Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Дали ти знаеш дека Дуле соработува со демони кои му кажуваат се за твојот живот? Дуле тој што го зборите врска си нема од животот и само заработува пари на туѓа несреќа. Никад не сум била и никад нема да одам по вакви работи и луѓе што се бават со ова никогаш не можат да бидат среќни затоа тргајте се на време.

На Snezana05, hermosa и Orthophill им се допаѓа ова.
  2. CAPTCHAdaniel

CAPTCHAdaniel Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    11
    Iskustvo nekoj Od sinisa vinica

3. baby-blue-eyes

baby-blue-eyes Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    Zdravo dali ima nekoja clenka od Kumanovo sto slusnala za Zaga numerolog sto gleda na tarot karti

4. stardoll123

stardoll123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    zdravo dali moze pomos da mi dadete broevi od Ilija od Kozle, Ahmed i Milanka od kisela voda?
    Blagodram

5. Jarak

Jarak Нов член

Се зачлени на:
    22 јуни 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    Na moj 24g, go izgubiv mojot pomal brat koj koga pocina imase 22g. Nastan koj mi go smeni zivotot i mi ostavi dlaboka bolka.. Pred licno da mi se sluci taa zaguba ne veruvav mnogu vo lugje koj gataat, no posle zagubata na mojot edinstven brat moeto mislenje kon takvi raboti se promeni. Molcev dolgi godini, se obvinuvav samiot sebesi i znam deka ima nesto so smrta na bratmi.. Nakratko ke probam da raskazam - vaka pocna se:
    Rabotev vo tobako i vo slobodno vreme citav edno spisanie koe mislam deka se vikase dimenzija x, no ne sum siguren. Toa bese 2009g. Na kraj od spisanieto imase reklama od nekoj gatac vo madjar malo, vo toj moment go zapisav brojot i dogovoriv sredba od pricina sto sakav da vidam dali ke uspeam vo edna rabota kade sto vloziv mn pari i trud, no samata rabota bese premnogu rizicna za mene pa zatoa mn me interesirase dali ke uspeam. Otidov kaj covekot koj ni imeto ne mu go znam. Da skratam, od cel razgovor covekot mi kaza deka od 20 do 23 avgust ke mi se sluci nesto mn strasno i deka toa mi bilo praeno za taka da bide i deka dokolku sakam toa da go sprecam ke treba da dojdam uste nekolku pati kaj nego i da odam do nekoj izvorcinja za da napunam voda pa otposle da sum pravel nekoj rituali so taa voda za da seto toa sto e praeno da go trgne.. Otkako mi gi kaza tie raboti se si mislev deka nema da mi uspee rabotata vo koja vloziv mnogu i se pomiriv so toa.. Ni otidov posle toa kaj nego ni pak go mislev toa .. Vo avgust na 22ri mi se javija da mi soopstat deka mojot brat e isceznat.. Se sobravme site bliski i se pustivme vo potraga na mestoto kade sto bil viden posleden pat. Vecerta idejki niz planinite na cel glas vikav po mojot brat, BATO BATOO,, ecea planinite, i vo toj moment mi tekna na gatacot sto mi rece deka od 20 do 23 avgust nesto mn loso ke mi se sluci. Celiot se naeziv i premnogu se isplasiv.. Placev i vikav, se mislev deka ke go najdam negde mrtov. Drugiot den odejki po vtor pat za vo policija eden od moite drugari od daleku vide cevek kako ide po edno patce zemjeno. Koga mi go kaza toa iskociv od kolata i so trcanje se upativ nataka, vikajkii po nego. Za brzo od daleku mi se pojavi covek koj nalikuvase na nego, koga se pribliziv poblisku se osigurav deka e on . Go guskav go bacuvav , i istovremeno placev a i bev mn sreken deka e ziv.. Samo si rekov falati gospode sto moite stravovi ne se ostvarija i go najdovme ziv - no so mn grebanici i modrinki sto padnal od nekoja provalija. Go odnesovme vo bolnica za brzo se oparavi i odma se pustiv vo potraga na gatacot od madjar malo.. Otidov vo madjar malo no nikako ne mozev da go najdam.. Gi rasprasuvav lugeto od tamu no nikoj ne znaese nisto za takov covek.. Posle dolgo baranje izgubiv nadez i se otkazav od nego.. Rabotata od koja sto ocekuvav mn propadna prodolzivme normalno so nasite zivoti se do 22 avgust 2011 koga zenami mi soopsti deka bratmi pocinal od srcev udar.. Strasen sok. Nemozev da poveruvam.. Ista data isti mesec samo 2 g podocna go nosev krstot na mojot pomal brat.. Od zemja me tresna taa bolka. Se obvinuvav premnogu zasto ne go poslusav covekot i ne napraviv taka kako sto mi kazuvase, padnav vo depresija nesakav nikogo da gledam pa ni moeto since koe togas imase 4 meseci.. Jas od togas ne sum istiot covek..Cela taga tamu mi otide. Kolku sto mozev pokratko go napisav moeto loso skustvo so gatacot od madjar malo , no gi molam site lugje koi sto znaat nesto za toj covek da mi pisat.. Ili pak ako nekoj go ima spisanieto od dimenzija x od mesec maj, juni ili juli 2009g neka mi pise..

На MG3 и Hortenzija им се допаѓа ова.
  6. CAPTCHAdaniel

Се зачлени на:
    12 мај 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    11
    Neznam za toj covek.. No sepak vidi dali e ziv Sega neznam kolku godini imal no sepak drugar mozes da pobaras I na drugo mesto

7. Snezana05

Snezana05 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Може ли да добијам број од Дуле? Фала многу

8. CAPTCHAdaniel

Се зачлени на:
    12 мај 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    11
    Vo koja smisla pomaga ako moze da mi kazete

9. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    За што?

10. led

led Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    може ли те молам број од дуле во лична порака. Ти благодарам[/QUOTE]

11. MihailTanev94

MihailTanev94 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    Dajte lugje pomagajte.. Vrakjajki se od rabota nakaj doma, naletav na nesto cudno na skalite od zgradata pred mojata vrata.. 3 zelezni pari edna vrz druga, i edra sol naprskana. Se staptisav.. ispolijav krstena voda na toa, no za pak posle drugiot den odma utroto pak da ima naredeno zelzni pari po 5 denari se do mojata vrata. Iskreno vekje mnogu vreme tapkam vo mesto so eden ist problem, pominav se i sesto po lekarite no nikoj nisto ne mi pomogna. Od den na den se poloso i poloso se custvuvam. Inaku problemot e vo grloto, nemozam da goltam, koga i da goltnam mi ze lepi ze za grloto, i nonstop imam smetanje tamu vo grloto, koga i da goltnam istoto najloso custvo, kako nekoja koska zaglavena vo grloto i na taa koska se lepi sekoj zalak sto go stavam vo ustata, a sto e najloso nekogas koga jadam mi se natalozuva tamu i mi go blokira vozduhot za sekunda, i moram da go turkam non stop toa parce sto go osekjam nagore za da ne me zadavi. Ve molam za pomos.

12. CAPTCHAdaniel

Се зачлени на:
    12 мај 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    11
    Da odis ziva da ne imas

13. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Проблемот со голтањето е чест симптом на анксиозност, дали си разговарал со психијатар?

14. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.897
    Допаѓања:
    7.550
    Ova so kje go pisham najdobronamerno e, ne se zamaraj so pari, gluposti poso mozebi nekoi lugje imaat nedovolno razviena svesnost a mnogu slobodno vreme. Vo vrska so problemot so grloto. Na koj doktor si bil? Primer mozesh da ja proverish tiroideata, Kako stoish so zeludnikot, laringoskopija? Amaa ova sekako so konsultacija so specijalist. Ako deff nema niso od organska pricina, ne ja ni baraj naprazno. Zdrav si. Moze stanuva zbor za globus hystericus (toa znaci subjektivno cuvstvo deka ima strano telo vo grlo, se pojavuva od stres, ankcioznost). Pozz

На Guns N` Roses, MihailTanev94 и FoxyCat им се допаѓа ова.
  15. FoxyCat

FoxyCat Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2019
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    47
    Мене исто така ми беше во 2019 и ги поминав сите болници, сите испитувања и тироида и прегледи со сонда во грло и хранопровод, неколку месеци го чувствував истото што и ти, по неколку месеци само по себе си помина, верувај од анксиозност, паника и страв е, колку повеќе мислиш дека имаш нешто или дека нешто лошо се случува во твоето тело толку повеќе самиот мозок ќе ти прави лажни симптоми и телото ќе ти реагира, нормално, мој совет е помалку стрес, паника и само по себе ќе си помине, за тоа време можеш да посетиш некој човек што помага, гледач/бајач, можеби ќе ти помогне и ќе ти ја смири психата, сепак нели темава е за тоа па да ти го предложам и тоа, но на крај краева верувај ми дека лекот ќе си го најдеш во себе, кога ќе се смириш и сѐ ќе помине, ќе заборавиш на тоа, до нас самите е дали ќе дозволиме да ни помине нешто или не, џабе ќе одиш на гатачи/бајачи ако сам не решиш да ти помине... Се надевам ти помогнав и тебе и на сите што поминале или поминуваат низ сличен период, поздрав

На MihailTanev94 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DVS

DVS Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dali nekoj znae od kolku casot pocnuva da gleda Dule od Veles??

17. FoxyCat

FoxyCat Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2019
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    47
    Јас сакав да прашам дали некој цел ден звонел и не го добил Дуле воопшто на телефон, или е зафатено или звони до крај и никој не се јавува, дали може да појдам директно без да закажам и дали исто ќе ми каже како на другите што имаат закажано, ве молам за искуства....

18. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    5.549
    На 22:22, MeowMeow и Askopje им се допаѓа ова.
  19. Good boy1

Good boy1 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    8
    Dali bil nekoj vo kumanovo kaj Aleksandra dali znae da gleda ili ne

20. Biblical

Biblical Нов член

Се зачлени на:
    4 јули 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Dali znaete nekoj sto gleda bajac ili bajacka od skopje ve molam hitno mi treba pomos

Ve molam za nekoj sto stvarno znae da gleda i pomaga mi treba pomos hitno vo skopje dali nekoj znae telefonski broj

Moze i za mene od toj zoki sto gleda preku telefon mnooogu mi treba pomos ve molam

Kade se naoga zenava sto vikate i mene mi treba gooolema pomos ve molam

Последна измена од модератор: 4 јули 2021