Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Cleopatraa

Cleopatraa Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Здраво дали на некој му имаат топено олово за тргање магија и отворање среќа? Ако да дали има ефект тоа или некакви последици?

На Korija му/ѝ се допаѓа ова.
  2. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    Може некој да ми каже за гледачот од крушево и дали помага за дечиња

3. La.RagazzaMisteriosa

La.RagazzaMisteriosa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    10.844
    Бил ли некој кај Никола во с. Раштак да сподели искуство или да ми пише во лп.

4. Makedonka@

Makedonka@ Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2020
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    62
    za toj imase pisuvano deka neznae nisto samo pari zema

5. the the man

the the man Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    zdr sakam da ti kazam deka covekot vo krusevo mnogu pomaga i ako mozes da pojdes

На Zvezdana1238, veli4ekate и Makedonka@ им се допаѓа ова.
  6. Korija

Korija Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    69
    Само едно ќе напишам кој сака како сега нека сфати.Маж/Жена гледач,бајач што зема пари и што има ценовник не е од Бог пратен да помага.Бог им дава ДАР да помагаат во чест во име негово,а не гледање 100евра.Страшно !Не се лажете кај таквите кои пари праават на туѓа маака.

На La.RagazzaMisteriosa, Guns N` Roses, cavalli и 3 други им се допаѓа ова.
  7. CocoChannel

CocoChannel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    116
    Здраво прво затоа што ја следам темава со месеци да им се обратам на тие што исмеваат и се подбиваат на некого исто како булинг е. Ако целта ви беше да помогнете немаше да исмевавте ниту да бевте саркастични. Стварно е невкусно сепак сите сме луѓе, ако не верувате не исмејувајте затоа што е рамно на булинг од ваша страна. Стварно е време да престане. И пред да кажете дека не е булинг или дека намерата ви е добра, преиспитајте се, затоа што вашите коментари укажуваат на потсмев и сарказам а тоа не е начин да помогнеш на некого.

На Nagdza и WildMk им се допаѓа ова.
  8. CocoChannel

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    116
    Сега исто да пробам да ве разубедам а исто и да помогнам на некого.
    Јас не бев верник, цел живот се ослонувам на науката, барам логика меѓу работите.
    Имам психички проблем и бев кај видовитиот Дуле од Велес. Да споделам што ни кажа па на вас оставам дали ќе имате поинакво мислење за видовити луѓе отсега, или конкретно Дуле затоа што и јас сепак сум на тоа мислење дека повеќето лажат.
    Мајка ми влезе наместо мене и после ни пренесе што кажал.
    Ја прашува за име, мајка ми му го кажува. Колку години има? 21. Запишува на ливчето. Истовремено и збори и запишува на лист. Кој месец е родена? Април. Дали во фамилија имате бивш полицаец? Да(дедо ми) П****? Да( го кажува името на дедо ми) А која е оваа Б***? (Името на тетка ми)А Л****?Мајка ми кажува дека е сестра на баба ми. Не живее блиску до вас таа, точно не е од Македонија. А која е оваа О**? (Роднина што е блиска со тетка ми) Значи сите 4ри личности ги именува по име и ја погодува професијата. Ги именувал зошто ми мислат лошо или нешто во таа смисла. После ја прашува мајка ми Учи ни нешто ќерка ти? Не факултетот и е ставен во мирување зошто влезе во психоза пред 3 години. Не и е ова од пред 3 години од нејзини 16 е и на листот се тоа го има запишано. Ја гледам на 16 целата вжештена во смисла лута и со бубулици како се исфрла и само тоне надоле и точно тогаш имав бубулици само што почнав да се исфрлам и во депресија паѓам и уште некои работи. Сето тоа вика и е од влијание на дрвен крст што и е направено. На дрвен крст има врзано јаже и под влијание на тоа ми се случува се. Ама ќе биде добро ќерка ти Господ ја сака и ќе и помогне. И кажа на мајка ми што да направи. Да се мијам 3 среди со вода од една црква, да принесува дар на бога на 4ти декември секоја година за мое здравје. После ја прашува Во комшии дали имате некого со кумановско потекло? (Имаме) Настрана од нив не ви мислат добро. Дали имате круша во дворот? Имаме од позади. А кајсија гледам сте имале ама исушена е. И тоа е точно имавме ама ни ја изгорија. А жива ограда гледам сте имале а сега е бетон. Точно комшиите бетонски ѕид направија. Значи до детали се точно и имиња и дворот точно ни опишува што има во него. И кажува Многу е правено. И кажа на мајка ми што да направи со крушата и плод никако да јадеме оваа година. Дали ќерка ти знае некоја Наташа, Наталија? Не знам уште. Ќе се дружи многу со неа. Не се секирај кажи и на ќерка ти да не се плаши ќе биде добра во Јуни завршува се и на листот има напишано 6 јуни. Исто и адресата наша ја има запишано а не му ја кажа мајка ми. Значи ваше е ако сакајте верувајте јас сеуште сум шокирана од тоа што го кажа. А на тие што верувате одете кај Дуле ќе ви помогне ви гарантирам :l:
    Се најдобро девојки

Последна измена: 29 април 2021
    На Евгениј на, Cleopatraa, Aschenputtel и 2 други им се допаѓа ова.
  9. CocoChannel

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    116
    Дуле од Велес ја кажува вистината, стварно е видовит

На Евгениј на и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  10. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.568
    Извини, ама морам да те прашам нешто: какво фајде имаш од тоа дури и ако е видовит? (за тие „дарби“ да не зборувам од кого се и зошто се). Каква е таа сатисфакција што ти ги кажал имињата или иницијалите на твоите блиски, да ти фрла сомнежи за членови од фамилија дека не ви мислеле добро и сл., па знаел и што дрва имате засадено?! И што со тоа?
    Овие луѓе освен што краткотрајно може да ве фасцинираат со некои нафрлено-погодени работи и што ќе ве ошурат, ништо, ама апсолутно ништо нема да ви помогнат во животот. Напротив, ќе ве наполнат со сомнежи, стравови, обѕрнување околу себе за сенешто, барање виновници за се што ќе ви се испречи пред патот во животот. Ќе ве пореметат, и физички и духовно.
    Разберете дека е нормално да се има проблеми и предизвици во секој домен од вашиот живот. Љубовни, здравствени, финансиски, какви и да се. Господ ни дал памет и здрав разум за да ги решаваме и преку тој подвиг да растеме како луѓе. Потребно е само да си го зачувате здравиот разум и верата во Бога, и ќе видите дека решение секогаш ќе се најде.
    „Барајте,(од Бога, а не од вражалци), и ќе ви се даде“.

На lord_sinnerman, baby-star, Asparagus и 7 други им се допаѓа ова.
  11. CocoChannel

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    116
    Затоа што ми е направена магија и Господ му дал дарба да помогне кога ни е најтешко.
    Факт е тоа дека пред се сами треба да си ги решаваме проблемите ама кога остануваме без било каква солуција мора да се ослониме и на старовремските помагала.
    За блиските се уверуваш дека навистина гледа затоа што повеќето од "видовитите" измислуваат ама за жал многу не се свесни за тоа и си ги даваат парите. Поентата на се што пишав е да укажам дека тој навистина е видовит и луѓето да бараат помош од него. Со тоа што ги наброја членовите значи дека зборуваат против мене и дека не се на моја страна и нема да навлегувам зошто он го кажува тоа причините се негови. Битно сите имиња ги погоди.
    За дрвата ако читаш подобро посочив и детали знаеше за крушката тоа може да е коенциденција, за кајсијата знаеше дека е исушена и дека веќе ја немаме, за мене знаеше дека имав многу бубулици а никогаш не ме видел, за живата ограда дека е претворена во бетон. Значи се тоа се детали + имињата што ги погоди што укажуваат на тоа дека човекот навистина е видовит. Мојата цел беше да го споделам тоа затоа што е Божји човек и може да помогне на човек што има проблем или да го насочи во правилна насока.

12. Zvezdana1238

Zvezdana1238 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    25
    Zdravo moze da mi kazes koj e toj covek kako se vika tel broj na sto gleda i kolku mu e tarifa ke odam vo vtornik vo demir hisar pa ke pominam uspat ti blagodaram

13. Zvezdana1238

Zvezdana1238 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    25
    I jas bev licno za mene minatiot ponedeknik i na mene slicno mi kaza . Isklucok e samo deka me ocekuvaa soobrkajka kade ke mi se zamati vidot i da ne vozam nokna voznja zasto moze da e kobno za mene moze taa soobrakajka da zavrsi so smrt ili da me ostvi traen invalid

На Aschenputtel и CocoChannel им се допаѓа ова.
  14. CocoChannel

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    116
    Чувај се :l:

На Zvezdana1238 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    90% од луѓето имаат бубулици во пубертет.Живи огради, бетони, дрвја, исто не се невообичаена работа што се случува во една куќа.
    Само едно не сфатив, според напишаното ги погодил сите роднини кој точно како се вика и што работи?

На Justicija и Anne Boleyn им се допаѓа ова.
  16. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    Nie kaj mitko bevme za decinja ni kaza ke imame bliznacinja no seuste nemame nezz sto da pravam kaj da odime ...prirodno ne mozam da zabremenam mora ivf..ako nesto znaete za pred ivf da napravam.ili da pomaga nekoj za decinja pisete

На mariija му/ѝ се допаѓа ова.
  17. CocoChannel

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    116
    А адресата на живеење од каде ми ја знае? Ја има напишано на листот. Не ми е јасно како сеуште се сомневате кога ги кажа сите имиња точно ни едно не згреши. Погоди се. До детал.Толку имам да кажам.

18. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    Па те прашав за имињата, не се сомневав туку те прашав за појаснување дали он ги погодил.

19. CocoChannel

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    116
    Видовитиот ги погоди сите.

20. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    19.569
    мислам дека гатачите и бајачите немаат никаква врска со Господ, напротив на спротивната страна се.

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.