Ќе споделам и јас мој проблем на темава.. Имав прекрасна врска но преку ноќ се смени се, двајцата станавме нервозни без причина, се оддалечивме премногу, тој се затвори сам со себе дома не сака да разговара со никој и вика дека никој не го сака и дека сите го мразат, а човекот беше секогаш насмеан позитивен и јас исто така, премногу премногу се се смени и само се мачевме цело време, мислев некој период е ќе помине но ништо, ми кажаа некоја жена која "гледала" и бидејки ми е претешко отидов и искрено се зачудив од тоа колку многу некои работи ми ги кажа како да била присутна на настаните, дури ми ја опиша куќата на дечко ми до детал.. Но тоа што ме замисли е што ми кажа дека кога сме оделе некаде заедно сме имале "нагазено" нешто некоја црна магија и дека од тогаш тргнало се вака лошо, дека и мене ми е лошо но поголем дел од тоа зел мојот дечко и затоа тој стана таков... Ми кажа дека тоа може да се растури и исчисти, но мене искрено некако ме фати страв да не има потоа некој полош ефект.. А од друга страна си викам што ако тоа ни помогне да излеземе од ситуацијата што навистина премногу стана неподнослива и тешка... Ве молам за совети и искуства
Одењето по бајачи не е исправно, но често знае да помогне бар на сугестивна база. Ние обично наместо да отидеме на психолог (има и за парови), обично посетуваме бајачи, но сепак сметам горе доле ке се постигне сличен резултат. Сепак, прво дајте си време, зошто како и секој поединец така и секоја врска доживува кризи. Нормално е човек да го фати безволност, депресија и сл. доколку подолг период бил под стрес, ништо не му поаѓа од рака, му се насобрале повеќе проблеми или едноставно долг период ништо не се случува ново, па фаќа монотонија. Тоа се периоди низ кои сите проаѓаме поретко или почесто и се дел од животот. Бајачите истите знаат да ги искористат за нивен личен интерес.
Zvonko od Ohrid nekoe info imate?slusham deka mnogu pomagal.ne oti imam nekoj problem,onaka cisto informativno me interesira
Да не бидам лошо разбрана, и да поништам цела наука и нечие учење итн, нечија струка, мислев на тоа дека бараме утеха, надеж, решение за нашите проблеми, па и бајачот знае да те погоди во маката.
Но не можи да ти го реши проблемот ! Сваќаш? Може да ти ги погоди проблемите коити се (но не гледам што и ако ти ги погоди),но не да ти ги реши !
Па да, така е, но некогаш имаат плацебо ефект. Бар јас така мислам, дека помагаат да веруваш дека проблемот ќе биде решен, и со позитивна мисла самата потсвест работи на тоа дека веќе нема проблем. Според мене проблеми секогаш има и ќе има во животот, но битно е како гледаме на нив, како ги доживуваме
Koja vozrast e zenata jas prv pat slusam za Suzana od Veles nekako poveke iskustva spodelete na sto gleda ,pomaga li za strav ,ili praenki
Pomaga za se zenata e svetica e kolku godini ima neznam.ama ke se custvuvas kako preporodena od kaj nea
Ne ja poznavam jas no moja drugarka od centar odese so komsika i ne bese zadovolna demek nisto ne i i pomogna toa bese pred cetiri god.ko sto pamtam