Кажувајте искуство со Митко од Градско Балдовци, дефинитивно решив да одам. Ако била некоја кај човеков да ми каже дали сеуште работи и дали се закажува кај него .... поздрав девојки
Ми треба број од травар/билкар сеедно. Значи не да гата, туку исклучиво да продава чаеви! Цел град го поминав и не најдов планински чај, со микс од камилица, мајчина душичка и ментол. Да има освежителен и оригинален вкус. Душа ме боли. П.С. Не ме тролајте, него стварно дајте броеви од травари кои живеат на село. Од аптеките во Скопје никакво фајде.
Не знам зошто ве фасцинира и што фајде имате од тоа некој да ви каже работи што веќе ги знаете. Као, мајка ти се вика вака и вака, живееш таму, дома ти е така и така, имаш маж 5 години... Да знам брат, и?
Знам, ама мене ми треба конкретен рецепт по мера и количина. Комплицирано е малку бидејќи ваков чај пиев кај другарка, дедо и е билкар, ама она замина од земјава и немам од каде да набавам, а ниту информација колку количина се става за да испадне чајот баш така ко што беше...
Zdr bi sakala da prasam dali Viktorija od Cair moze da pomogne za deca i dali nekoj odel kaj nea ili da mi preporaca nekoj sto navistina znae vi blagodaram
Девојки повторно бевме кај Дуле и пак останав без зборови. И овој пат погоди се до детал и уште попрецизно од претходниот пат. Човекот навистина има дарба да гледа и помага. Ако ништо друго сега сум сигурна дека има некоја сила која е двигател на светот.