Јас не верувам многу многу во вакви работи. Ми беше интересен фактот што и личноста на која припаѓа ова исто така цел живот тврди дека не верува ама ете со амајлии или како да го наречам тоа се шета. Се надевам не е нешто лошо, а и да е само господ да не чува.
Како да убедам некој да престане да верува во бајачи и гледачи и гатачи? Бевме кај поп, не успеа да ја убеди.
Јас порано бев оседната со гатачи и тоа оние преку нет тие што се од Србија ли незнам каде,и бидејки неколку ми имат кажано дека ми стои љубов,и не е од моето место добар човек,маско дете прво,и јас буквално се опседнав со тоа дека треба да е од друго место мојот сопруг,имав и прилики многу убави и од моето место на живење,но не одев ниту денес одам со некого бидејки се водам по тоа дека треба тој да не биде од моето место,има момче што е од моето мало веќе година го сакав,спомнував за него во други теми,но бегам од него иако го сакам,и детево е многу добар и убав,а јас се водам по тоа дека е од моево место и не е вистинскиот,и дека треба да дојди друг,стално се водам по тоа иако можеби и не ми се допаѓа јас морам да бидам со него(со некој од страна)затоа штоа гатачиве само вака ми зборувале,друг и да сакам го одминувам,ве молам кај кого да побарам помош,во бунило сум,сега и сакам едно дете но ме спречува тоа что го кажува гатачите,и немозам да будам со него.
@Crnookata имаш голема среќа ти според мене, барем си свесна што ти се случува. Пробај да излезеш со некој друг од твоето место, може ќе ви биде убаво па ќе заборавиш на се. Пробај да се избориш и да заборавиш на тоа што ти го рекле.
Мене еден гатач на времето ми рече: ќе земеш таков и таков маж. Јас си терав по мое, си излегував со кого сакам и на крај испадна, да ми е маж човек кој е обратно од тоа што ми го кажа гатачов. Излегувај си ти со други, што има врска.
Абе шо... Тие ако знаеле, за нив ќе си направеле прво. Лажат. Не биди наивна. Не си ја бркај среќата непотребно.
a,ako ispadne vistina,veke ispustiv mnogu deca dobri,samo zatoa sto se vodev po toa sto kazuvale gatacite,sega i ovoj kako da mi bega od raka,ima eden od stransrvo odvraten mi e,gaden,i si velam eve moze toj mi e vistinskiot,pak zatoa sto taka rekla gatackata,znaci kako da se oporavam,doma gi boli glava od mene.
Вака: Ако треба некој да биде со тебе ќе биде и после ни еден дечко, и после 50 дечковци. Кој може да ја предвиди иднината? Реално, никој. Ако ти речам дека нема никогаш да се омажиш, ќе живееш од социјална помош со 35 мачки, ќе ми веруваш???
Mi kazuva i kako ke umre nekoj doma,pomina tri godini nema nikojumreno,deka nikoj ne mi stoi na patot,mnogu ke sum bila bolna,pa magii sum imala,pa prokletstva,svastaa,edna; duri me ubedija kako ke se mazam za eden pejac,i jas sekako si veruvav vo toa.
Искрено, се надевам дека тролаш. Ако сето ова е вистина, ти препорачувам да разговараш со психолог. Делузии имаш.
Однеси ја кај психолог. Ниту поп, ниту калуѓерки не можат ништо повеќе да помогнат во врска со конкретен проблем отколку бајачкиве - освен со сугестивност и дополнително чувство на мир кај некого ако е верник.