Ne no ocigledno od doktorive nisto Kolku vreme se vleckavme pa cekavme za snimanje i se sekade, duri i zdrven bese nemozese da odi 3,4 dena vo kolicka niz drzavna a doktorite kazuvaat nemozeme ni da go smestime ni nisto,nemoze infuzija sega za 1 nedela i slicno I sto da pravime? Na kraj samo vitamini dadoa I stoo? Da go ostvaime da umre vaka bez jadenje zborenje spienje i sl.. Aaa se raboti za 15g dete, bez traumi maltretiranja i slicno, i eve neznammmm kazete..
Можеби му се случило нешто за кое вие не знаете, пробајте со психолог, психијатар да зборува, да се најде причината што поттикнала да се однесува вака. Не верувам дека ова се случило туку така преку ноќ, мора да има некоја причина.
Знам, те разбирам. Ама верувај и гатачите ќе те мотаат. Ако толку си сигурна пробај, не знам што да ти кажам. Ама се надевам дека ќе сфатиш дека од науката може да имаш позитивен исход, а од маѓесници и митски суштества, не. Со среќа и искрено се надевам дека брат ти ќе се врати во нормала.
Daa jas se prasuvam i site nie,no cudno e se , on odsekogas bil povlecen sramezliv kulturen i na paihijatar i psiholog kazaa deka ne e nivni slucaj toa bese se, neznam iskreno Vi blagodaram na site sa iskrenite soveti, vi posakuva se najdobro
Da normalno,jas razbiram no neznam kako site kazuvaat nisto nema i mu davaat samo vitamini a ne izgleda vooopwto deka e okej, znaci lugje prmenogu loso,jas zavrsuvam doplomska i rabotam mnoguu i mislive neznam kade da mi se site sme katastrofa doma od skucajov i zatoa ovde pisav za sovet I vi blagodaram mnogu na site, se najdobro
Искрено ме чуди што психијатрите и психолозите кренале раце од ваков случај, бидејќи се работи за типичен психијатриски случај, мора да најдете психијатар што ќе му помогне на детево, може да се работи за депресија и да се среди со лекарства или за било која дијагноза си има соодветна терапија не ми се верува да го остават туку така без терапија. Мене анкзиозност ми препиша терапија не па за ваков случај. Не ми штима нешто во приказнава.
Veruvaj mila kako tebe raMisluvam i se cudime, na 2 psihijatrii bevme i toa bese... No kje razgovaram so moite roditeli da pdime i na deugi mesta,se nadevam kje reshime naskoro neznam iskreno... Ti blagodaram mnoguuu
Дали сте биле во државна болница? Ако не сте одете таму има доста стручни психијатри. Одете додека не го најдете вистинскиот доктор, да му се даде соодветна терапија и нега. Греота е детето да се мачи и да го носите по бајачки, гатачки воопшто не е до тоа.
Bevme i tamu i kazaa nemozeme da go drzimenemame ni kreveti niso , i dadoa 1 infuzija kazaa nema nisto i samo na vitamini da si ostane i toa e ..
детето очигледно е во депресијА, ситуацијава дополнително допринесе да се поголем број луѓе се депресивни, какви гатачи и бајачи не верувај мн во тоа гледај да го тргнеш од дома и да пешачи во природа, прај му друштво, носи го на ручек некаде, и итн. Ако не пешачев во природа редовно во време на карантинот ќе забегав
Da mila razbiram,no on e trstiran i za korona nemase nisto, nitu se plasese prethodno nesto od korona mnogu zatoaa neznam.. Sepak blagodaram mnogu
ама не ти зборам дека бил заразен од корона, туку стресната состојба што ја направи короната, карантинот беше најлошото нешто
Dada te razbiram no nikogas ne kazal deka se plasi ili slicno nesto,ne se zamarase mnogu so korona se si vnimavase no ne se plasese od korona nesto.. hmm neznam
Мене ова ми "боде'' очи. Највероватно станува збор за некое психијатриско нарушување, претрпен стрес, траума... Најдобро на приватен психијатар муабет со вас и со него.
Пробајте да го вратите филмот, што му претходело на ова. Прашав дали многу време поминува на интернет, паметот ми оди да не е некој нездрав интернет предизвик или нешто што се случило и го исплашило. Со кого бил во контакт, другари, девојки, ситуација дома- нешто мора да е тригер.
@harizmaticnana ајде вака, од нигде никаде престана да зборува? Јаде ли со сила? Што прави по дома, само седи?Ова преку ноќ се случи? Ако е вистина дека сте биле на лекар и ве оставиле само на витамини, пиши барем кои се за да знаеме да не одиме таму.
Нешто се има случено. Одете на психијатар заедно со него и кажете му за тие неповрзани работи што ви ги зборувал. Од нигде никаде човек не се затвора до тој степен, да не комуницира, да не јаде,да не спие.
Здраво, уште тука не пишав па можеби ке може некој да ми помогне. Ве молам воздржете се од недолични коментари да немам мака нема да барам помош. Дали знаете некој што навистина Ви помогнал да Ви тргне црна магија.Веке подолго време тапкам во место нема никаков напредок во секое поле, сега почнаа и здравствени проблеми по сите направени анализи се е во ред а јас не сум добра, по сите гатачки кај и да одев ми рекоа "тебе дете ти е фрлена црна магија" ама тие не растурале, само гледаат. Ве молам кој знае и на кого навистина има некој што му помогнал да ми пише бидејќи оваа веќе не се издржува. Фала многу!!
Pa pocna da se idnesuva cudno otkako bese na kafe so drugar, i se vrati doma povrakjase i posle toa pocnaa agresiii,pa se plasese nemozese da spie i potoa isplasen,ne zbori ne jade katastrofa a nisto ne pokazuva na snimkite...