувано е од двете страни и беше завиткано како триаголник ставено во целофан и залепено. Незнам што би можело да биде ова пишуваното.

19. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    .
    Обично оџи пишуваат такви "магиски писма" за добробит во некои маки, како молитвеник...А каде го најде!?

На angieangie, makedonkamak и Лгхлнцкчнб им се допаѓа ова.
  20. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.979
    Во мојот дом, односно во нешто што го заборавиа мои блиски луѓе. Да не е нешто лошо се исплашив.