Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.654
    Допаѓања:
    39.444
    Ти си излегла со насмевка зашто најверојатно не ти било ништо и ти дошло како убав разговор.Психички болести не се решаваат со едно одење, тоа е цел процес чие лечење може да трае со месеци и години.

На PinkGirl*, MeowMeow, Avery и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.867
    Допаѓања:
    4.583
    А да го однесете и оставите во Бигорскиот Манастир? Таму бесплатно се занимаваат со вакви случаи, како дел од својата мисија. Значи ништо нема да се реши преку ноќ, туку со работа и посветеност од браќата и оците од свештениот манастир.
    Ако сакате да му помогнете, најмалку што треба да правите е да го сожалувате и да го разгалувате. Треба сериозно и одлучно да пристапите кон негово лекување. Бајачките и гатачките, па и само молитвите нема да ви помогнат. Потребно е да се делува, да се работи со момчето.
    Најжалосно е што нашите психијатриски болници се во ужасна состојба, каде реално тешко е да се остави човек на лекување.

На nedelce, MeowMeow, Askopje и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.568
    Вистина бесплатно?
    Коа се венчаваше братучетками во бигирски БЕСПЛАТНО ни донесоа кошница некои монаси роднините да им оставаме пари за манастирот |( Све тоа е бизнис, аза психички проблеми си има доктори стручни ллица, ниту поп ниту бајач не може да помогне за таа работа! Општо за ништо не можат да помогнат!
    Науката си има доказ за све!

4. Hyst

Hyst Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Kaj trojcata psihijatri sto bese brat mi, trojcata mu dadoa terapija od antidepresivi, a dvajca od niv mu rekoa deka moze da pie po 2 casi vino, niso poveke. Izvini so ke se izrazam vaka ama da se pluknam jas vo taa strucna i doktorska pomos. Mozelo alkohol a mu davaat tableti so gi pijat 50 godisni lugje, ok nema problem

5. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.867
    Допаѓања:
    4.583
    Ама јас овде не зборувам за венчавки и крштевки, туку за лечење на зависници! Правиш разлика или битно е да се пише нешто?
    Од друга страна, дали си била ти некогаш во психијатриска институција? Јас еднаш појдов да посетам еден познаник на клиника, поседов 20-30 минути, и верувај животот ми се одмиле! Па во психијатриските институции повеќе ќе оболи човек! Јас имам доверба во медицината, ама ја сфаќам @Hyst и нејзината фамилија, зошто немаат доверба во психијатриските институции. И јас немам!
    Сум бил и во Бигорски и знам како ги третираат тие што се лекуваат од зависности.

На Ivanna23., MeowMeow, Hyst и 3 други им се допаѓа ова.
  6. hopes

hopes Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    334
    Zdravo
    Sakam da prasam za nekoj gatac Nikola od Ohrid dali ste slusnale za nego dali pomaga?

7. hopes

hopes Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    334
    I za uste eden sum slusnala toj od Skopje Iscelitel nekoj ako znae neka pise ve molam.

8. xman97

xman97 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    ohrid i kicevo nekoj da gi predlozi

9. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    I jas bi vi preporacala da otidete do kaj Karolina ako vi treba brojce pisete mi

На Stipski89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Здраво девојки бев кај мајка Стоја пред 3 години, со машко со кое што се гледав еден месец ( да напоменам тој ме свиѓаше многу и беше упорен, па јас реков дека ќе дадам шанса да пробаме да излеземе заедно да поминеме така некој ден за видам дали ќе осетам и ја такво нешто но знаев уште од одма дека не е тоа тоа и да тоа се му беше искрено кажано)
    И така еден заеднички пријател спомна за мајка Стоја па решивме да одиме да видиме дали ќе ни погоди нешто на мене или на него. Женава погоди некои работи и на него му рече дека за велигден треба да однесе јагне и усте неколку работи и дека треба да преспие таму. А на мене ми рече за еден член од фамилијата што има проблем со спиењето ако сака да му помине да донира 400-500 е за во манастирот кај нејзе ( не во друг) мене ми побара бел сатен, цвеќе што цвета црвено и нзм друго што не е ни битно и да исто и јас да отидам да преспијам иии спиењето беше наплатено по 700 денари од човек беше мислам.. Но тоа што ме мачи е дека ме праша дали сме заедно и јас реков дека не сме во врска стабилна дека се запознаваме и женава ми рече треба да ти стави прстен до 16 август ако не се омажиш до тогаш нема да се омажиш после тоа. Дечково си направи филм и ми ја полнеше главата гледаш вас шо ти рече треба да се земеме, мо ја му кажав дека не ме привлекува и дека сме пробале ете ама не би била со него ни во врска ни па брак не би можела да го засакам џабе е. Иии ете така јас си ги имам годинките не се којзнае колку но ме мачи тоа женава шо рече. Па затоа ме интересира какви искуства сте имале кај нејзе?

На Евгениј на, nedelce и Orthophill им се допаѓа ова.
  11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.787
    Каква глупост е сето ова што ви кажала, од А до Ш. Проблем со спиење со донирање пари не се решава. А и уште да се земете оти некоја си така наредила. (facepalm)

На Alex.T, Askopje, Justicija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Law bejb

Law bejb Нов член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Decki, jas da si prasham dali nekoj znae svestenik vo Bitola, koj cital molitvi protiv magii.

На Евгениј на му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Vildiz

Vildiz Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2021
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    195
    Мислам на кој и свештеник да му речеш да прочита молитва против магии, тој ќе ја најде во книгата со молитви и ќе ти ја прочита.

14. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.568
    и ти ја поверува?

На licnost30 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  15. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Машина за земање на пари е го приметив тоа уште одма, кога одев да преспијам колку луѓе со маки носеа се и сешто што им рекла

16. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    па тогаш не, но сега како одминува времето и врските не ми успеваат почнав да мислам дека ме има подречено тогаш

17. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.568
    секој што отишол о такви работи, после му се случуваат само лоши работи, ѓаволот има цена

На MeowMeow, Askopje и Need for Speed им се допаѓа ова.
  18. Sangria

Sangria Нов член

Се зачлени на:
    16 октомври 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ve molam za broj od Viki

19. El rey

El rey Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    12
    Pozdrav drugari drugarki da mi kazete dobar gatac vo skopje :)
    Fala vi odnapred ✌️

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Zavesy

Zavesy Нов член

Се зачлени на:
    19 октомври 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Zdravo na site,nekoja gledacka-gledac,od Radovish,Strumica,Dojran da mi preporacate kontakt da mi dadete, nekoja zena imalo od Radovish sto gledala,pomognete ve molam

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.