Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. AtomicBlonde

AtomicBlonde Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    39
    Мислам дека за еден народ премногу судимеСекој има свое право да верува или не во магии,бајачки или гатачки,и да оној што еднаш се соочил или барем бил близу до некое вакво случување е сведок на тоа дека магија постои и сосем нормално е дека кога се има некоја мака ке си го бараме чарето:DДо пред некое време исто бев скептик за овие работи,како еден психолог не ми доликуваше ни да ги прифатам,но со една не баш убава случка на блиска другарка сфатив дека секој на свој начин си ги решава проблемите и дека можеби сепак нешто постои.Би ви ја препорачала Душица од Кавадарци но немам број бидејќи не можеш да закажеш,се чека со денови..но жената и помогна на мојата пријателка :)

На Zorica59 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Леле дали се читаш што збориш. Депресијата била нормална секој бил депресивен. Депресијата не е нормална состојба, човек треба да се лекува од тоа и не е секој депресивен. Како не ти е срам

3. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954

:o си коментирала на страна 192.

Минатата година кога почнав активно да пишувам на форумот ти беше првата форумџика со која се скарав и која ми одеше контра. Е зошто не рече на почеток дека си свесна дека магии постојат , а ме напна мене? Ич не си фер........сега си го вртам филмот назад помеѓу мене и тебе 8-|

Можеше само да се согласиш со она што пишав дека постојат , но не се знае дали имаат ефект.

Една година покасно се навратив пак на темите со став дека немаат ефект магиите.

Ок, не е битно , само јас не заборавам кој како се испонашал спрема мене на форумов ;)

4. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    499
    Jas koga bev detiste barem taka da se narecam bidejki imav 14 god ....bev i na kafe mi gledase i mi veli imas decko a jas prviot decko na 17 god imav ...mi rece deka nema na fax da odam a jas veke i ke zavrsam ....i iskreno ne veruvam vo gledaci bajaci (ova e moe mislenje i iskustvo )

5. TrinityNeo

TrinityNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    834
    Za Birgita od Prilep zboris Rabbit ?
    Fala so spodeli mi znaci odgovorov

6. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    499
    Da da togas sedese pozadi uredot a dali seuste tamu sedi ne znaam

7. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    499
    Citam niz forumov i vo pp imalo nekoj odza ...iskreno ocekuvam odg zosto ne odite vo crkva,manastir ?? Zosto ne postite ?? Mene stvarno ne mi e jasno citam i se cudam :?::worried: site baraat gledaci ...sto deka ke znaete sto ke se sluci ke smenite neshto mozite neshto protiv neshtoto sto ke se sluci ...od tie odenja sekade od bajaci gledaci odzi sto navidum se prateni od gospod do ovde stasavme do opstestvo so prost mentalitet...stranstvo nema kade da pojdis i ene site i zivi i zdravi se ama tamu rabotat po cel den nemaat vreme za odzi za gledaci...
    Jas ete priznav deka koga bev dete bev kaj bergita ama se pokajav premnogu i uste ednas nikade ne odam

Последна измена: 16 октомври 2019
  8. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Брат, ептен си pay - checker. Ја улови шерифски, like a boss. 8)

Сите имаме постови со контрадикторности и недоследности на форумот, не е само Бека. Кај било кој член да прочепкаш мислења ќе видиш енормен character - development низ годините.

Екватантни примери..
    Ако одредени членови у 2010 година биле океј со одење по бајачи, барале совети како да стасаат до таму, до такви кои сега у 2019 не сакаат да чујат и се скрос против.
    Зошто попатно станале мудри и ултра модерни. Сите знаеме дека денес не е кул да веруваш во мрачни сили и играш гол на полна месечина со самовили и десет кила козја крв, туку да лајкуваш и твитуваш. :makeup:
    У блогерајот и твитерајот лежат уметноста, креативноста, катарзата на себе - остварувањето. Да бидеш бајач, шаман, магус..мех, не е ин, треба да се вратиш три века наназад за да бидеш ценет.

Интересно е да се биде биполарен ,,face - shifter", како да ти кажам? Тоа е правата животна екстаза, јебеш ролекостер. :D

Последна измена: 16 октомври 2019
    На theowndemon и Herrera им се допаѓа ова.
  9. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954

Те сакам ма, жими се ќе си направам машки јузер и ќе ти се пуштам у пораки тука на форумот, ко некој напален манијак :* , премногу добро ме знаеш ко да си ми дел од фамилија :hug:

Не е тоа, туку она се правеше на Тошо ко воопшто да не слушнала за магии :emo: Додека се карав со неа на форумот, ми се нафрлија и други членови, а можеше да биде толку едноставно.

Јас и после 100 години да ме прашат пак ќе речам дека МАГИИ ПОСТОЈАТ , тоа што го проверував беше ефектот, дали навистина делуваат и ете дојдовме до заклучок дека немаат ефект.

Зошто мене ми се нафрли , а не и се нафрли на @Someonespecial која јасно коментираше дека тоа биле ритуали , а не магии ?:?:

Веќе е јавна тема на форумот , оној што си има омилена членка , ќе стои на нејзина страна па макар таа членка пишала дека живеат Марсовци во Македонија.

Затоа реков , не беше фер од нејзина страна .....батали, не е битно ;)

На theowndemon, ocicka2014 и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    @Herrera дали сериозно мислиш дека озбилно го мислам тоа?

Да појаснам, целиот пост е ироничен. :)

Како постојат магии ако немаат ефект? Значи доаѓаме до заклучок дека одредени личности сметаат дека со одредени ритуали ке наштетат некому, некој ке се заљуби у нив, ке останат бремени итн. Тие ритуали се наречени магии ама поради фактот што не вродуваат со плод, тоа е едно големо губење на време.

На theowndemon и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  11. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954
    Значи ќе слушнеш коментар : некој ми направил магија .....а не некој ми направил ритуал .

Убаво си пишала, тоа се тие магии кои некои ги прават и се глупираат , значи фино лепо си постојат, а тоа што го утврдивме е дека навистина немаат ефект, немало потреба да се плаши народот дека ќе му наштетат тие магии.

12. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467

Не мораш да правиш нови акаунти, пуштај ми се и вака, немам против. :makeup:
    Не се карајте со Бека, ќе ве тепкам по газето. :D

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Girlll123

Girlll123 Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2019
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Kontakt od bajac/gatac vo Bitola?

На olenceeto му/ѝ се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.775
    Допаѓања:
    169.420
    Зато јас се оградвам од сите мислења кои се постари од 6 месеци и има шанси да не ги памтам. :D

Ама памтам дека пишав за магииве, вервам, голем фан на Хари Потер. Сите ги имам во книга пишано од ко бев дете, треба да ја препишам со подобар ракопис.

На Nigredo Odor и Herrera им се допаѓа ова.
  15. Srbinkaa

Srbinkaa Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Dali nekoj moze da mi kaze nekogo vo Prilep ili okolinata koj navistina pomaga?

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Повелете, поволно :)

17. Georgi was

Georgi was Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    malo kojnari

18. Srbinkaa

Srbinkaa Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    A kogo da go baram vo malo kojnari?

19. Polskocvekje

Polskocvekje Нов член

Се зачлени на:
    25 октомври 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Zdravo, jas prebaruvajkji na forumov naidov na mnogu preporaki za Olivera od Dedebalci. Ako nekoj ima iskustvo ili znae nesto, ve molam kazete. Navistina mi treba.. Vi blagodaram odnapred!!

20. Polskocvekje

Polskocvekje Нов член

Се зачлени на:
    25 октомври 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Zdravo, dali imas iskustvo ili znaes nesto za zenava, mnogu sakam da pojdam, no ne znam dali treba da se zakazi ili sho treba da se nosi, kako sto..