Neni treba chas za drzenje na moral, nekogas treba sami da si ja pisuvame sudbinata podobro da mu napravis i da bides sreknja so nego odkolku posle sama so skrseno srce da sedis sama
Citam imate bavo mislenje za Enis od Ljubin.Kazete mi potocno sto se nosi,ima li efekt,koja mu e cenata.Pred razvod stignav zatoa pisi mi ako sakas.Od Bitola sum dali vredi da se odi.Pozz
Znaci sekoj sto ima maka si bara care,a od nishto posebno da dojde do razvod i plus dete da imas kje baras nacin da spasis nesto
Разводот е тешка работа и не му ја посакувам на никој. Вие си знаете само како ви е. Зарем нема да ви е безвезе кога ќе легнете до човекот на којшто сте му фрлале црни магии или што и да е? Не осудувам никој само прашувам. Луѓето се менуваат преку ноќ, може да дојде и до прељуба и до развод, бракот не е гаранција за ништо, а и маживе често се ѓубриња и себичњаци, но дали вреди да се изложувате на такви работи вие и вашето дете? Јас идам по таа логика дека ако бараш нешто, треба и да дадеш (зборам за конкретно фрлање на црни магии на некој, ако навистина тоа постои). Можеби вие зборите за растурање на уроци или слично, може збориме за две различни теми. Само прашав.
Znaci jas sum so nego 20 god,poslednive meseci ne e toa shto toj bese,a od svekrvami imam loso iskustvo preku maloto pravese nekoi raboti od baenje,secenje alista,navodno baenje od uroci pa i do poprskuvanje krv po doma.Ne veruvav i jas vo toa,ama ete osetiv na svoja koza.Ne sakam jas da go vratam mazot mi preku magii,tuku ako ima nesto napraeno da se zastitam jas ,a posebno maloto.Ne e ubavo koga kje ti kaze deyeto shto losho zboruvala svekrvata za majkata pred nego i pri toa toa dete da kreva raka na majkata da ja tepa.Nw veruvav i jas ama ....
Искрено тоа дете не ни треба да биде во контакт со такви луѓе и во таква средина како што велите. Доколку се осеќате загрозено и ви треба помош може да се обратите и на социјален работник и психотерапевт, чисто да го ислуша детето и да го насочо на прав пат, затоа што детето впива како сунгер се' што му се сервира и се гради во таква личност и доколку вам ви се потребни некакви насоки. За жал живееме во такво тупо општество што жениве се бават со глупости наместо да прошетаат и поуживаат во староста и е многу честа појава дури језа да те фати од самиот муабет. Јас од страна не ви ја знам ситуацијата и се извинувам, јас пишав за оние што прават "црни магии" на некој друг како што велите вашата свекрва дека не ги разбирам.
Ako imas informacija mozes da mi kazes za toj odza od pp negov broj i kako se doaga do nego?sekoja informacija e dobredojdena
Зарем навистина веруваш дека со магија ќе го врзеш за себе? Греота, Ако иде со убаво со љубов иде, ако не најди некој кој ќе те сака без магии..
И да ги направи тие магии цело време ќе се расправаат и нема да има хармонија , ама очигледно на некои луѓе не им е страв од господ и би иделе до крај, за нешто што само лошо може да заврши, болест тешка.