Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Ајде да ви кажам нешто.
    Јас верувам во енергии, нивно канализирање, позитивни, негативни... Господ личен да чува од таков зорт.

Ако ме прашувате мене, да сте пресреќни ако ве прашуваат за минатото и не знаат.

Јас знам дека се повикуваат на некои мрачни ритуали коишто им даваат информации за конкретни состојби и минатото.

Предвидувањата се само претпоставки. Па кога фати.. како кога пробуваш да погодиш комбинацијата на лото.

Во странство кадешто бевме, имаше една стара чаршија со такви места. Нема да заборавам, видов натпис ,,Гатањето е забава и непрофесионална терапија. Ако имате поголеми очекувања, Ве молиме одминете нѐ." Ако ме прашате мене, скроз фер. Среќа ако на такво форчн кукис левел место налетате, а не кај мрачњациве шо згора пари сте им давале за полошо да ви биде.

А за тие што си комбинираат со практикување православни работи без покајување за одење по такви нешта да ви кажам нешто. Никогаш нема да заборавам кога еднаш одамна една таква жена ме опомена да да не ги скрстувам рацете или нозете, демек сум ја попречувала енергијата. Да се прекрстев којзнае што курцшлус ќе беше.

Зависноста од одење по такви места е иста со опседнатост со спортска и слични пороци. Никогаш нема првата сензација да ја имате.

На martovsko cveke, Kiki-srccysh, noteforself и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Pufcedijanasteve

Pufcedijanasteve Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    18
    Covekot raboti so tarifa naplakal posle kicevo bil vo nekoe selo.tebe ti naplati li

3. martina4

martina4 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    198
    Nekoja bajacka sto bae za uplav da znaete vo Skopje?

4. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Nisto ne e besplatno vo zivotot, i najmala akcija ima reakcija, bajaci i gataci se otfrleni od crkvata, bidejki decki toa e eden vid na ajde da kazam vesterstvo i kao demek tie luge ne odat vo rajot isto kako i tie sto se samoubile. Ima luge sto si baat ama toa si go zima danokot, ili ke ti go zima teloto poleka ili kojznae kaj ke odis otkako ke umres..normalno e deka nikoj ne go razbira ova bidejki ne go gledame, ama site go osekjame. Magii si "frlaat" ama toa e kako bumerang. Odete si vo crkva, manastir, najdete si nekoj monah za ispoved i se ke vi objasni od kade i kako doagaat tie raboti. Posle toa veruvam deka nema da go barate 'spasot' kaj tie luge. Ubavo e nekoj da ima vizii za nesto, ama sepak, vnimavajte kaj kogo odite nezastiteni

На martovsko cveke и Pufcedijanasteve им се допаѓа ова.
  5. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.865
    Допаѓања:
    19.578
    Вака треба да се сфатат гатачите и бајачите :
    Анди Рад оваа црквиве постанале заплашувачи ,кој ќе одел по гатачи немало да одат кај господ ,само поповите од мојот град што имаат шваљерки и се багабонти и нема ни Х од Христијанство во себе само тие ќе одат ? Ако не одите по цркви баба рога ќе ви дојди пазете се (facepalm)
    Гатачиве и бајачиве треба да се свати како забава (како во погорниот пост што пише,за во странство), и не треба да се свати сериозно и нема да ви ги реши проблемите и тоа е тоа

6. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Ne e nisto seriozno,osven koga ke se sluci nesto. no tie luge na kraj zimaat pari od toa, a tie istite nema da vi kazat deka e sala, zaebancija i rekreacija. Spritualen svet ima isto kako ovoj materijalniot vo koj ziveeme, pa veruvam deka mnogu luge imaat iskustva sto tie magii i nekoi cudni zabegani raboti. Ne veruvam deka toa go pravat na nekomu od hobi i razonoda. Toa e vid na energija i postoi, no nie ne ja gledame. Barem ne odma. Ve plasat vo crkva deka nemaat kako da objasnat, mozebi ne se dovolno harizmaticni za toa da go napravat kako razgovor a ne karanje.

На tessie и Justicija им се допаѓа ова.
  7. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.865
    Допаѓања:
    19.578
    Па како велат не е толку итра лисицата ,има многу глупавост во кокошката !Тоа е реалноста ! Да ги решаваа гатачите и бајачите проблемите сите ќе одевме кај нив нели ?

На Ace888 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Neznam za kakvi problemi odat kaj gataci, bajaci. Sigurno deluvaat nekako, ne e se taka crno, ama sigurno ne e bela rabota. Site potajno znaat sto e, no znam isto deka site ne privlekuvaat takvi raboti. Neznam dali ima resenie za nekoi raboti, ama sigurno ke si stvoris, odejki po mesta kade neznaes sto i koj te ceka. Mozno e da e kokoskata glupava, neznam, no sepak nejzin predok bil dinosaurosot, i toa e nesto haha

На Ace888 и Justicija им се допаѓа ова.
  9. Vesna m

Vesna m Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    9
    Treba da vi praat magii za da razberete

Nikogas nema da razberete i ne vi ni posakuvsm da razberete kako ziveat celi familii unistuvani od magii

I jas ne razbiram zasto odat tie luge da pravat loso,kako spijat bez tronka griza na sovest .odat i tie davaat pari . Covek sto pomaga ne resava problemi. Pak ke kazam nemozete da razberete i jas nemozam. Ama sekoj saka da zivee kolku tolku fino

На Ace888 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    7.998
    Сè додека вакви работи посакувате ќе си патите...

На tessie и AndyRad им се допаѓа ова.
  11. Vesna m

Vesna m Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    9
    A koj posaka? Procitaj ubavo

Pismena li si? Pisuva I NE VI POSAKUVAM

12. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    7.998
    Да, писмена.
    Кај што цитирав јас не пишува така.

13. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.754
    Допаѓања:
    16.478
    Запрепастена сум од членкиве што се опседнати со одење по гатачи/ки и бајачки. @Vesna m и @Pufcedijanasteve сериозни сте со коментаривее на темава? Навистина ли мислите дека животот ќе ви се среди со одење по гатачки и бајачки? Не нема се е во вашата глава и за ова си има дијагноза, наместо гатачки и бајачки посетете психолог или писхијатар.

На bibiiii, tessie и Justicija им се допаѓа ова.
  14. Pufcedijanasteve

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    18
    Ako ne ti se svigaat muabetive ne gi ni citaj temava e gatanje i baenje a ti treba da posetis tema vo koja ima psihijatriski iskustva posto drugi lugje prakas tamu i go pikas nosot kaj sto ne ti e mestoto

15. Pufcedijanasteve

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    18
    Src jas ne piam lekarstva nemam potreba netreba da se zamaras mnogu

16. manta0314

manta0314 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    37
    Јас бев кај Маре од Петровец ништо ама баш ништо не кажува, 1 минута бев внатре, испиј ја водава ќе ме памтиш цел живот. Глупости.

17. Opasna barbika

Opasna barbika Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    57
    Zdr bi sakala da prasam dali ima nekoj od vas odeno kaj Viktorija od Cair dali pogoduva i dali pomaga vo ljuboven zivot brak deca iskustvo vi blagodaram

18. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    2.409
    Некоја од Куманово да ми пише во порака? Фала ви

19. Makedonka@

Makedonka@ Истакнат член

Се зачлени на: