мозес да ми објаснис за гледацкава нестоо повеке сто знаес или бројце да ми дадес имас несто слуснато
за Садета да ви кажам навистина се добро гледа и за иднина и за минато и точно знае што кога и како ке ти се случи ама ке ве врака по 10 -15 пати, ке вика ау денес сум нервозна ау денес неможам да видам со цел да ви земе што повеке пари и многу е арогантна и многу се дере и многу многу лошо понашање има Страшно ме нервираат такви, а човек за мака оди кај нив а не некој на се таа мака да им се дере и да вика пр ПА ТИ НЕ ВИДЕ ДЕКА ПРЕД ВРАТА ИМАШ КАПКИ КРВ А СЛЕПА СИ и такви муабети како ние да сме видовите од кај се капките крв. Порано тарифа кај неа беше 50 евра, а одкако на некоја што не и помогнала ( што често се случува) ја пријавила па не гледаше околу 1 година и ја намали тарифата на 1500 денари. Пред 3-4 год имаше 2 спонтани а едно бебе после и почина и сега нема тарифа туку колку ке оставиш, ама пак те гледа колку оставаш. Муабетот ми е дека таквите не треба да бараат пари а таа сечеше па веројатно таа несреќа што ја снајдуваше од тоа и беше. Кога кај неа била тетка ми имало некоја женичка постара што снаата ја избркала од дома одкако и починал синот ( а куќата била години пред тоа потпишана на синот уште пред да почине и неговиот татко) а женичкава со пензија од 4500 ден живеела под кирија и отишла кај Садета да види за снаата ама немала пари т.е имала ама само 100 денари и 1кг костени и Садета ја избркала, почнала да и се дере ШТО МИСЛИШ ТИ ЈАС ОД КАДЕ ПАРИ ДА ЗЕМАМ, СИ ИМА ЦЕНА ЗА КОЈА ГЛЕДАМ И БЕГАЈ ДА НЕ ТЕ ВИДАМ ПАК. Феминки па кај Садета одат и по 30-40 а може и повеке луѓе дневно и ако сите и дадат по 100 денари таа за тие 5-6 часа што гледа зема по 4000 денари и зар малку и се тие пари? Ок ај да не долшам многу ке ви кажам дека за гледање гледа нешто невероватно добро ама за помагање не ја бива и ке ве мота тамо вамо само за пари да ви зема што повеке. Мои 2 пријателки од кичево 3 години одеа кај неа и незнам колку пари оставија ама не им помогна а не се само тие што го кажуваат ова. Инаку Садета има не куќа туку палата а кола секоја година си купува нова и се тоа ок нека има ако ама не по цена на туѓата мака. Несакам ова што го кажав да ве премислува за да одите кај неа, напротив знам дека ке ви каже се што ве интересира ама ако недај Боже некоја од вас е урочена или има некаква магија нема да ви помогне а само ке ви дава вода амајлии тракатанци и ништо од тоа Кога Садета имала клиничка смрт и било кажано само да гледа а не да отчинува, ова го кажа жената што и помагаше. Ке пробам да ви најдам бр и ке ви го пишам
Ако мислиш за тој Зоки од Делчево, тој нема врска од гледање. Тој е само еден обичен стар манијак, ништо повеќе. Ќе ти каже дека имаш многу нервози ( а кој ги нема? ), дека има нешто што те мачи... бла, бла, бла. Мој совет ти е воопшто да не му се јавуваш. Му се имам јавувано и јас и мои другарки и не сме задоволни. Тоа што ќе ти го каже тој можам да ти го кажам и јас. Го имам видено човекот и во живо, не е ништо повеќе од еден манијак.
Ај ве молам кажете некоја добра гледачка, ама исклучиво да е во Скопје благодарам однапред. П.С. Итно ми е.
Jas pred edna nedela bev kaj olivera od dedebalci i moram da priznaam deka ženata znae mnogu.so mazot mi nemame decinja bevme sekade i rekovme da probame i kaj nea da vidime so ke ni kazi. posto mazot mi ne veruva vo takvi raboti otidov sama i koga vlegov vnatre vo sobata taa samo mi rece ,, znam za sto si dojdena tri godini nemate decinja,, jas se zacudiv i uste mnoguu raboti mi kaza so se tocni so nikoj ne gi znae. posle mi rece drugiot den da dojdam kaj nea vo 4 ipol sabajle pred izgrejsonce da odime kaj karpata so e podaleku od seloto. jas veruvam vo tkavi raboti i ja preporacuvam olivera za site so imaat problemi zatoa so zenata znae mnogu i znae i da pomogne .
Olivera i Dule gi preporacuvam na site koi imaat maka, a za Dusica od Kavadarci imam isto slusano deka i taa mnogu znae i pomaga no za zal jas se uste nemam uspeano da ja dobijam na telefon da zakazam, ako bil nekoj od vas kaj Dusica napisete kako ste pominale.
Ве читам сите од самиот старт. Еднаш имам напишано еден поприлично долг пост, а и сега ќе биде изгледа исто така. Јас сите, апсолутно сите ве разбирам низ што поминувате. Можеби скромно, но и јас сум била соучесник во некои нешта, што денес од срце се каам за тоа. Но што сум знаела и разбирала! Не да ме сфатите погрешно дека не верувам во ништо, туку напротив, верувам. Знам дека постојат во овој телесен свет, но за нас невидливо се сокриени и вешто опстојуваат. Знам дека и безброј редови да напишам нема да ми поверувате, но најдобронамерно би ве посоветувала, немојте. Запрашајте се само едно прашање, што потоа? Дали тоа што некоја ќе ви ја каже иднината, ќе допридонесе за нешто подобро? Дали ќе го промените тоа? Дали некој што ќе ви каже дека ви направил тоа и тоа, ќе ве успокои? Нема да ве успокои, го знам тоа. Туку само ќе ви донесе немир, гнев, омраза за поедини личности. Можеби вашата мисла е, па тие тоа го направиле и што треба да се направи освен да се мрази некој што не те сака? Одговорот е сосем спротивен. Ако сакаш и другите ќе те сакаат. Зашто само на тој начин ќе им докажете на тие личности дека погрешно мислеле за вас. Ако сакате вистински да си помогнете, зајакнете си ја верата во Бог. Зашто никој, ама никој нема да ви помогне како Тој што ќе ви ја слушне молитвата. Можеби некои се кријат зад иконата и името на Бог, ама не сите се тие кои се вистински. Зошто? Бидејќи за човек да го достигне Бог, треба да биде чист, со чисто срце. - Запрашајте се, дали Бог ни вика некој да мразиме? Со сигурност не. Зашто Тој рече да ги сакаме непријателите. А во случајот тој или таа ни именуваат личности за ние да ги мразиме. Дали е тоа добро? - Запрашајте се, дали човекот кај кого идете е таков? Дали е смирен, дали е свет како што се и претставува? А најлесно ќе го испитате кога би му адресирале барем еден лош збор, едно тестирање од ваша страна. Ќе ја видите неговата гордост, дека тој е најдобар, дека тој е се’. И ве уверувам дека во ни еден миг нема да го спомене името на Бог, зашто тој не е во него. Туку ќе ве исфрли и ќе ви изнакаже еден куп на неубави зборови. Додека оној кој го има Бог во себе ја знае својата ништожност и тој тест за него е тестирање испратено од Бог. И на сите прашања и сите одговори ќе ви бидат очигледни. Зачекрете по Божјиот пат, ако сакате да се спасите себе и другите. Постете, исповедајте се и на крај примете го Бог во себе преку Светата Причест. Тоа е лекот. Ќе ви кажам само еден пример и не одам далеку, туку тоа сум јас. И ден денес пронаоѓам различни такви нешта во двор. Растурена пченица, мувлосани лебови, завиткани крпчиња со што ти не внатре... ама денес е се поинаку и тоа се благодарение на Бог. Само се прекрстувам и со раце ги фаќам, ги рагледувам од љубопитство, па ги фрлам во ѓубриште. А слава на Бог сум здрава и жива и ништо не ми е . Ете тоа е дело само на Бог. Тоа да знаете го може само Бог, верата. Не да ме сфатите погрешно дека сум којзнае што, туку сакам да ви кажам дека постот, молитвата, Причесната е оружјето против мрачниот свет. А кој е помоќен од Бог? Никој .
ВЕРУВАМ ВО БОГА И СЕ НАДЕВАМ ДЕКА КЕ МИ ПОМОГНЕ. ИМАМ БОЛНО ДЕТЕ КОЕ НЕ ЗГРЕСИЛО НИКОМУ А НАОГАВ МН РАБОТИ И ОТИДОВ ДА МИ ГЛЕДААТ СЕКАДЕ КАЗАА ОД МАГИИ Е ВЕКЕ ТОЛКУ ГОД И НЕМОЗАМ ДА И ПОМОГНАМ.СЕ ПРИЦЕСТУВАМ СЕ МОЛАМ НО ВЕКЕ СЕ ИЗНАМАЦИ И ОНА И НИЕ. СЕ НАДЕВАМ БОГ КЕ МИ ПОМОГНЕ НЕ БАРАМ НИКОЈ ДА КАЗНИ САМО ДА МИГО ИЗЛЕЦИ ДЕТЕТО
Јас веќе неэнам кај не сум била хаха.. Бев кај таа Весна од Битола.. ми гледаше нешто ми погоди .. нешто не.. повеќе эа во иднина ми кажа эа кого ќе се омажам, какви деца ќе имам и дека цел живот ќе ми биде идеален а јас не верувам дека е воэможно да ти биде се така совршено ама дури не видам не верувам Исто така се имам јавено со другарками кај тој Зоки преку телефон што гледа не праша само эа датум на раѓање и эборува многу брэо и со дијалект не се раэбира многу.. ама најчудно беше тоа што не опиша како иэгледаме со другарками баш точно и прециэно .. а со оглед на тоа дека преку телефон эборевме немаше шанси да энае како иэгледаме, исто така погоди на што факултет учиме..и ред други работи ме мрэи да пишувам сеа се што ми кажа али јас сум эадоволна бидејќи многу ми погоди човекот. Прочитав на претходните страници некој се распрашуваше эа Бергита од Прилеп исто и кај неа сум била и првиот пат ко ми гледаше бев эапрепастена эатоа што ми погоди се. Исто така да напоменам дека на машки не гледа, само на женски. Во среда мислам дека бае.. му има помогнато на многу луѓе.одат многу луѓе кај неа се чека со саати а гледа 15 до 20 минути. Инаку жената е многу добра и многу помага. А и кај една друга во Прилеп сум била ѓупка беше и ми вели имаш некој на О? и јас и викам немам .. ај вика подумај се можи ќе ти текни.. не бе и викам сигуна сум дека немам никој на О. и виде дека сум сигурна и ми вика ааа епа тогаш 0 е, то эначи дека на 0 си во љубовта аахахаххахахахахахахаах леле луѓе ми идеше да ја отепам тука па и врв беше на крајот и оставам 50 ден. бидејќи мислев дека колку што ќе остајш толку и ми вели аа не од денеска эемам по 100 денари
Дали има некој од Куманово што слушнал за Александра од Куманово или некој што бил кај неа. Дали навистина помага? Беше гостинка на ТВ Амазон.
Дали ќе може да ми каже некој за Оливера од Дедербалци ? Каде живее бројче адреса било што? Ако некој бил нека пише искуство. Ви благодарам однапред
на број не се јавува како што знам а кога ќе влезиш во дедебалци можиш кој сакаш да прашаш сите ја знаат...иначе јас бев и навистина се погодува дури да се наежиш само се чека многу ред...
Луѓе дали знае некој каде се наоѓа ПЕро бајачот во Зелениково?Дали некој бил и кога и како се оди.АКо има некој и телефон би го замолил да ми го прати.Исто така ме интересира кој автобус оди до таму и дали е далеку од автобуска бајачов.Исто така ме интересира дали е подобро со воз да се оди и кога има воз во Недела?
Dali nekoj slusnal za Ivan iscelitel od Kumanovo, slucanjo sega go najdov na internet na google se veli deka leci od sekkvi bolesti ima i na youtube luge koi bile kaj nego i sega potpolno izleceni , pogledajte....http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... WffSIAr5PQ
Девојќи ај ако има некој од Штип да ми препорача некој што гледа на кафе или слично ... Однапред благодарам