Добро, не ли ви е жал тие пари што тешко ги заработувате, да им ги давате туку така на овие што ве утепаа од лажење? И сами гледате и сами викате дека нема ефект овој лаже, оној ништо не прави.... Како не ви влегува во глава не ми е јасно
Јас никогаш нема да разберам зошто идете по такви работи, дома сум во стален конфликт за ова, ама нешто не ми е јасно. На баба ми и рекле да копа на одредено место и ќе најде црвена блуза - стварно најде. Мој другар го прашала дали пред неколку дена пред порта нашол лажица, а тој стварно видел и се чудел. Кога тетка ми била бремена го пратила мојот дедо кај некоја гледачка, бајачка што и да е, рекла ќерка ти е трудна и носи женско дете- што било точно. Татко ми само што го видела му рекла ти работиш тоа и тоа ама имаш ваков проблем - и тоа вистина. Знаела кои ни се комшии ги кажала по иницијали и ги опишала како изгледаат. Моја блиска роднина со години не можела да остане трудна или имала спонтани, отишла кај некоја ваква и рекла се додека си во оваа куќа нема да останеш трудна, се преселиле во друг град и останала трудна за многу брзо Јас сум многу против и никогаш не би отишла дури морничаво ми е, ама ова ме плаши.
Имам прочитано една книга со наслов "Од умот до срцето" од Мина Даниловска, жената претходно се бавела со гатање додека не почнале да и се случуваат работи што и направиле да го батали сето тоа, пример на луѓе на кои им го украле автомобилот им кажала точно каде и кога ќе го најдат и така и било, но потоа синот ја земал колата за да оди на одмор во Охрид и се десила сообраќајка, починал на лице место. На девојка која сакала да се смири со бившиот и рекла да го чека, да му даде шанса, на крај типот испаднал зависник од дрога кој и го уништил животот и на неа и на нивните деца. А и на неа лично почнале да и се случуваат секакви ужаси и на крај завршила во болница и го оставила тој живот. И јас сум исто против вакви работи и ес да не сакам да им се мешам на луѓето во нивни верувања, сметам дека треба да се побара стручна помош за проблем или чак што више совет од блиските доколку се работи за љубовен проблем или слично, околку бајачи и гатачи.
Kako samo Na nea a ovie 100 sto se u mk prevaranti nisto ne gi faka samo mina se pozalila.. Drugive mav pravat. Thegeen95.moze vo poraka
Видов дека имате прашувано за Каролина од Пробиштип, мене ми има се погодено и доста помогнато но после некое време пак ми се вратија истите маки и престанав да одам. За Шеќеринка од Кратово ни случајно лично ја познавам има црквичка и ви извршува некои нејзини обреди демек помагале а лаже. Рушка од Кратово исто, ако сте биле ќе приметите дека маж и е нон стоп надвор и ве слуша и подоцна истите работи таа ви ги кажува Мене ме интересира за Славица од Куманово ако може некој да сподели искуство
Zdravo dali moze broj od cicko Dule od Veles ve cekam pisete dali javno dali vo inbox mi treba za utre. Blagodaram
Ме интересира само нешто, тој Дуле од Велес, што го зборите, дали е низок и оди со штака, т.е куца со едната нога? Едно време седеше во стан во Ѓорче кај очната болница.