Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Евгениј на

Евгениј на Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    14
    Луѓе, вака јас денес се јавив кај дедо Борче и ми рекоа дека не гледал дека бил ул многу стар дали е ова вистина дали некој бил побрзо. Пишете ми си има мака како и сите вас овде на форумов.

На Cecko85 и Sashe-987 им се допаѓа ова.
  2. Fionicka

Fionicka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    95
    D
    A dali imate slusnato za Divna od Stip neznam na sto gledala ako ima nekoj ideno kaj Divna neka pise

3. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    19.558
    На вакви глупости да ви раскажам една вистина т. Е најголемата глупост имав еден дечко пред 10 години ама беше од друг град и поретко се гледавме ама мн го сакав и тој беше супер дечко неможев манаа да му најдам ама наеднаш мн работи му почнаа надолу да му одат на полошо, значи не знаеше што да прави од собракајќа до финансиски проблеми и итн. И мајка му паметната отишла кај некој гатач или гатачка во Куманово и е рекол дека јас не сум била за него, не сме биле еден за друг, за него била девојка му од најдобриот негов другар, и тој ме откачи и за рок од 2 месеци се ожена за девојка у од другар му (facepalm) мене ме уништи тоа но застанав на нозе, како им е нив сега незнам а мене наеднаш ме откачи без никаков разлог а за приказнава ми кажа другарка негова и тоа сега ми кажа |( размислете двапати пред да одите на вакви места, не гледам дека некој ќе создаде среќа врз туѓа несреќа

На Dreamsdocometrue, buba4e89, Orthophill и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Sashe-987

Sashe-987 Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    5
    Негова загуба е што послушал, но и можеби твоја среќа да не завршиш со некој мисловен слабак.
    Треба да постои граница во барањето помош во конкретно љубовта, некои генерални насоки, но мешање во веќе постоечки врски е греота во најмала рака. Тоа е сепак Божја работа.

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Beautiful Dreams

Beautiful Dreams Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2022
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.934
    Гатачите и бајачите нема да ви помогнат.

На bicycle, Justicija и Kbr им се допаѓа ова.
  6. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Не, жив е гајле си нема, број немам ама знам дека е жив и здрав

7. Sashe-987

Sashe-987 Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    5
    Сте имале може лошо искуство, за жал има такви кои на секое пари бараат и имаат ценовници за амајлии.
    Нејсе, има и такви кои не бараат ништо.
    За дедо Дуле од Велес, дедо Перо од Зелениково, и Иван од Куманово имам само пофални зборови.

8. Beautiful Dreams

Beautiful Dreams Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2022
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.934
    Во ред,тогаш дали прочита што напиша модераторот на првиот пост?
    Забрането е јавно постирање на телефонски броеви

9. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    5.216
    Прашав и не добив одговор, ќе прашам пак, како ви помагаат овие гатачи?!

10. tel-ef

tel-ef Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    1.122
    Луѓе, елајте кај мене. Јас сум гатачка. Предвидев дека Украина ќе победи на Евровизија.
    Можеби и кај вас ќе предвидам каде ќе победите.
    |(|(|(|(|(|(
    Дај не се занесувајте по тие гатачи, бајачи, или како и да е. На толку измислени науки како психологија, инфектологија, ендокринологија, гинекологија итн итн итн... вие баш за шарлатаните се фативте.
    За оние што се верници, можат да најдат спас и со верата. На пример, јас откога се оддадов повеќе на Бога, многу подобро се чувствувам.

На Orthophill, Justicija, bicycle и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Kumanovac69

Kumanovac69 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    16
    Ako mislish na ivan iscelitel teshka prevara...

На stetoskop и dejziii им се допаѓа ова.
  12. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Сакам да ве прашам дали тој Иван е Иван исцелителот?
    И доколку зборувате за тој мислам дека колку народ го има исколнато и испцуено не му бега пеколот.;)
    Моите родители беа на голема мака отидоа и баш кажаа народ еден куп болни, ќорави, сакати луѓе чекаат ред за да ги прими иии на крај ништо ќе им земе некој денар и тоа е тоа.
    Нема врска Иван исцелителот!
    Немојте да се лажете да одите да губите време и трескате пари.

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    И затоа требаше да одиш кај сите тројца и плус на уште 300 места каде немаш пофални зборови. Мхм.

14. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Ова што го опишувате ниту е гатање ниту е баење. Не се занесувајте по вакви работи и не си играјте со кармата. Овој пример што го прочитав е (како што и си пиша) е магии со тоа што значи дека некој друг ќе заглави со вашата мака - значи вие не сте решиле ваш проблем туку сте си натрупале на вашата карма. Така да, ако слушнете вакво нешто - бегајте подалеку и барајте друга опција.

И ако уште некој пише дека гатање и баење нема да ви ги реши проблемите |(

На Askopje, GirlLove, dejziii и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Луѓе стварно мислите дека некој си Иван исцелител, Перо од Зелениково и незнам си кој може да ви помогне во маката? За што служат докторите тогаш?

16. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Се согласувам со се што напиша (y)

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sashe-987

Sashe-987 Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    5
    Океј фер прашање е, зошто би одел кај сите тројца, фер е да одговорам да нема забуни за тие кои бараат помош.
    За различни Типови! проблеми имам одено, во различни периоди и не секогаш за себе.
    Кај Иван од Куманово обично се оди за медицински дијагностицирани проблеми. Кај него имам носено и пријатели, и мајка, и сестра, комшии...
    Тие кои го критикуваат, немам право да им спорам. Жал ми е што не помогнал. Инаку тој не бара пари. Но трошок е патот, и обично до трипати се оди за терапија за даден медицински проблем.
    Кај дедо Перо бев пред 10-11 години како младо момче, за проблем на депресија.
    Немав тогаш со кој да разговарам за насилството што го трпев од стариот. Оваа недела бев за друг тип на совет. И ми помогна во намалување на стравовите. Останува сега медицински да дозавршам институционално со лаб. прегледи и терапија. Заглавен сум бирократски уште неколку дена на чекање, но ќе биде.
    Кај Дуле одев за трет вид на проблем кој ја мачеше мајка ми.
    Треба да ја носам повторно откако она ќе заврши со задолженија кои и се дадени од дедо Дуле, пример посета на даден манастир, итн.
    Исто ќе се извинам за споделените броеви, не дека не знаев дека е забрането, но лично сметам дека овие броеви на еден начин се јавни, односно самите луѓе дале согласност да се споделуваат по народ.
    Исто, точно е дека имам одено и на други места, лично што не доволно помогнале е сепак мој субјективен суд и затоа не спомнувам имиња.
    Да го решам моменталниот проблем овој период, и ќе објавам подетално за голготата и лекот.
    Благодарам на сите кои ми дадовте поддршка во пораки или во разговор.

На baby-blue-eyes, Alex.T, Simona 123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Еве некој од 2015 со слична дешафка ко мојата и тоа кај истата жена…

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. baby-blue-eyes

baby-blue-eyes Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    Koja e taa zena od manastir od kumanovo i i koj manastir ve molam ako moze da mi kazete

20. Rebekaaa

Rebekaaa Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    35
    Zdravo kako ste zadovolni od Ruska od Kratovo ,pomaga,pogoduva?Dali e mozno od uroci ,magii da vi se slucuvaat losi raboti? Blagodaram

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.