Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    5.240
    Тоа нема врска дали си ти верник или не си, не сум ни јас нешто побожна ама превише очигледно е како функционираат овие врачарски работи

На SummerGirl и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.657
    Допаѓања:
    39.472
    Е од кај е очигледно?
    Некој ако стигнал до точка да оди по нив, нека оди, нема јас што да се мешам и да кажувам, смешно ми е, вакво ми е такво ми е, кога некому тоа можеби му е последна надеж....

3. ЗОРАН.П

ЗОРАН.П Нов член

Се зачлени на:
    14 јули 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Mene da me besis kako covek ne veruvam vo takvi raboti no go vidiv na svojata kerka ednostavno preku nok ne ne poznava alooooodiplomiran biohemicar sosamoto odenje vo Ognjanci so edna drugarka demek za dete na drugarkata toj tamosen idiot ZORAN site go znaat i nikoj neodi vo normalnata pravoslavna crkva samo zaradi nego deteto mi se poremeti preku nok i go mestel negov vnuk kravar so 4to odelenie kriminalec i kockar (ako imas nekoj vo stanica petrovec proveri kerkata nas ne ne poznava ni majka ni tatko ni brat ,Prijaveno vo makedonska pravoslavna crkva deka gi tera vo zabluda lugeto kako da e del od crkvata sv. ILIJA koj see zalepil do nea i ne gi interesira .KOJe vo zabluda da bev musliman i nekoj da napravi samostalna mini gamija na kol ke go stavea a nasata vera e nikakva zatoa ima gledaci lazni popovi i slicno Taka da nedaj boze da go osetis i da go gledas seto toa inace sum covek so fakultet ne sum glup .Glupa e verata sto i po prijava gi ostavaat takvite da lazat i toa zalepen do crkva

4. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    5.240
    Во ред тоа, ниту јас реков некаде да не се оди, туку луѓето не знаат некои работи и како ејј овој ми погоди се, па се воодушевуваат а тоа е класична превара

5. sweet-lola

sweet-lola Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    10
    Snezana ili Suzana od Veles ? Mene ne interesira za Suzana ako nekoj bil neka spodeli mislenje.

6. manta0314

manta0314 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    37
    Здраво, дали знаете некој што гледа од Скопје? Имам слушнато за жена(мислам дека) од Чаир. Дали знаете нешто за нејзе или за некој друг? Да споделите искуство

7. manta0314

manta0314 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    37
    И кој е тој Енес, Енис сеедно. Што ви кажува тој и каде се наоѓа?

8. Makedonka@

Makedonka@ Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2020
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    62
    suzana..na istata mislime...ako ima nekoj so bil neka kaze

9. Stupideses

Stupideses Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Лаже за медаља, газда на тв Едо, ке влезеш во канцеларија ќе ти кажува приказни и ке те тера некоја вода да пиеш седум дена а во неа ќе стаби некоја хартија. Во тие седум дена не смееш ни кафе ни сок ни ништо демек само водата и дрн дрн јариња пак да одиш! Незнам само на што и како гледа. Бев еднаш и фрлив и вода и се!

10. Pufcedijanasteve

Pufcedijanasteve Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    18
    Suzana od veles e top se pogoduva i mnogu pomaga

A za sto pomaga toj suli od krusevo

Ako moze i na mene vo licna poraka od zenickata i jas od krevet nemozam da stanam voopsto ne mi edobro

Moze li i mene informacija za taa da mi pisete

Ako moze i na mene broj od toj sadetin pratete mi vo privatna poraka

Pisete mi broj od zenata mmogu mi e itno na maka sum

11. Domont123

Domont123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2020
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    47
    Loso te snaslo prijatelu po maka,probaj nekoj sto rastura edinstveno toa ti e ostanato,imam cueno za odza od kondovo neznam koj e,probaj da go najdes i ne cekaj ,isto taka prevara e ama moze da ti pomogne mile demekot od kocani neznam i za nego kade e sto e ama baraj care ,se nadevam ke sredis,a ako vikas maliot kockar deka e cim zaglavi pusti mu nekoja paricka ke go ubedi devojceto da ve vidi ama pk ke ti pisam ne cekaj baraj care

12. Pufcedijanasteve

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    18
    Moze li broj od lugneto od kumanovo

Moze li da mi kazes koe e seloto imeto na covekot ili nekoj kontakt

Koja sneza od veles

Kazete nekoj koj znae crna magija da rastura mene mi e napraveno no do sega nikoj mi nema pomognato

Kazi ni za covekot kade se naogja ili tel sto ti bael

Lugjeto sto gledaat ili baat ne treba da naplakaat a tie sto imaat tarifa go lazat narodot

Vaka dega dule veles slave kravari neznaat nisto samo go lszat narodot gjabe si go gubite vremeto tamu nikakvo fajde nema od niv

Kopav niz dvor koga bev kaj slave no nisto nenajdov kaza samo dva zbora nisto zivA prevara e da znaete

Kaj nas mislam vo makedonija nema ligje sto rasturaat magii retki se takvite no imam slusnato za vo srbija deka postojst zeni sto stvarno rasturaat crni vlaski magii i neznsm kakvi uste postojat

Ama kakov prevarant e onoj od ognjanci so stolbovite vo sv.ilija bara pari za sise voda po 1500 den jas samo go poglednav i si zaminav nemam popametna rabota pari da mu davam za voda sto ja polni vo katlanovo misli glupi sme ke mu veruvame.toa sto go vidov tamu kolku bracni drugari gi vlece za nos a tie jadni ko zaslepeni se po nego.sramota .mizeren e toj covek od manastirot

Iskustva od kaj taa vesna moze da mi kazete za sto pomagala

Site se isti gataci edno isto go zborat a nema vrska vie si mislite deka vi pogoduvaat se e laga prevara

13. Hope1234567890

Hope1234567890 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Ако може број ве молам

14. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.865
    Допаѓања:
    19.577
    Девојко најискрено ти давам совет да се тргнеш од овие работи. Можеби постои можеби и не , али зошто се замараш ?
    Смени нешто во својот живот,промени се ако треба , но верувај дека овие гатачи и бајачи самопрогласени постојат само на балканов и манипулираат со народот !Да е до мене јас сите ви затвор ќе ги ставам !!
    Не очекувај и не губи време ,нема да ти ги решат гатачите и бајачите проблемите ,реши си ги самата

На MeowMeow, SummerGirl и Pufcedijanasteve им се допаѓа ова.
  15. Pufcedijanasteve

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    18
    Jas dosta raboti smeniv vo mojot zivot zaedno so soprugot mazmi poveke e vernik odime po crkvi manastiri taka da mirot tamu si go naogjame

Imam ikoni doma osveteni tolku ni e prijatno vo domot so ikonite sekoe sabajle palam kandilo i molitvata obavezno.neka probaat i drugite taka i ke si ja uspokojat svojata dusa.pozx

Koja e taa divna veles jas ziveam vo veles no nemam slusnato za takva zena

Za taa divna prvpat slusam jas ziveam vo veles ke se rasprasam bas da vidam sto zena e i i kolku toa gleda

Последна измена од модератор: 17 август 2020
    На Евгениј на, edna_malecka и Orthophill им се допаѓа ова.
  16. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    А да ги остаите луѓето на раат да си бараат гатачи и бајачи и ич да не ви е гајле дали се "пагани" или ненормални? И вие црквењаците и муслиманите некому сте смешни, па кога ќе проба некој нешто да ви каже, го сфаќате као со нож во срце да ве пробол, демек религија ви гања. Дајте бе доста се мешате на луѓе што прават и во што веруваат! И јас во ништо од ова не верувам, па не сум се нашла во ситуација некого да разубедувам во нешто.
    Get a life и остајте ги луѓето да дишат!

На dankee, Sejfullai, Zivyle и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Pufcedijanasteve

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    18
    Ima edna advije vo saraj topi na olovo imam slusnato za nea

18. Pufcedijanasteve

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    18
    Ke odite na samovilskite vodi kumanovo tamu vodite se lekoviti

19. Pufcedijanasteve

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    18
    Pisete za toj sabedin kumanovo tel ili adresa ako moze ve molam

20. Pufcedijanasteve

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    18
    Dali ja poznavas itfet od gazibaba taa bila epten mokna ako nekoj doznae info za nea neka pise