Taka e I so lugeto . Energija postoi mislata patuva . Postojat Vo Skopje I makedonija odzi Sto pustaat noke losa energija tolku e bolno do Ludilo. Nikoj covek niedna psiha Na toa ne e Imuna . Covek Od makedonija zema Od 1000-4000€ da unisti familija . Se sobirale I Vo grupi I ti Ja vadat dusata . Ima bolni ludi raboti Sto e najstrasno ni mozes Za gi najdes ni da gi fatis I nema zakon . A moze da te dovede do smrt Odza go Ima Na mvr strana Za prekrsoci Sto zimal pari . No ne e Eden . Vrzani Se poveke Vo grupi I nanesuvaat zlo . Muslimani de plasat da gi spomnat Zasto stvarno macat I znaat do ludilo covek da go doteraat Nikoj AMA bas Nikoj nemoze da gi Stopira Ili ignorira . Nedaj boze da ti dadat slika tsmu . So energija osekas KAKO udari strasni demonski sili da places Od bolki do ludilo I drugiot den ne Se prepoznavas Nepostoi covek Sto moze Sam toa so psiha da si go napravi ne postoi . Edno e depresija taga ocaj pa duri I psihozi I agonii no ova Nikoj ni najlydiot Sam nemoze da si go napravi . I Nikoj nikoj da ne oseti . No Za zal luge go trpat ova I togas pagaat Vo agonii Zasto Nikoj neznae Od kade I Zasto
Друже, дали си слушнал за едни малечки животинчиња, што ги викаат глувци? И како тие се пикаат на разни места по куќите и молкнат разни предмети за да си прават седела? Кај едни блиски луѓе кога реновираа на сред соба под подот најдоа вакви работи. Ама фала Богу, од прво им текна, дека глувците “им правеле магии“.
Сте слушнале ли за некој да бае од зајдување кај бебе или губење на здив?неможам да го смирам бебево,секој ден ми се случува
Некој гатач, бајач, да биди во Битола или битолско, ама да можам да се видам со него/неа попладне. Ако има некој тел или информација нека пиши лп
Dali znaete nekoj koj sto znaat da rasturaat crna magija dokolku znae nekoj nesto neka mi pise vo inbox
не постојат душо моја растурачи на црна магија, ниту на бела...се ти е тоа ѓаволска работа...сите тие луѓе кои демек ја имаат таа способност се всушност другата страна на паричката или попросто кажано, имаат за цел да ве врзат што повеќе за нивната пракса или со нивните ритуали да завладеат со тебе. На интернет ќе најдеш многу начини за растурање на црни магии, како на пр со молотви, со прскање света вода, со исповед идр...ова ти е најдобро, верувај
Ти благодарам за советот но скоро најдов пола леб закопан подлабоко во мојот двор и тоа не еднаш незнам за што магија станува збор ама мислам дека сепак е сериозна работа што неможе да се реши преку нет
Факт е дека постојат ментални оболени луѓе кои прават такви гнасотии, но дека тоа делува на некој немој да веруваш...Лебот може и некое куче да го затрупало..што и да најдеш, фрли го во вода или запали го....не се плаши, тоа е најбитниот начин против тие злодела.
Се зафркаваш? Бевте на педијатар? Бебето има грчеви и се уште нема ред со спиење затоа е тоа така. Што ќе му направи бајачот? Изнеси го на воздух, прошетај го, нека не седи во галама, нека цица, гушкај го, гали му меше, пеј му...
Лесно е да се каже,ама секој си знае дома како му е со детето,сите тие работи сум ги пробала,зошто барам друга алтернатива,еве денес излеговме до паркчето до нас,се уби од плачење не сакаше ништо,и дома се вративме и пак истото
Па христијанството има врачари и ги вика бесребреници, дека не земале пари. Прочитај за Дамјан и Козма, за Свети Наум како го добил местото за да го направи манастирот, имаш многу примери ама треба да седнеш и да си прочиташ. Исто и во исламот има такви работи. Верските книги се за да ги поучат верниците да прават добрини, е сега некои верници скршнуваат од тој пат.
Леле, магија со жива, на душман не му посакувам. И што е најтрагично, нема човек кај да бара чаре, Рушит од село Черкези почина и никој не го наследи. Тој успешно вадеше жива. Опасно било во организмот да има човек жива.
Кој несака да верува, немора. Баш ако сакаш да знаеш, имало факти, дека Балканот бил најподложен на магии (особено Македонија, Србија, Бугарија). Што може магија да ти направи, никој неможе. Од тие магии си останав немажена, и затоа неможеш така да збориш.
Знам, имам читано доста за таа тематика..но да знаеш дека најподложни на магија се такви како тебе душо, што веруваат дека навистина им делуваат и што не можат да им се спротивстават.