Sekoj covek e deptesiven i depresivnosta e normalna kaj sekoj ziv organizam duri I rastenijata se osetlivi na depresija antidepresivite ne ja lecat depresijata tuku blokiraat centralen del od mozokot za nejzino manifestiranje pri psihata, znaci sepak ke imas depresija samo psihicki ke ja potisnuvas!
Антидепресивите не ја лечат депресијата, но го потпомагаат процесот. Го креваат човекот на нозе, да дејствува, и преку активности да ја надминува, се дур еден ден комплетно не се излечи. Ти мешаш минлива тага со трајна душевна состојба.
Пијам. Како и за секоја друга болест, претпочитам медицинско решение, а не надрилекарско. Се прашувам дали и за висок притисок на бајачи одите, или на доктор?
Одат... и најстрашно е кога одат за сериозно психолошки проблеми и очекуваат помош, а за истите пари ќе отидат на професионален терапевт и ќе добијат вистинска помош. Ама, полесно е да се верува дека некој ти направил магија од соочување дека имаш проблем сам со себе или во врската со некој друг.
Ako mozes da primetis deka dosega na nikoj ne sum mu dal sovet da odi kaj gatac bajac ama medicinata pa uste i vo Makedonija kako da ti kazam ..... podobro da umiraat lugevo odkolku da gi lecat vo Makedonija.
Здраво, дали може да споделите за Вики(Чаир) искуство? Нов сум на форумот па ако сакате да ме упатите добро, барам некој за гледање што погодува, ми кажаа за Вики и Марина, би ви бил многу благодарен.