Не сум сигурна како и зошто ама знам дека имаат можност да помогнат. Дуле тврди дека работи со божји сили, а секој има право да верува дека ја кажува вистината или лаже.
Тој Дуле затвор има лежено оти предизвикал масовна хистерија со 'предвидување' за катаклизмичен земјотрес.
Сите лажат. Кој од нас не сака да верува во брз лек? Кој од нас не посакува да има волшебно стапче, да замавне со него и сите проблеми да му се решат? Сите сакаме кога сме на мака. Ама нема магија... реалноста е брутална и нема short-cuts до среќа. Сами треба да се избориме за нејзе.
Многу лажни пророци ќе се појават и ќе прелажат мнозина (Матеј: 24;11) Исус, одговарајќи им, почна да зборува: Чувајте се да не ве прелаже некој. Оти мнозина ќе дојдат во Мое име, говорејќи дека сум Јас; и ќе прелажат мнозина. (Марко: 13;5-6)
Магија има во тоа сум сигурна поради тоа и ја постирав мојата приказна. Да не наидев на Дуле јас сеуште ќе се борев да го решам мојот психички проблем, ќе посетував психоперапија и ќе се трудев да се излечам. Со Божји сили, видовитиот кажа дека ќе оздравам во јуни. Јас на секого оставам право на избор дали ќе верува или не во Дуле ама се надевам успеав да разубедам некои кои не веруваа и дека видовитиот Дуле ќе помогне на многумина. Поздрав
Не знаев дека тоа што го напишав беше болдирано? И фала ти што тотално ја промаши поентата. Поентата ми е дека немаше да престанам да се борам дека ќе се трудев на секој можен начин да го најдам решението. Не сфаќај ништо сериозно ама знам дека во тоа што го напишав има доволно логика за да сфатиш дека видовитиот навистина гледа Изгледа со месеци ќе се карам на темава