Прво прими сочувство, ама вака кога ти го читам мислењево единствено што би ти рекла е ако вака размислуваш за религија тогаш нешто многу погрешно правиш.Ако добиваш анксиозност зашто мислиш дека има Господ што седи и запишува дали со циклус си допрела икона или ти треба психолог или да си размислиш дали следиш религија само поради страв и суеверие.
Ама никој не е безгрешен, нема врска тоа со црквата, менструацијата и тн. Ваљда го знаеш тоа, ако си верник, нели така беше? И не знам што бараш во темава, има тема за религија сигурно негде по форумов.
Ne mi e jasno.. Dali Dule od Veles e stvarno toa sto go pravite.. mozebi 1000 pati mu dzvonev. Kje dzvonam 5 pati 6tiot pat zafaten, 8miot pat kje me izbaci. Ako tolku pomaga na narodot i saka da pomogne, kako moze da se ponasaat taka? Treba da se molis da ti pomogne? Toa za mene ne e covek koj e od boga i saka da ti pomogne.
I plus toa, zgora na se, konecno digna i se isponasa loso. Vika od sabajls 500 familii mi zvonea, nema vika povekje mesto hahaha, vika dzvonete drugiot mesec. Sramota ! Mu kazuvam vikam 2 meseca dzvonam i veli i so da napraam jas sega vika ako dzvones ti 2 meseci, i drugite dzvonaat ! Sramota ! Ziva sramota !
Ma ic ne odi kaj Dule nezdrav e za Edna recenica tolkav pat projdov.covekot ne e dobar so pamet I nema vrska od zivot nisto ne znae ja neznam Sto go falat tolku.mene I na moja prijatelka nisto ne kaza nego se derese so grb zavrten
za karti imam citano tuka na femina za nekoja od tetovo..kaj turskite grobista pozadi nekoj market ako dobro se sekavam
Zdravo Feminki, jas sum nova... Sakam da ve prasham edna informacija mozhe i inbox ako nesakate javno, dali moze broj od Viki od Cair da mi dadete ili pak kade se naogja sakam da odam kaj nea... Ve zamoluvam
Од каде е таа Каролина што ја пишувате во групава? На што гледа и дали помага.? Искуство некој да сподели.
Eve eden od mnogute citati od Biblijata namenet tokmu za bajacite i gatackite. Matthew 7:22-23 On that day many will say to me, ‘Lord, Lord, did we not prophesy in your name, and cast out demons in your name, and do many mighty works in your name?’ And then will I declare to them, ‘I never knew you; depart from me, you workers of lawlessness.’ 22Мнозина ќе Ми речат во оној ден: ‘Господи, Господи, не пророкувавме ли во Твое име; не изгонувавме ли бесови во Твое име; и не правевме ли многу чуда во Твое име?’ 23И тогаш Јас ќе им изјавам: ‘Никогаш Јас не сум ве познавал; одете си од Мене вие, кои правите беззаконие!’
Ме интересира што мислите на случкава. Имам чичко што нема деца со женатс одат буквално кај ќе стасаат. По манастири кај не . Јас имам бебе мсло и кога беа дојдени со поклон за бебето таа моја баба ми донесе една пелена што била моја. Јас не ја ни видов одма но кога си одеја дедоми ја подсети да си го земи тоа книжето од пелената. Таа се затрча го зеде беше нешто завиткано внатре. И јас и велат што има внатре и таа ќути и брза надвор. Пак и велам што има внатее и таа нешто не те интересира тебе ми вели. Јас сумљам дека има одено по бајачи нешто прави за да има деца чичкоми. Дури и сигурна сум по понашањето нејзино. Што мислите? Стварно ми е шубе не сакам нешто бебево да го снајди од такви работи. Не верувам иакрено во тоа но кога има човек деца на се ќе се плаши