A zaso ne spodeluvame edni so drugi, ko i taka i taka nikoj od ovde ne se licno poznavame, za da se sramime eden od drug, a site barame pomos. Eve na primer sum bil vamu i vami - lazat, ne pomagaat ili pak obratno bev mi pomognaa itn itn... Taka site ke si ja olesnime situacijata, a ne da pomineme cela makedonija i eden kup pari frleni naprazno. Poentata na ovaa tema e za pomaganje i spodelvanje na inf i iskustva-site barame pomos. Eve predlog ushte eden, ako spodeluvame site mozeme da si pomogneme - ili da sfativme deka nema nikoj koj pomaga i da se otkazeme, a ne da frlame pari, ne veruvam deka ovde lugeto imame nesto visok na finansii. Dali e tolku teshko anonimno da si pomagame edni na drugi? Pa pred se luge sme..
Бил ли некој сега скоро кај Вики од Чаир??? Уште ли има редици да се чека по цел ден, како пред корона?
Здраво. Ме интересира како знаете кога ви е направена магија. Јас секогаш сум верувала само во Господ но во последно време ми се случуваат работи кои не се нормални. пишете нешто ако знаете
Јас како човек пред се те советувам да не одиш по бајачки. Ако чувствуваш дека нешто не е во ред со тебе-иди на лекар. Има психолог, само за таа намена се. Ако мислеш дека не е за тебе и ти велат дека се е во ред, а не се осеќаш-иди во црква или манастир. Магии и гатачки се срање. Ниедна магија не се "фаќа". Ил гледате многу филмови ил сте од оној век.
Da.. Sum se videla so toj.. Ne bae ne gleda si bara donacija za manastirot.... Nemaj si rabota so nego ke te osuri.. Odi zapali si sveka ne praj mobet so nego
Sto zena e ta vlainka romka Makedonka.. Koj ti kaza za nea... Jas slusnav nekoj vo radovis ppa ke odam ako najdam nekoj so kola
Како дете пронајдов искршена лажица ( без рачката , само оној делот за супа што е ) во цвеќињата во двор . Јас си играв со неа , не знаејќи што е всушност . Лажицата не беше од нашите , никогаш порано немав видено слична лажица . Кратко по тоа , се тргна наопаку . Тоа траеше до пред неколку години , кога мајка ми почна да реновира дома . Многу предмети најде , што не припаѓаат на нашата куќа , се прекрсти , и ги фрли во ѓубре . Една година подоцна , сестра ми се спрема за свадба , иако пред една година немаше ниту дечко . Бремена е 6 недели . Не знам дали е до магии или не , и онака не верувам во тоа , но не ми е јасно како се тргна на подобро откако мајка ми ги фрли тие предмети во ѓубре . Можеби и до психа е . Ама не знаевме дека има закопано предмети во цвеќињата во дворот .. да знаевме , ќе речев до психа е ..
Во животот се случуваат и лоши и убави работи. Природата на нештата е таква. Нема врска со 'предмети' и 'магии'
Нема никаква поврзаност ова со магии, туку повеќе произлегува од потребата да им придаваме посебно значење на предмети, симболи во животот што нема никаква логичка основа.