Дали знаеш дека тој што растура магии исто и прави? Јас од вакви бајачи и гатачи во 8 месец од бременоста ќе се угушев од паника. Некој си видов господин кажал подхитно да одам кај него да ме заштити иначе ќе го изгубам бебето. Истерав се кај што не треба и нормално си го родив здраво и право бебето. Не одрекувам дека сум била и јас, се ми кажаа и мене ама девојко подалеку од такви. Тој што растура и прави исто така, да си знаеш, они ја искористуваат црквата и работат со ѓаволот. Отиди си на психијатар, искочиси на прошетка најди си занимација. Парите што му ги даваш на Дуле твој уплатиси ги кај психолог.
Девојки факт е дека не знаеме дали постои Господ ниту дали постојат магии но можеме да веруваме. После тоа што ми се случи на мене јас сум на став дека видовит човек може да помогне. Се постои во светот и наш избор е како ќе го живееме животот што го имаме Пробајте да видите и од другата страна некогаш.
Хахахахах да бе како ќе се тешам сега Сарказам на страна доста беше Не се согласуваме и нема што понатаму да полемизираме
Тој има работа со демони со Господ сигурно не! Се надевам дека све во животот ке ти биде мед и млеко но да знаеш дека пактот со ѓаволот има цена.. Пиши после една година да видиме дали дуле ти помогнал стварно или ти одмогнал
Ratka Tekija . Koga sum bila mnogu lugje dosle da ja pocastat i zablagodarat zasto im pomognala da imaat deca a prethodno dolgi goduni nemale
Dali nekoja e bila kaj Lence od Stip rabotela vo manastis sv. Spas( selo Argulica) i dali pomaga/ pogoduva
Da, pogoduva i pomaga. Znam luge koi bile, ne zema pari, si ostavas na ikonite kolku sakas, taa ne bara nisto. Jas bev pred 2 nedeli, ama bea postite i ne gledase. Sega posle petok Balaklija, pak ke raboti. Inaku, si ima narod sekogas i molitva od nea si kazuva, toa sto si tera.
Не знаеме дали постои Господ, затоа може да веруваме или да не веруваме. Верата во бог ја викаме христијанство, вера во магии не знам како се вика. Арно ни е на страната кајшто сме
Не. Тоа го викаме религија. Како и Ислам, Јудеизам, Будизам, Хундуизам, Сантарија, Натурализам, Вуду... ју нејм ит. Верата во Бог е спиритуализам.
И тоа е некоја врста на спиритуализам. И ден-денес има Ирци кои веруваат во самовили и тролови... пример. Ова не е ништо поразлично од тоа.
Број од Душица некој да каже и кои денови работи? Од сите има броеви само од неа нема. Некој што бил ако знае