Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Познавам многу луге се вртат по гатачки со години и им даваат некоја надеж за живот да не се бајачките досега ортмата на врат може ке си ја ставеа и пупунец.

Бајачките ти се нешто како психијатар во модерно време ти дава некое плацебо третманче си викаш до неа е .

На Hipica и Daydream им се допаѓа ова.
  2. lauras

lauras Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    3
    Сакам да прашам за Оливера од Дедебалци,да ми кажи некој што бил кај неа во кои денови гледа,и бидејќи не е со закажување некои велат дека е најдобро да се отиде сабајле,но јас тогаш не сум во можност,дали гледа до касно вечер или....?Бидејќи јас мислам некаде на пладне да појдам кај неа ама бидејќи велат имало многу гужви,дали ќе дојдам на ред...?Тој што бил кај неа нека ми пише.Фала.

3. msssakal

msssakal Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    може ли број во инбокс .. итно ми треба :(

4. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    И МЕНЕ

На Tesatesera му/ѝ се допаѓа ова.
  5. slatka.slatka.mala99

slatka.slatka.mala99 Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    можит да ми кажи некој ако знае некој што гледа преку телефон да му се јавиш и тој да ти гледа фала однапред .... :)

6. Gocaa

Gocaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    90
    А јас барам гледачка, гатачка што ќе ми каже бројки на лото.
    Знае ли некој таква некоја ?

Нели ако толку знаат да погаѓаат иднина што ке се случи, што не ги погодат бројките?

Ако останам без работа се мислам да почнам и јас да гледам.
    Нема да барам пари, кој колку ке остави.
    5 души денес по 100 ден. 500 денари, кој ти ги дава :dance: .
    За 500 денари некој цел ден треба да работи, 8 часа :sweat: .
    Тоа за почеток, а после кога ке се прочујам сигурно и повеке ке има, :rofl: ...

Секој ке остави по 100 денари а, што викате?

Прво овака, ке земам некоја другарка што ке излегува од кај мене додека други чекаат на ред,
    и кога ке излезе, надвор ке им раскажува како се сум им погодила.
    Ке вели абе женава , се погаѓа леле, леле, растур прави,...
    Ако влезе некој кој нема да можам да го “прочитам„, ке почнам да припаѓам,
    ке велам леле, леле не можам да зборам , оффф, ме мачат светците,...
    ај дојди друг ден,...

На Gea, Abeja, Hipica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. sweety923

sweety923 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    2
    Може ли и на мене да ми го пишеш бројот?

8. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Ја мајката?! И фрески по цркви да не и‘ цртаат?
    Светица била |(

Ај не тресете глупости.

На Valentina.Vaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. slatka.slatka.mala99

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    дали го познава некој ЗОКИ од делчево или берово таму негаде живее тој гледал преку мобилен телефон му се јавуваш и ти гледа дали некој е запознаен со тоа и дали има негов број...

10. slatka.slatka.mala99

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
  11. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Има луѓе кои маката никогаш не ги натерала да појдат по вакви работи,ама тие што биле знаат дека стварно помага баењето.
    Е сега темава е и за гатање и за баење ама тие се сосема две различни работи.

Јас кога сум била мала сум имала "клинови" и многу сум плачела и ден и ноќ,ме однеле кај некоја баба, ми забајала и секундарно сум се смирила.И ај сега не верувај во бајачки :?:

12. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    ретки се тие што веруваат и за гатање и за баење,ако не е така нема да постојат нити бaјќи и баби што знаат да баат ниту пак гатачи,значи тоа останало од старо време ,никој не измислил ништо сега така да јас верувам,кој не верува не верува секој за себе :P

На acezmija му/ѝ се допаѓа ова.
  13. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Не ја сфатив поентата на цитирањето :?: :^)

14. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Абе луѓе, кога човек има мака не размислува со какви се средства треба да се послужи за да си најде решение. Што се вика и мочка да му дадеш да испие, ќе испие, само да се разреши од тежината која ја чувствува. Ама на крај кога ќе остане со испран мозок дури и за празниот новчаник ќе мисли дека е дело на некоја личност која му мисли лошо. :worried:

Јас сум лично против секакви гатачки (патем термините гатач и баач мислам дека се сосема различни), голем дел од нив си бараат чаре од невработеноста, а знаат дека народ се лаже, 21 век сме, борба против разноразни болести, неплодност, трка за пари, моќ = проблеми во изобилие кои го притискаат народот и секој втор е загрижен, во депресија, без желба за живот, па ако застанеш некој на улица и му го кажеш она што дома веќе супер си го извежбал и што ако не упали кај пет души кај шестата ќе упали, пак си во ќар.
    Нашиот народ е и премногу љубопитен, сеирџиски настроен, абе вика не верува ама кога ќе го застане и кога ќе му погоди 2-3 работи (случајно) некоја ќе сака да слушне и уште и уште и гатачкава ќе види заинтересираност, ширење на сетилото за слух па ќе рече ајде дај 200 денари ако сакаш да ти дадам амајлија против уроци, тревки за да ги ставиш под перница (обична трева мочана од кучки и мачки секако) и ќе се подадеш од пустата ненаситност, а она се смее под брк и сигурно си повторува глуп народ!
    Ќе зборувам и од лично искуство, пред некое време ме сретнаа две бугарки (циганки од Бугарија), мајка и ќерка, почна мајкава да збори како Сабина - нешто загрижена си била, глава многу те боли, документе неке треба да се реше блабла и јас стојам и ја слушам (и се чудев на паметот) и ми вика, а ланчево на тебе златно ли е? И викам да, златно е, зошто? И враќа без трошка срам: Да ми го дадеш ако сакаш да ти дадам тревки да ги чуваш под перница 15 дена и да не кажуваш на никој за тоа ако сакаш да успее молитвата, ама ни на мајка, ни на сестра, баба, братучедка, на никој! Па почна за тоа дека многу вределе тревките, приближна вредност со златото и ја слушам и ми идеше да си мавнам бокс зошто и посветив 10 минути од времето. И ај, не лаже така?
    Најинтересно беше што после тоа отидов кај баба ми и во куќата позади неа престојуваа господичниве, сушеле тревки на жица (набрани коприви) и некогаш и оделе од врата на врата по становите и делеле памет.
    Ама за да примиш дома некоја таква и уште да и дадеш пари, злато или што и да побара само зошто погодила две работи од стоте кои ги кажала и зошто те условува да ја „наградиш„ за да ти каже повеќе е апсурд. И мислам дека не се тогаш гатачките криви туку луѓето.
    Ако не се лажам имаше пред некое време на ТВ прилог за гатачка која изнудила од жена околу 7000 евра. Од мене една редица :clap:

Од друга страна пак, верувам дека има луѓе кои се стварно надарени. Ама кој да ги знае посебно сега кога секоја втора е гатачка со натприродни моќи? И светици? Многу лошо, жими се.

И сигурна сум, дека ако еднаш тргнеш по тој пат, нема назад. Лавиринт е, едноставното станува сложено, сложеното уште посложено, на крај се доаѓа баш до замрсени конци. Ама ние самите што ги правиме.

На orevokrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nikki

nikki Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Дали некој знае или имал искуство со Жане од Драчево, баба Илинка од Ѓорче или Везирка од Визбегово.Дали помагаат, баат за страв, или гледаат? одговор може во ЛП

16. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    Ова прашање го поставив во друга тема,но некако бев да не речам искритикувана бидејќи сум била кај гатачка,но секој е со различни сваќања нели?

Бев кај една гледачка и ми рече дека ми е направено маѓија,и за да ја отстранам маѓијата треба да отидам во манастир и да земам молитва.Не ми е јасно како оди тоа со молитвите,и кое време да отидам,и треба на попот да му речам дека сум за молитва дојдена,треба да му кажам за што е или како...?Доколку знае некој нека ми пиши.

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.540
    Допаѓања:
    5.892
    прашање од другарка:

ви правел ли некој амајлија за да ти оди во училиште...да полагате се од прва итн..

18. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    За овие немам слушнато, ама знам за баба Стојна од Долнодупени. |(

Абе злато, ако не си научиш ни магија не те спасува.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    :D :D Ме изнасмеа, ако било така, сите ќе имаа само 5ки во школо и 10ки на факултет. Немојте да бидете толку наивни. Ученици, студенти се најлесни за лажење, кога станува збор за учење. Скоро сите се би дале да не учат, а да положат. Нема ни амајлија и бутур да ви помогне.

20. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.932
    Допаѓања:
    3.880
    ај некој нека ми каже ако знае за душица од кавадарци кои денови работи? и звонам цело време на телефон да закажам али не крева :(